|
Ako Vám dozrievajú strapce?, 10.10.2011  Septembrové slnko spôsobilo veľmi pekné vyfarbenie strapcov a tiež výbornú chuť hrozna. Medzi neskoro dozrievajúce bezsemenné odrody, ktoré pestujem patria Neptún a Merkúr. Bezsemennosť je stenospermokarpická, čiže majú mäkké zárodky, rovnako ako... celý příspěvek > |  | Ako Vám dozrievajú strapce?, 6.9.2011 Zdravím Paľo, máte pravdu som ich veľkým fandom. Chcel by som mať ich kompletnú zbierku. Zatiaľ mám len 1/4. Áno bývam na juhu, konkrétne vo Východosl. nížine. Podmienky na pestovanie sú celkom vhodné. Pozemok je rovinatý (109 m.n.m.), čo sa týka... celý příspěvek > |  |
|  | Ako Vám dozrievajú strapce?, 5.9.2011 Ďakujem Vám pán Paľo za pochvalu. V tomto roku som striekal 5 krát. Možno sa vám to zdá veľa, ale bol silný infekčný tlak chorôb. Áno mám viac odrôd, ktoré majú malé mäkké semienka, je to Neptún, Urán a Venuša. Okrem týchto slov. novošľachtencov... celý příspěvek > |  | Ako Vám dozrievajú strapce?, 4.9.2011  Aj napriek nepriaznivým tohtoročným podmienkam (jarný mráz, veľké množstvo zrážok), strapce dozrievajú o týžden až dva skôr. Pestujem hlavne slovenske novošlachtence. Jarný mráz spôsobil veľke škody najmä na Venuši, Neptune a Negre. Spálil všetky... celý příspěvek > |  |
 |
|