|
Melounoviště 2012, 16.4.2012 Vzhledem k tomu, že se jedná o hybridy, nedoporučuji. Výsledek bude něco po taťkovi, něco po mamce a zbytek se možná vydaří. Pokud dobře chápu šlechtění hybridů, tak výsledkem dvou přesně daných rodičů je vždy potomek s danými vlastnostmi. |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 5.4.2012  Opět také připojím nějaké poznatky. Při druhém pokusu mi přežilo úplně všechno. Momentálně jsou rostliny přesazené už do kelímků se substrátem. Vzhledem k podmínkám se nejedná o žádné silné kousky (světlo prostě chybí). Původně to měl být jen... celý příspěvek > |  |
|  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 5.3.2012  Vše mám v perlitu, předpokládám, že houbové choroby budou mít meněí šanci.
|  | Melounoviště 2012, 3.3.2012 Tím štípáním je jistě myšleno vyštipování výhonků podnože. Při některých způsobech roubování se výhonkům zabrání růst a pro velkopěstitele je to méně práce. U nás hobíků je to jedno
|  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 28.2.2012 Budou tím otestovány 2 možnosti. Já jsem ořezal téměř všechny listy (zůstaly jen ty mladé malé na špičce), u Vás máme více olistěnou variantu |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 26.2.2012 Listů na roubu je ponecháno možná moc. Uvidíme jak to půjde.
Já jsem po týdnu odstranil mikroklima, vypadá to nadějně. Přírůstky zatím žádné. |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 19.2.2012 Byla jen jedna, silná akorát na klips. Tak 4 mm |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 19.2.2012 Včera byl další pokus - na poslední podnož z prvního výsevu, tentokrát do rozštěpu, zajistěno klipsem. Podnož mám v perlitu, hydroponické hnojivo - to z důvodu možných chorob ze substrátu. |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 10.2.2012 První pokus se nezdařil. Podnože napadla těsně nad zemí hniloba. Mikroklima je na rajče asi moc vlhké. Musím vymyslet, jak tomu předejít. |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 4.2.2012 Ve středu došlo k pokusu s "odstraněním mikroklimatu". Samozřejmně jsem na to zapomněl a rajčata se silně sklonila k zemi. Vše nakonec dopadlo dobře, jsou z toho venku. Jedeme dál.
Zatím se žádné záludnosti nekonají. |  |
|  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 1.2.2012 Rostliny jsem měl od vysetí až do roubování v perlitu. Do perlitu bylo dodáno hydroponické hnojivo, takže to mělo z čeho růst. Až při roubování jsem podnož přesadil do PET láhve, zem je z kompostu.
Roubování bylo podle toho, co si pamatuji z... celý příspěvek > |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 31.1.2012  14 dní od výsevu jsem udělal první experimentální roubování. Průměr stonků je 2 mm. K roubování je použita izolace z drátu. Fotky jsou 24 hodin po roubování, takže nadějné.
|  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 21.1.2012 Díky, to bude zřejmně správná velikost pro roubování. Podle videí bych to zkoušel asi až na větším průměru. |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 20.1.2012 Jaký je průměr otvoru v tom silikonu?
Podnože asi (ku podivu) nejsou hybridní. |  | Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 18.1.2012 Je lepší se na nabídku Sema raději nedívat (abych po něčem novém opět nezatoužil)
Podnože mám už několik dní doma a klíčí v perlitu. |  |
 |
|