|
Rajčata 2025, 30.1.2025 Všechnu tu havěť jste si přinesl v zemině ze zahrady. Pochopitelně se jí to na tom teplém balkoně líbilo, pěkně se tam namnožily. Chce to zeminu propařit v mikrovlnce o potom dát na 24 hodin do mrazáku. Taky jsem míval molice na sazenicích a pak jsem... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 30.1.2025 V 5 l nádobě jistě nebude prosperovat. Potřebuje podstatně větší nádobu a potom vytvoří i nějakých těch pět set plodů. To upozornění má Moravoseed na svém webu. Viděl jsem také Bajaju ve velké nádobě při Polním dnu v Lednici, nádoba měla průměr cca... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2025, 30.1.2025  Na zemi ty micro trpaslíky mít nebudu. Budou na venkovním parapetu okna na balkoně, případně mám na balkóně takový stůl s deskou 50 x 180 cm. Dnes jsem si prohlížel ty trpaslíky, jejichž semena jsem dostal od Evy T. Zaujal mně trpaslík Seven Gnomes... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 29.1.2025 Dnes mně konečně vyklíčily dvě zbývající odrůdy těch českých balkónových (Vilma, Aztek). Spolu s dříve vyklíčenými (GG´S Glory, PA´S Pride, Venus a Bajaja) mám nyní šest tzv micro Dwarfs. Až povyrostou tak od každé odrůdy dám dvě sazenice do jednoho... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 24.1.2025 Obdivuji tvoji manželku.
Vladimír |
 |
Rajčata 2025, 22.1.2025 Dnes jsem zasypal naklíčená semena těch micro trpaslíků, které jsem dostal z ameriky. Ta semena těch českých trpaslíků zatím nic.
Vladimír |
 |
Minimální prostor pro kořenový systém předpěstovaných sazenic, 20.1.2025 Nikdy jsem nepěstoval sazenice paprik ani rajčat v jiných kelímcích než jsou kelímky z automatů na kávu (200 ml). Myslím si, že to je dostačující objem substrátu. Ať sázím do jakékoliv zeminy, nikdy sazenice nehnojím. Myslím, že i těch 150 ml bude... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 18.1.2025 Obvykle se říká, že semena rajčat jsou klíčivá 8 let. Pochopitelně se tím myslí, že nevyklíčí 100%, ale třeba nějakých dvacet nebo třicet procent.
Vladimír |
 |
Rajčata 2025, 18.1.2025 Semena micro trpaslíků jsem dnes dal do země.Bude zajímavé jak budou klíčit, protože ty české mají uvedenou dobu klíčení do 12/2019.
Vladimír |
 |
Rajčata 2025, 15.1.2025 Dwarfy z toho projektu jsou vysoké cca 70 - 110 cm, mini trpaslíci jsou 40- 70 cm a micro jsou do 40 cm. Květináč by měl být snad 5 litrů, ale to zatím neřeším. Pro představu ty micro jsou většinou ze šlechtění z české odrůdy Vilma, což by se dalo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2025, 14.1.2025 Hybridy to nejsou.
Když jsem si tu sestavu trpaslíků prohlídl, tak jsem zjistil, že tam jsou i nějaké mikro trpaslíci a tak jsem se rozhodl, že je teď vyseji a budu je pěstovat za oknem v nějakém přiměřeně velkém... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 14.1.2025  Momentálně mám semena těchto Dwarfů. Moc se na ně těším, zejména na jeden z nejoblíbenějších Uluru Ochre.
Vladimír |
 |
Rajčata 2025, 13.1.2025 Dvacet let jsem pěstoval sazenice za tím oknem bez přisvětlování. Nikdy jsem neměl nějaké vyčouhlé sazenice. Nepochybně mám největší zkušenosti s mými podmínkami a proto se mně nechce diskutovat na toto... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 13.1.2025 Nechce se mně diskutovat na toto téma. Jen připomenu, že přisvícení znamená, že den po který sazenice rostou se prodlouží z devíti hodin na 16 hodin. Už toto znamená, že sazenice vyrostou za den víc. Pokud jde o teplo, tak v tom mém boxu stačí jedna... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 12.1.2025 Přisvěcovat nebudu. Box sice mám, ale nemám místo, kde bych ho dal (mám tam rotoped). Také nepotřebuji, aby ty sazenice nějak rychle rostly, do výsadby v půlce dubna je času dost.
... celý příspěvek > |
 |