|
Výroba filtru, 16.5.2012  Další poznatky z provozu filtrace.
Tři týdny po osazení Bioakvacitem, se vůbec nic nedělo, ani náznak k lepšímu. A tak jsem zkusil nejaké bakterie, zase nic. Všechno to tak nějak fungovalo, ale pod hladinu bylo vidět asi 20 cm. Tak jsem... celý příspěvek > |  | Ponorná UV lampa, 5.4.2012 Tak začnu šetřit, prý to bez UV opravdu nejde!!! Jezírko mám malé 18m3, ale je to pouze pro ryby. Čtyři roky to buduji a stále nejsem u konce. |  |
|  | Ponorná UV lampa, 5.4.2012 Já bych se s dovolením zeptal ještě víc praticky: dá se ta celá patrona koupit??? tedy i s tím trafem??? A v neposlední řadě, kolik za to??? Moc si nedovedu představit, jak sháním skleněný válec do kterého to bude pasovat.
Jsem praktik,... celý příspěvek > |  | Ponorná UV lampa, 5.4.2012 Tak bych si to nějak představoval, chtěl bych to ponořit přímo do "štěrbiňáku". Je to blbost??? |  | Výroba filtru, 29.3.2012 Plocha je asi 29x50cm, dnes bych tam ale dal větší průvěs. Pokud síto bude OPLACHOVÁNO bude to fungovat.
Ještě Vám poradím tu nejduležitější věc, poznatek: Do filtru se nesmí dostat světlo, uv záření. Někde si matně vzpomínám, že se o tom pan... celý příspěvek > |  | Výroba filtru, 28.3.2012 To již nedohledám, ne, že by to nebylo vůbec možné, ale je to už dva roky. Jednou už jsem to sem dával a stejně to smazali, což asi chápu. Tak pokud pomůže informace, bylo to někde od Prostějova, cena byla cca1200 za 1m2, a je to... celý příspěvek > |  | Výroba filtru, 27.3.2012  Pane Hrkal, došlo asi k nedorozumění, pod štěrbiňákem je tohle. Rozměr jedné komory je 100x100x85. Není mi příliš jasné jak to molitanem zaplnit
|  | Výroba filtru, 27.3.2012 Díky za Vaše doporučení, vím, že tam ještě něco dávají a taky se na to chystám. Chtěl jsem to dát jinam, ale vidím, že už je to vymyšlené. Opravdu to šíleně vře.
Měl jsem celkem problémy s odtokem, já když jsem... celý příspěvek > |  | Výroba filtru, 26.3.2012  Již v loňském roce jsem tu sliboval, že až pořídím štěrbinový filtr, tak se podělím o zkušenosti. Po pěti měsících provozu přikládám nějaké poznatky. "Štěrbiňák" pracuje celkem dobře. Jde hodně o to, co vlastně má zachycovat. Pokud byla... celý příspěvek > |  | Vypouštění jezírka, 9.11.2011 Ještě k tomu vypouštění. Já bych to řešil asi mnohem jednodušeji, do foliového prostupu stačí nasadit v jezírku trubku a uříznout zároveň s hladinou. Funguje to jako přepad, při vypouštění stačí trubku vytahnout a voda vyteče. Řeší to i... celý příspěvek > |  |
|  | Jezírko okolo 3000l a filtrace, 4.8.2011  Diskuze je už o kousek dál, ještě se vrátím k těm filtrům na 3m3 vody. Zkoušel jsem tohle a velice dobře to fungovalo, vodu jsem měl jak v akvárku, filtroval jsem asi 2m3, v (minijezírku) bylo 12 KOI do 15cm, 3 karásci. Viděl jsem to někde... celý příspěvek > |  | Jezírko okolo 3000l a filtrace, 26.7.2011 Zdravím
Jestli je ti patnáct, tak gratuluji a doufám, že ve třiceti, budeš dělat u OASE konstruktéra. Pokud to má nějaké nedostatky, určitě je objevíš a opravit je, bude pro tebe hračka.
Nenech se odradit, mám kamaráda který filtruje 9m3... celý příspěvek > |  | Fotky jezírek a filtrací, 1.7.2011 Moc pěkné, oceňuji odvahu za uveřejnění, bohužel tu moc takových není. Jakou tam máte filtraci??? |  | Slunečnice pestrá, 13.6.2011 Nechci Vás zklamat, já se s touhle rybkou v (zajetí) nesetkal, je příliš malá na to, aby byla pro jezírka atraktivní. Dorůstá tak 8 cm, větší jsem neviděl a to se tam potápím, už asi pět let po sobě. Navíc je to malý predátor, je celkem dravá. Pokud... celý příspěvek > |  | Slunečnice pestrá, 13.6.2011 Pokud jde o tuhle rybku, chtěl bych Vás upozornit, že je přísně chráněná. Jinak, k vidění je na Slovensku, Senec (to mohu potvrdit, ještě v loňském roce tam byla v hojném počtu) a dolní tok Dunaje a Moravy. Úspěšný lov, pokud vás chytí, asi... celý příspěvek > |  |
 |
|