Příspěvky uživatele - vocho67

Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 21.12.2015
Nejsem odborník, podle mě normální plíseň bramborová.
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 20.12.2015
Zkoušel jsem letos Philovitu. Plíseń chytla taky, tchýně říkala, že dřív než ostatní.
Tomel - padání nezralých plodů - příčina/řešení, 17.12.2015
Rád bych věděl proč plody padají. Nikde jsem zatím nenašel vysvětlení, pokud vůbec je. Jsou někde dostupné informace? Lze proti tomu něco dělat?
Ranné rajče, 9.12.2015
S potěšením jsem zjistil, že mi EON zlevnil elektriku. Tak to využiju a hned od začátku roku vyzkouším těch 70 dní pod výbojkou, zároveň s předpěstováním ostatních rostlin. Uvidíme. Taky si myslím, že to není reálné.
Ranné rajče, 9.12.2015
Ano, vadí mi, že vše nedozraje - přesněji většina. Stačilo by kdyby se poměr obrátil. Melouny dělám úspěšně ve foliovníku, venku to vyjde jen vyjímečně. Zaštipování může být můj problém. Polovina července, to je dost bolestivé, když se zdá,... celý příspěvek >
Ranné rajče, 8.12.2015
Pěstuji hlavně velikost cherry. Nepozoruji, že by menší zrály dříve. Vybírání raných odrůd se mi osvědčilo u melounů, tak předpokládám, že to podobně zafunguje i u rajčat. Stupické určitě vyzkouším, mám čerstvě objednané nějaké ruské... celý příspěvek >
Ranné rajče, 8.12.2015
Vzhledem ke klimatickým podmínkám v místě mého pěstování chci vyzkoušet  "rychlá" rajčata.  Můj problém je, že naprostá většina plodů přes sezonu nestačí dozrát a věřím, že vhodné odrůdy by pomohly. Proto prosím o typy na vhodné... celý příspěvek >
Melouny 2014, 29.6.2014 Obsahuje fotku
První letošní sklizeň. Prasklina nebyla vidět, byla dole. Nakvašený naštěstí nebyl, takže mimo malého kousku kolem praskliny zkomzumován. Mohl být trochu sladší. Odrůda Porcionyj, hmotnost 2,2 Kg (což je u této odrůdy nadprůměr)
Melouny 2014, 28.6.2014
Jejda, malá chyba. První sklizeň zítra 29.6. Chci, aby rodina ochutnávala v plné sestavě.
Melouny 2014, 28.6.2014
Sledujte rozdíl Fíkolistá - Sprinter. Zajímá mě Váš názor po porovnání výsledku. Toto je moje snažení. Plod ze 37 sec bude zítra 28.6. sklizen.
Skleník ze skla nebo polykarbonátu?, 10.2.2014
Pokusil jsem se vytvořit " lepší skleník", v kterém nic nezmrzne. Rozhodoval jsem mezi izolačním dvojsklem a vícevrstvím polykarbonátem. Propustnost světla - lepší je sklo, cena při stejné tepelné izolaci - sklo je levnější, životnost - vítězí opět... celý příspěvek >
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 15.6.2013
Ještě počkám. co dokážou letos použité podnože. Pokud nepředvedou něco "navíc", taky toho případně nechám.
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 15.6.2013 Obsahuje fotku
Možná už vím, k čemu jsou roubované rostliny pro moje pěstování vhodné. Je to pěstování v nádobách ve skleníku a při vhodném počasí přemístění ven. (už zrajou!)
Treba teraz striekat preventivne rajciny proti plesni?, 2.6.2013
Každý rok se snažím, třeba jen preventivně, rajčata postříkat dřív než se začne dělat většina plodů. Mám lepší pocit, když jsou v době zrání plody nepostříkané. Taková doba snad právě přichází, takže nebudu váhat ani minutu.
Treba teraz striekat preventivne rajciny proti plesni?, 1.6.2013
Hned jak přestane pršet,  stříkat budu. Jenom ještě nevím, jakou chemii použiju. Jaký postřik se Vám nejvíce osvědčil?
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika