|
Petržel, 22.4.2024 Byl jsem v UniHobby a v zahradnictví Čtyřlístek. Orbis měli vyprodaný a tak jsem si vybal z deseti jiných odrůd Efez (SEMO) a Alba (Moravoseed). Večer jsem už namočil semena Efez. Mám zatím jen čtyři plata na která dám ten Efez. Až získám další tak... celý příspěvek > |
 |
Petržel, 22.4.2024 Můžete poradit, jakou odrůdu pěstujete?
Vladimír |
 |
|
 |
Petržel, 21.4.2024 To bych mohl také zkusit, ale zatím zůstanu u toho pokusu s těmi platy od vajec. Tam udělám jen výsev naklíčených semen (pro jistotu dvě semena do každé buňky) a potom až vylezou tak ta plata převezu na zahradu a uložím je do země. Pochopitelně bude... celý příspěvek > |
 |
Petržel, 21.4.2024 Mrkev ani petržel už aspoň deset let nepěstuji. Za prvé nesnáším protrhávání vysetých rostlinek a u petržele jsem měl vždy řádky jak noty na buben. Před týdnem jsem četl na Tomatojunction diskuzi o předpěstování karotky v platech od vajíček. Moc se... celý příspěvek > |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 20.4.2024 Musím přiznat, že mně tak brzký termín sklizně květáků překvapil. Oproti sezóně 2020/2021 je to o celý měsíc dříve. Nevím čím to je, ale přispělo k tomu asi několik faktorů, mimo jiné docela teplé počasí v minulém týdnu a hlavně to že jsem uchránil... celý příspěvek > |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 16.4.2024  Květáky Aalsmeer se opravdu snaží. Za pět od posledmího příspěvku se situace úplně změnila. Víc jak polovina rostlin už ukázala růžice a největší už má 14 cm v průměru (zajímalo mě to a tak jsem to změřil). Počítám, že v sobotu bude první sklizeň a... celý příspěvek > |
 |
Obří řecké fazole, 12.4.2024  Naklíčené fazole postupně lezou ze země. Ještě než jsem s těmi fazolemi začal, tak jsem si udělal takový test na to jak je využít v kuchyni. Pochopitelně lze z nich připravovat speciální oblíbené řecké jídlo, které se jmenuje "Plaki". Je to velmi... celý příspěvek > |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 11.4.2024  Dnes jsem si prohlídl detailněji ty květáky. Všechny mají již nasazené květáčky o velikosti do 8 cm. Je jisté, že většina doroste do plné velikosti ještě v dubnu ev. začátkem května. Přemýšlel jsem, co tam po těch květácích dám, asi cukety nebo... celý příspěvek > |
 |
Paradajky pre r. 2024, 10.4.2024 Evi, máš skvělá rajčata a nelze nic jiného, než Ti závidět. Ať se Ti i nadále daří!
Vladimír |
 |
Obří řecké fazole, 8.4.2024 Minulé úterý jsem namočil dvacet semen fazolí, potom jsem je dal naklíčit do mokré hadry. Dnes jsem dvanáct naklíčených vysadil do kelímků. V té hadře zbylo ještě sedm semen, jedno začalo ohnívat, tak jsem je vyhodil. S výsadbou počítám někdy okolo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 30.3.2024  Včera jsem přesunul tunely z ozimých květáků a cibule na jiné záhony. Myslím si, že rostliny květáků jsou dostatečně velké a silné, a že by bylo potřeba je pohnojit nějakými hnojivy spíše s K a P než N a podpořit tím tvorbu květů. Musím se na zahradě... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 26.3.2024  Dnes jsem přidal ke každému rajčeti takovou jednoduchou klec, aby se potom rajčata neválela po zemi.
Vladimír |
 |
Rajčata 2024, 22.3.2024  V případě předpovědi s většími mrazy, tak přehodím přes to pařeniště NT a nechám ji tam (na obrázku je to vyznačeno červenou čárou). Hlavně tím řeším netěsnosti mezi okny. Nikdy mně tam teplota ani na okamžik neklesla na... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 22.3.2024 Jsou různé Phytophory (plísně), kzteré škodí na různých rostlinách. Nás pěstitele rajčat (případně brambor) zajímá Phytophora infestans, která řádí na bramborách a rajčatech. Patří mezi listové choroby a bývá často pro rostliny... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 22.3.2024  Dnes jsem měl napilno. Vysadil jsem do studeního hlubokého pařeniště 50/60 cm dvanáct rostlin partenokarpických rajčat. Většinou už mají květy, některé i malé plody, největší o průměru cca 2 cm. Udělal jsem si fotodokumentaci, první dvě fotografie.... celý příspěvek > |
 |