|
Rez hrušňová - vím jak na ní, 8.4.2020 Já vím . |  | Rez hrušňová - vím jak na ní, 8.4.2020 Je jedno jaký použijete přípravek z těch co máte, když vám to dá požadovaný výsledek. Proti strupovitosti letos stříkat nebudu. |  |
|  | Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 8.4.2020 Ale jo, máš pravdu. Dokonce mám druhou Leskoru na zahradě ve školce a jako jedinou meruňku i v práci na dvoře. Zrovna dneska tu začala rozkvétat. |  | Rez hrušňová - vím jak na ní, 8.4.2020 Syllit 65 WP se prodává a já ho mám ještě zásoby, tak ho použiju. Působí trochu jinak než Score. Rez moc neřeším, některý rok nestříkám vůbec, jindy jen v jednom termínu. Přznaky se často vyskytují i po aplikaci postřiku, ale v ne moc významném... celý příspěvek > |  | Rez hrušňová - vím jak na ní, 8.4.2020 Dříve jsem používal Horizon, Talent, letos zkusím Syllit. |  | Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 7.4.2020 Nekleknu, mráz byl rychlejší. |  | Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 7.4.2020 Veselku jsem hořkou také nezažil, spíš mě tam vadí nerovnoměrné vyzrávání/vybarvení plodů, podobně jako jsem to míval u Karoly - část plodu již zralá, vybarvená, část ještě nazelenalá. Petře, jak si u tebe teď vede Lenova? Na ty blizny u Veselky se... celý příspěvek > |  | A je po meruňkách, 4.4.2020 Letos nejen po meruňkách... Mráz vzal i některé broskvoně v poupatech a hlavně je u většiny odrůd (jabloně a slivoně) mizivá násada květních pupenů (Valor, Toptaste, Nancy m., Topaz, Vanda, Merkur, Rozela, Desert, Rajka, Biogolden...). To jsem tu... celý příspěvek > |  | Postřik proti monilioze, 4.4.2020 Když jsem dneska viděl tu spoušť, tak jsem postřikovač zase uklidil. |  | Stará jabloň s ohromnými jablky, 3.4.2020 Připomíná Antonovku, ale pochybuju, že by vydržela tak dlouho "nesundatelná" na stromě. |  |
|  | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 28.3.2020 Já jsem dnes postřik odložil - zelená poupata jsou ještě zabalená a nejsou skoro vidět. Ale mráz je docela pěkně šlehnul. |  | Merunka karola, orangered, 26.3.2020 U zdejší Karoly byly patrné příznaky šarky na polovině stromu, ale už od mala vymrzala, špatně plodila. Nedalo mi to a udělal jsem si nový stromek. Kvete tu dost brzy, vlastně jako první až druhá, spolu s Tsunami. |  | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 25.3.2020 Zrovna jsem nad tím dneska taky dumal, ale zatím nic nevydumal . Procházím nějaké vědecké články a zprávy, co a jak zkoušeli a co by se dalo u nás ještě použít, protože ta mrška se tady stala největším škůdcem na hrušních. Zkoušeli jste někdo... celý příspěvek > |  | A je po meruňkách, 25.3.2020 No, pěkná kosa, pane Waltere. A to by, slovy klasika, v Českých Budějovicích chtěl žít každý :-). V podbné nadmořské výšce jiné mikroklima. Na dvoře tu mám Leskoru, která se začíná teprve probouzet a o 20 km vedle už je v plném květu (tedy teď už asi... celý příspěvek > |  | A je po meruňkách, 25.3.2020 Tak jsem si říkal, že by nebylo špatné mít zahradu v místě bydliště, a to nejenom kvůli vzdálenosti. Tady v podhůří v nadmořské výšce kolem 370 m meruňky ještě "spí", alespoň co jsem v těchto dnech viděl v okolních zahradách. Ta jistota výnosů se... celý příspěvek > |  |
 |
|