Příspěvky uživatele - márabedřich

Výroba filtru, 16.5.2012 Obsahuje fotku
Další poznatky z provozu filtrace. Tři týdny po osazení Bioakvacitem, se vůbec nic nedělo, ani náznak k lepšímu. A tak jsem zkusil nejaké bakterie, zase nic. Všechno to tak nějak fungovalo, ale pod hladinu bylo vidět asi 20 cm. Tak jsem... celý příspěvek >
Ponorná UV lampa, 5.4.2012
Tak začnu šetřit, prý to bez UV opravdu nejde!!! Jezírko mám malé 18m3, ale je to pouze pro ryby. Čtyři roky to buduji a stále nejsem u konce.
Já bych se s dovolením zeptal ještě víc praticky: dá se ta celá patrona koupit??? tedy i s tím trafem??? A v neposlední řadě, kolik za to??? Moc si nedovedu představit, jak sháním skleněný válec do kterého to bude pasovat. Jsem praktik,... celý příspěvek >
Tak bych si to nějak představoval, chtěl bych to ponořit přímo do "štěrbiňáku". Je to blbost???
Výroba filtru, 29.3.2012
Plocha je asi 29x50cm, dnes bych tam ale dal větší průvěs. Pokud síto bude OPLACHOVÁNO bude to fungovat. Ještě Vám poradím tu nejduležitější věc, poznatek: Do filtru se nesmí dostat světlo, uv záření. Někde si matně vzpomínám, že se o tom pan... celý příspěvek >
Výroba filtru, 28.3.2012
To již nedohledám, ne,  že by to nebylo vůbec možné, ale je to už dva roky. Jednou už jsem to sem dával a stejně to smazali, což asi chápu. Tak pokud pomůže informace, bylo to někde od Prostějova, cena byla cca1200 za 1m2, a je to... celý příspěvek >
Výroba filtru, 27.3.2012 Obsahuje fotku
Pane Hrkal, došlo asi k nedorozumění, pod štěrbiňákem je tohle. Rozměr jedné komory je 100x100x85. Není mi příliš jasné jak to molitanem zaplnit
Výroba filtru, 27.3.2012
Díky za Vaše doporučení, vím, že tam ještě něco dávají a taky se na to chystám. Chtěl jsem to dát jinam, ale vidím, že už je to vymyšlené. Opravdu to šíleně vře.  Měl jsem celkem problémy s odtokem, já když jsem... celý příspěvek >
Výroba filtru, 26.3.2012 Obsahuje fotku
Již v loňském roce jsem tu sliboval, že až pořídím štěrbinový filtr, tak se podělím o zkušenosti. Po pěti měsících provozu přikládám nějaké poznatky. "Štěrbiňák" pracuje celkem dobře. Jde hodně o to, co vlastně má zachycovat. Pokud byla... celý příspěvek >
Vypouštění jezírka, 9.11.2011
Ještě k tomu vypouštění. Já bych to řešil asi mnohem jednodušeji, do foliového prostupu stačí nasadit v jezírku trubku a uříznout zároveň s hladinou. Funguje to jako přepad, při vypouštění stačí trubku vytahnout a voda vyteče.  Řeší to i... celý příspěvek >
Jezírko okolo 3000l a filtrace, 4.8.2011 Obsahuje fotku
Diskuze je už o kousek dál, ještě se vrátím k těm filtrům na 3m3 vody. Zkoušel jsem tohle a velice dobře to fungovalo, vodu jsem měl jak v akvárku, filtroval jsem asi 2m3, v (minijezírku) bylo 12 KOI do 15cm, 3 karásci. Viděl jsem to někde... celý příspěvek >
Jezírko okolo 3000l a filtrace, 26.7.2011
Zdravím Jestli je ti patnáct, tak gratuluji a doufám, že ve třiceti, budeš dělat u OASE konstruktéra. Pokud to má nějaké nedostatky, určitě je objevíš a opravit je, bude pro tebe hračka. Nenech se odradit, mám kamaráda který filtruje 9m3... celý příspěvek >
Fotky jezírek a filtrací, 1.7.2011
Moc pěkné, oceňuji odvahu za uveřejnění, bohužel tu moc takových není. Jakou tam máte filtraci???
Slunečnice pestrá, 13.6.2011
Nechci Vás zklamat, já se s touhle rybkou v (zajetí) nesetkal, je příliš malá na to, aby byla pro jezírka atraktivní. Dorůstá tak 8 cm, větší jsem neviděl a to se tam potápím, už asi pět let po sobě. Navíc je to malý predátor, je celkem dravá. Pokud... celý příspěvek >
Slunečnice pestrá, 13.6.2011
Pokud jde o tuhle rybku, chtěl bych Vás upozornit, že je přísně chráněná. Jinak, k vidění je na Slovensku, Senec (to mohu potvrdit, ještě v loňském roce tam byla v hojném počtu) a dolní tok Dunaje a Moravy. Úspěšný lov, pokud vás chytí, asi... celý příspěvek >
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika