|
Melounoviště 2012, 13.1.2012 Fíkolistá tykev - doporučuji všem se jí při pěstování melounů raději vyhnout. Ani z nouze ne!
|  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 5.1.2012 Jo to jsem taky na videu viděl - jako druhý způsob.
|  |
|  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 5.1.2012 Semena jsou ze Sema. V úterý jsem měl od nich telefonát - nějaké upřesnění. Bylo to upraveno na sortiment, který je skladem - vyškrtnuta jedna odrůda rajče. Vše mělo být expedováno. Pro zajímavost, podnož pro rajčata byla skladem, Herkules pro... celý příspěvek > |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 5.1.2012 Jak budu roubovat? To bych taky rád věděl. Pravděpodobně do rozštěpu, jak jsem viděl na nějakém videu. A zajistím klipsem. Je dost času, pokud semínka přijdou, bude možné udělat dost pokusů.
Ještě k té podnoži. Hybrid to asi nebude, takže v... celý příspěvek > |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 5.1.2012 Naše rodina je na malá rajčata, ty takzvaný koktejlový. Afinitu má Semo vyzkoušenou na vsechny svoje odrůdy, takže jistě Bejbino. Určitě to otestuju i hydroponicky. Doufám, že semena zítra dorazí a hned se bude klíčit. |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 4.1.2012 Objednal jsem podnože, brzo dorazí. Ihned začnu zkoušet. Občas sem něco přidám. |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 1.1.2012 Každopádně to letos otestuju. Podnože maji mít i větší kořeny, to také není na závadu. |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 31.12.2011 Při hledání podnoží pro melouny jsem na webu semo narazil na podnož pro rajčata. Jako správnýho experimentátora v pěstění všeho druhu mně to zaujalo a rád bych to zkusil. Proto bych rád znal nějaké Vaše zkušenosti. Jaké máte výsledky, kde nakoupit... celý příspěvek > |  | Melounoviště 2011, 30.7.2011 Tak Previcur je dobrá věc (docela drahá), ovšem v tomto případě už nepomáhá. Nejdřív to u mně dostal Sugar baby, největší plody naštěstí už byly OK, takže jsem tolik netrpěl. Dal jsem zálivku Previcurem na všem v okolí, ještě k tomu postřik... celý příspěvek > |  | Melounoviště 2011, 30.7.2011 Vítejte v klubu! U mně to je už na 4 rostlinách. Problém s kořeny potvrzuji. Je to venku nebo pod střechou? Roubované? |  |
|  | Melounoviště 2011, 25.7.2011 Kdy považujete ještě za vhodné opylovat? Doba slunečního svitu už citelně ubývá a už brzo to začne mít známky podzimu. V polovině srpna běžně uklízím bazén a je konečná. Už se to bohužel blíží |  | Melounoviště 2011, 25.7.2011 Mohu potvrdit názor mičurince, že za chladného počasí začnou mít melouny větší zájem o "zachování rodu" a začnou nasazovat květy. Tato zkušenost je z foliovníku a při tomto ochlazení mně to docela překvapilo, protože jsem očekával už pouze... celý příspěvek > |  |
 |
|