Příspěvky uživatele - Petr z Pardubic

Kadeřavost broskvoní 2025, 3.2.2025
KUKY, co říkáš na tento článek?  https://www.osel.cz/13009-o-nemocnych-plicich-sprejeru-z-vinic_1.html#google_vignette
Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 2.2.2025
Chápu, že pan MH je v "sedmém nebi", ale třeba taková meruňka Tsunami, která byla kdysi také velkou senzací, je něco podobného, jak se říká v té pohádce: "jitrnice jakou svět neviděl". Za ty roky, co jí mám, měla sem tam nějakou meruňku, ale... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoní 2025, 2.2.2025
Má smysl zabývat se teplotou při aplikaci? Dnes Kuky jistě neměl teplotu nad 7°C. Myslím, že je lepší aplikovat postřik při teplotě například 1°C než vůbec. V zimním období se taková optimální teplota nehledá lehce.
Aké odrody sliviek do záhrady?, 2.2.2025
Milane, (nikoliv HP) ta PETRA je co zač? Údajně z Čačaku? Kdy zraje a jaké má rodiče? 
Admirál 🍎, 2.2.2025
Admirál mám na Vysočině naroubovaný na Idaredu a nově i na sudetoněmeckém (Sudetenland) 600 m.n.m. prastarém obrovském stromě Boikova. Boikovo sice není ideální pro přímý konzum, ale lepší hospodářské jablko těžko najdete. I při tom stáří stále... celý příspěvek >
Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 1.2.2025
Tak nebylo by špatné znát někoho s ovocnými stromy v okolí Ústí nad Labem. Jinak ta Pricia je naroubovaná na silně rostoucích meruňkách, kdežto Mayacot na slabě rostoucí meruňce na podnoži Rubira. Podobně slabě roste na Rubiře i broskvoň Elberta.... celý příspěvek >
Milane, v tom se vyznáš jen ty. Nemohl bys ty odrůdy srovnat podle dozrávání? Nejlépe v porovnání se staršími odrůdami jako je Tsunami a spol. Já osobně jsem rád, že jsem rád. Narostly mi dvojmetrové přírůstky na roubech Pricie a snad by nějaké plody... celý příspěvek >
Admirál 🍎, 1.2.2025
Admirály mám jak tady, tak na Vysočině bez hořké pihovitosti. Přitom nevápním. Zajímalo by mě, jak vyšší poloha ovlivňuje chuť plodů. Nepoznačil jsem si je, a dal jsem je do jedné bedýnky. Zhoršuje se chuť vyšší polohou?
Chyba, Milo. Za stromček by ti pan MH utrhal ruce. Já taky. 
Kadeřavost broskvoní 2025, 1.2.2025
Ahoj, 172.42. V odkazu je návod.  https://www.vinarskydum.cz/sulka-1-l/?srsltid=AfmBOoqsV_0fDxrFRyr0f59xpRRPH29UZXhgLBVtOaaX__dAOpWlwVzz
Jistě bychom s panem MH byli rádi, kdyby se někde objevily ty nejranější meruňky Prialina a Borsalino, a to i přesto, že by pravděpodobně sakumprásk a totálně vymrzly. Přece jenom nejranější odrůdy meruněk jsou nejpřítažlivější právě pro tu extrémní... celý příspěvek >
Digat 🍑, 1.2.2025
S koncovkou GAT mám už tři odrůdy, tak proč nezkusit další. Tři nebo čtyři "odpisy", to už je jedno. Jaká je to šlechtitelská stanice?
Aké odrody sliviek do záhrady?, 1.2.2025
Milane, ta PETRA je co zač? Údajně z Čačaku? Kdy zraje a jaké má rodiče? (Odkaz na Korzárovu fotku, pokud se příspěvek správně... celý příspěvek >
Aku Slivku?, 1.2.2025
To mám radost.  Ta Jofela připomíná tvarově Valjevku. Ta Valjevka má poměrně lahodný alespoň jeden plod z mnoha. Jofela bude jalová vždycky a celá? Kuky má na to jiný názor?
Jak doma vypěstovat novou broskev?, 27.1.2025
Walter: Rád bych na vás měl nějaký kontakt, tak to zkouším na zahradě on.line. 
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika