Příspěvky uživatele - vocho67

Melounoviště 2012, 16.4.2012
Vzhledem k tomu, že se jedná o hybridy, nedoporučuji. Výsledek bude něco po taťkovi, něco po mamce a zbytek se možná vydaří. Pokud dobře chápu šlechtění hybridů, tak výsledkem dvou přesně daných rodičů je vždy potomek s danými vlastnostmi. 
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 5.4.2012 Obsahuje fotku
Opět také připojím nějaké poznatky. Při druhém pokusu mi přežilo úplně všechno. Momentálně jsou rostliny přesazené už do kelímků se substrátem. Vzhledem k podmínkám se nejedná o žádné silné kousky (světlo prostě chybí).  Původně to měl být jen... celý příspěvek >
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 5.3.2012 Obsahuje fotku
Vše mám v perlitu, předpokládám, že houbové choroby budou mít meněí šanci.
Melounoviště 2012, 3.3.2012
Tím štípáním je jistě myšleno vyštipování výhonků podnože. Při některých způsobech roubování se výhonkům zabrání růst a pro velkopěstitele je to méně práce. U nás  hobíků je to jedno
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 28.2.2012
Budou tím otestovány 2 možnosti. Já jsem ořezal téměř všechny listy (zůstaly jen ty mladé malé na špičce), u Vás máme více olistěnou variantu
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 26.2.2012
Listů na roubu je ponecháno možná moc. Uvidíme jak to půjde. Já jsem po týdnu odstranil mikroklima, vypadá to nadějně. Přírůstky zatím žádné.
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 19.2.2012
Byla jen jedna, silná akorát na klips. Tak 4 mm
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 19.2.2012
Včera byl další pokus - na poslední podnož z prvního výsevu, tentokrát do rozštěpu, zajistěno klipsem. Podnož mám v perlitu, hydroponické hnojivo - to z důvodu možných chorob ze substrátu.
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 10.2.2012
První pokus se nezdařil. Podnože napadla těsně nad zemí hniloba. Mikroklima je na rajče asi moc vlhké. Musím vymyslet, jak tomu předejít.
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 4.2.2012
Ve středu došlo k pokusu s "odstraněním mikroklimatu". Samozřejmně jsem na to zapomněl a rajčata se silně sklonila k zemi. Vše nakonec dopadlo dobře, jsou z toho venku. Jedeme dál. Zatím se žádné záludnosti nekonají.
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 1.2.2012
Rostliny jsem měl od vysetí až do roubování v perlitu. Do perlitu bylo dodáno hydroponické hnojivo, takže to mělo z čeho růst. Až při roubování jsem podnož přesadil do PET láhve, zem je z kompostu. Roubování bylo podle toho, co si pamatuji z... celý příspěvek >
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 31.1.2012 Obsahuje fotku
14 dní od výsevu jsem udělal první experimentální roubování. Průměr stonků je 2 mm. K roubování je použita izolace z drátu. Fotky jsou 24 hodin po roubování, takže nadějné.
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 21.1.2012
Díky, to bude zřejmně správná velikost pro roubování. Podle videí bych to zkoušel asi až na větším průměru.
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 20.1.2012
Jaký je průměr otvoru v tom silikonu?  Podnože asi (ku podivu) nejsou hybridní.
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 18.1.2012
Je lepší se na nabídku Sema raději nedívat (abych po něčem novém opět nezatoužil) Podnože mám už několik dní doma a klíčí v perlitu.
Další diskuze:  678  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika