|
Tykev Fikolista, 7.3.2013 Sprinter je určen i pro melouny. Mohu potvrdit, že je OK. |
 |
Tykev Fikolista, 6.3.2013 Ostatní mohou mít jiné zkušenosti. Fíkolistou pod melouny nikdy! To byla moje největší chyba při pěstování melounů. |
 |
|
 |
Roubování melounů a okurek 2012, 4.3.2013 Od Sema se dají koupit dva druhy klipsů. Červené jsou OK, věčné. Bílé nebrat. |
 |
Odrůda melounu do chladnější polohy, 2.3.2013 Co se stane, když nejsou roubované? Chytnou houbovou chorobu a zdechnou. (většinou už s velkými nezralými plody) Roubované jsou proti chorobám odolnější a mají podstatně větší výnosy. |
 |
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 2.3.2013 Stačilo krátké hledání. Rostliny v noci produkují oxid uhličitý. Takže to větrání je z důvodu opačného. |
 |
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 28.2.2013 Tak to nevím. Loni jsem dal naroubované rostliny do perlitu a přikryl PET flaškou. Žádné zatemňování jsem nedělal. Úspěšnost byla 100%.
Za světla rostliny produkují kyslík. V noci dělají něco jiného, říkalo se, že nemají být v ložnici. Co to je,... celý příspěvek > |
 |
Odrůda melounu do chladnější polohy, 28.2.2013 Ještě doplním pár zkušeností. Velikost plodů není problém nad 10Kg. To není o počasí a nadmořské výšce. Rozhoduje odrůda.
Čím menší jsou plody, tím rychleji zrajou. Ideální je mít odrůdu, která dává 3 až 5 Kg plody. Crimson Sweet bych... celý příspěvek > |
 |
Odrůda melounu do chladnější polohy, 27.2.2013 Já pěstuju v 500 m nm. Ze severní strany kopců sem ráno klesá chladný vzduch. Většinu rostlin mám ve foliovníku a sklizeň počítám na metráky. Ekonomika mě nezajímá, dělám to pro radost. A to je ten nejdůležitější předpoklad úspěchu. |
 |
Odrůda melounu do chladnější polohy, 27.2.2013 Chce to trochu číst a věnovat tomu nějaký čas navíc.K tomu trochu igelitu a záhon na sluníčku. Pod folií je nutné nahradit včeličky. Až přijde jaro, je třeba mít už pořádné sazenice.
Nevěřte pochybovačům, pokud meloun někam zasadili a dál si ho... celý příspěvek > |
 |
Rajčata hydroponicky a aeroponicky, 18.2.2013  Takto letos připravuji melouny pro pěstování v hydroponii. Očekávám velmi časnou sklizeň prvních plodů. Proto to dělám. Hydro rostok je Jungle in da box. |
 |
|
 |
Pomáhá lunární kalendář?, 8.2.2013 Pokud Vás to opravdu zajímá, našel jsem třeba toto - Jak ovlivňují měsíční fáze klíčení kaktusových výsevů
|
 |
Rajčata hydroponicky a aeroponicky, 6.2.2013 Ví někdo, jaké PH je pro rajčata ideální? Tato informace je pro úspěšné pěstování v roztoku velmi důležitá. |
 |
Rychlení keříčkových rajčat, 5.2.2013 Největším nepřítelem časného pěstování je v první řadě nedostatek světla. Můžete zateplovat jak chcete, dokud je den krátký, nic pořádně neroste. Je třeba svítit a při slunečném dni rostlinu nosit do skleníku nejlépe ve finální nádobě. |
 |
Rajčata hydroponicky a aeroponicky, 5.2.2013 Pokud jde o chuť, nemějte obavy. Hydroponické rajče chutná stejně jako pěstované v zemi. Když není Slunce, platí to také, jsou bez chuti.
Ještě malé zamyšlení nad aeroponií. Po loňských pokusech už ji dělat nebudu. Jsou fora, kdy se řeší i... celý příspěvek > |
 |
Rajčata hydroponicky a aeroponicky, 5.2.2013 Pokud tomu dobře rozumím, tak je BioSevia jednosložková. Namíchané to je pro pěstování státem netolerovaných zahrádek. Pro pěstování rajčat je třeba mít možnost složení hnojiva upravovat.
Já jsem před 2 lety koupil české hnojivo Jungle... celý příspěvek > |
 |