|
Co zapravit na jaře do zeminy ve skleníku, 9.1.2014 Otázka k použití dusíkatého vápna... zaryla jsem ho, zalila jsem a položila igelit. Jak dlouho by měl ten igelit zůstat? |
 |
Aprílová zima, 6.1.2014  Moje první letošní sněženka, loni to samé... opět takhle blbnou, slunce na ně nesvítí a přesto kvetou už v lednu
|
 |
|
 |
Prodat či neprodat, 30.12.2013 Já bych neprodala. Pokud se na to ted necítíte, zkusila bych jak tady někdo psal, na čas pronajmout. Uvidíte že se vám bude stýskat po "rýpání v zemi"
"Jediné co má na tomto světe cenu je půda a to co na ní vyroste"...to mi kdysi někdo řekl a... celý příspěvek > |
 |
Hosta odolná slimákům?, 30.12.2013 Lída má pravdu... píší že, hosty s krabatými listy, s modrými listy a s listy vysoko (Krossa regal) jsou odolnější.
Já tedy žádnou velkou invazi slimáků nemám, když vidím něco nakousnutého tak sypu Ferramol a je klid.
Mrkněte sem.
je tam... celý příspěvek > |
 |
Slunéčka - co to dělají?, 28.12.2013  Nedávno jsem o tom někde četla, proč asijské berušky rády lezou do bytů.
V domovině přezimují ve skalních šterbinách, tady jim to připomínají vyšší domy a paneláky. Naše slunéčka přezimují spíše v listí, v kůře stromů, pod větvemi apod.... celý příspěvek > |
 |
Kopřivová jícha, 26.12.2013 Já letos dvakrát zalila kopřivovou jíchou vše ve skleníku a letos jsem poprvé neměla mšice na paprikách .
Ale smrad ve skleníku hroznej asi dva dny |
 |
Lilkoviště 2014, 22.12.2013 Tady je o sušení lilku. Na pravé straně jsou zajímavá videa o přípravě...
|
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 16.12.2013 Estonci o tom píší... že je měl na ISS ruský kosmonaut Alexander Volkov. Kdo to umí přeložit líp než online překladač ?
Certainly not a G.M. plant but seeds originally carried to the International Space Station by Russian Cosmonaut Alexander... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 8.12.2013 Taky musím pochválit Děvočku ale zase z jiného důvodu.
Otrhala jsem před mrazem všechno nedozralé ve skleníku a jedině Sl. Děvočka a Japonsky Trjufel krásně dozrávají . Měla jsem tam i Tomatoberry, Pedro a San Marzano ale bud chytla barvu a... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 25.11.2013  U nás to máme podobné, samotná račata už také nějakou dobu nikdo nechce... jen do salátu je můžu dávat. Já sama rajčata nejím ale přece nemůžou chutnat hůř než supermarketová, ne? A jsou bez chemie a zadarmo .
Včera jsem otrhala vše ve... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mě to připadá jako zázrak, 19.11.2013 Marie, bohužel vás musím zklamat... není to zázrak. Tuhle rostlinku znám pod názvem ruscus, používá se k aranžování kytic. Co si tak matně pamatuji, tak listy vlastně nejsou listy a z květů se vytvoří pěkné červené bobulky. |
 |
Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 16.11.2013 Já se tedy dneska nepřetrhla...... pootevřela jsem skleník aby se mě "neupekla" rajčata a papriky, no a když na něj přestalo svítit, tak jsem ho zase zavřela a sedla si s čokoládou k tenisu....
|
 |
Pokojova rajcatka, 13.11.2013 Mirku, děkuji že jste mi umožnil abych se po dlouhé době od srdce zasmála ...ta vaše červeně nasvícená veranda musí být super... nemáte fotku? |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 12.11.2013 Já už jsem zasadila... Děvočku a Tomatoberry
|
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 1.11.2013  Šejci mě také venku chytli plísen ale úroda byla skvělá, stihla jsem vše otrhat a rostliny zlikvidovat, na nic jiného se plísen nedostala. Rajčata v kbelících jsem před měsícem co šlo nacpala do skleníku (poloprázdného, lilky i okurky jsou... celý příspěvek > |
 |