|
Druh mechu, 8.8.2013 Tipoval bych to na ploník. |
 |
Názvy rostlin a keřů, 7.8.2013 5) bude spíš mahonie. 6) Pachysandra |
 |
|
 |
Má ještě cenu vyset mrkev?, 7.8.2013 Já bych to zkusil. Do nějaké velikosti by vyrůst měla. Podobný problém mám s pekingským zelím, také jsem ho sel až minulý týden. |
 |
Jak zabíjíte slimáky?, 7.8.2013 Ano, povařit vodou z konvice. Ale to jsem nedokázal ani vyfotit, natož přemýšlet nad vhodnou přílohou. |
 |
Jak zabíjíte slimáky?, 7.8.2013  Hm, tak tady máte, abyste nezapomněl, jak vypadají. Dnešní ranní úlovek. |
 |
Jak zabíjíte slimáky?, 7.8.2013 Pro přesnost vápenný hydrát je to vápno, co se prodává v pytlích ve stavebninách. Říká se mu také hašené vápno a už se dál nehasí. Hasí se pálené vápno, které je žíravé a prodává se pod názvem nehašené vápno. |
 |
Resista nebo Rosela, 6.8.2013 S názorem na Rezistu souhlasím, ale rozhodně bych ji neházel do jednoho pytle s Rozelou. To je výborná odrůda, která se pravidelně vyskytuje na předních příčkách degustací. |
 |
Kdo mi užral pupeny?, 31.7.2013 Problém je, že cizí zásah je vyloučen. Ledaže by se ukázalo, že jsem náměsíčný a zahrádkařím v noci. |
 |
Sklon sekaného pozemku, 31.7.2013 Pokud znáte převýšení pozemku, potom podíl převýšení / vzdálenost je sinus hledaného úhlu. Pokud převýšení neznáte, můžete si ho změřit šlaufkou. Pokud nemáte šlaufku, pak by to šlo přes katastrální mapu: vzdálenost dvou míst v katastru / vzdálenost... celý příspěvek > |
 |
Kdo mi užral pupeny?, 31.7.2013  Dnes jsem našel pod jedním jabloňovým stromkem užrané téměř všechny vrcholy letorostů. Poradí někdo, kdo to způsobil? V prostředním vrcholku na fotce je vidět zámotek s pavoukem, ale to s tím nemusí souviset. |
 |
|
 |
Jen si tak trochu postěžovat, 31.7.2013  Také se mi to objevilo na několika rostlinách, které mám v nízkém hrůbku u domu. Trochu tam zápasí s vodou, asi se jim přehřívají kořeny a jde na ně teplo ze zdi. |
 |
Jen si tak trochu postěžovat, 30.7.2013 Ty rady neplatí univerzálně. Když jsem zkoušel pěstovat nakládačky na síti, úroda nestála ani za zmínku. |
 |
Jakou půdopokryvnou rostlinu do psí zahrady, 30.7.2013 Obávám se, že kde se neudrží tráva, neudrží se nic. Můžete zkusit zátěžový trávník s velkým podílem jílku. |
 |
Nemoc rajčete?, 30.7.2013 Ano, může. Pokud máte napadeno hodně listů, případně i stonky, raději to stříkněte. |
 |
Jen si tak trochu postěžovat, 30.7.2013 Na druhou stranu existuje diagnóza fóbie ze sítí. Nechtěl bych si ze zahrady udělat stan. |
 |