|
Ivikova zimní zahrada - ukázka kytek, 19.1.2011  díky, přidám postupně další |
 |
Ivikova zimní zahrada - ukázka kytek, 19.1.2011  další |
 |
|
 |
Ivikova zimní zahrada - ukázka kytek, 19.1.2011  a další |
 |
Ivikova zimní zahrada - ukázka kytek, 19.1.2011  další |
 |
Ivikova zimní zahrada - ukázka kytek, 19.1.2011  Ve fotografiích se pokusím ukázat, co pěstuji v zimní zahradě, kde je v zimě teplota od 13st. v době velkých mrazů po 18 když nemrzne, za slunečného počasí i 22st. Snad vás kytičky potěší a snad i inspirují. |
 |
Jaký květináč pro orchidejku?, 19.1.2011 Vandu mám připevněnou na kmenu palmy, některé kořeny se dotýkají substrátu a berou si vlhkost. Jinak já to mám jednoduché, protože v zimní zahradě je vyšší relativní vlhkost vzduchu, kytky si to prostředí vlastně vytvářejí samy. Teplota je... celý příspěvek > |
 |
Jaký květináč pro orchidejku?, 19.1.2011 Já vám moc neporadím, já kvůli nedostatku světla v bytě pěstuji jenom popsané v předešlém příspěvku, ty menší na parapetu okna. |
 |
Jaký květináč pro orchidejku?, 19.1.2011 Já se nijak moc nespecializuji vlastně na nic. Prostě se nám s manželem nějaká kytka líbí tak si ji pořídíme. Ale to platí spíš o velkých rostlinách, ty menší mám od známých, výměnou ap. Mám spoustu sukulentů (ty mám ráda), a pak široké spektrum,... celý příspěvek > |
 |
Jaký květináč pro orchidejku?, 18.1.2011  Dendrobia a většinu orchideí (catlea, vanda, miltonia, cambria ap.) pěstuji 3 roky, tak dlouho mám zimní zahradu. Nerada trápím kytičky a v našem v zimě dost vytápěném bytě (jsem teplomilná) by to většině moc nevyhovovalo. V pokoji mně stačí kytky,... celý příspěvek > |
 |
Jaký květináč pro orchidejku?, 18.1.2011  U nás se prodává přímo hnojivo označené jako listové. Já ho používám ještě v menší koncentraci než doporučují a když si nevzpomenu hnojit, nic se neděje |
 |
|
 |
Neznámá běžná rostlina, 16.1.2011 Tato rostlina se jmenuje
Calocephalus brownii (Leucophyta brownii) - ATLAS KVĚTIN |
 |
Jaký květináč pro orchidejku?, 16.1.2011  Phaly opravdu snesou vyšší koncentraci hnojiva, ale bývá to často na úkor kvetení, bujně roste. Já jsem si ověřila, že častější hnojení dost zasoluje a rostlina tak paradoxně spíš strádá, protože kořeny nejsou schopny přijímat potřebné živiny. Ze... celý příspěvek > |
 |
Jaký květináč pro orchidejku?, 16.1.2011 Kořeny přímo světlo nevyžadují, dříve se pěstovaly v tmavých květináčích. Důležitý je přístup vzduchu, což zabezpečí hrubý (pro Phaly) nebo jemnější (pro orchidky s jemnějšími kořeny) substrát. V průhledném květináči lépe zabráníte přemokření a... celý příspěvek > |
 |
Jaký květináč pro orchidejku?, 12.1.2011 Průhledný květináč je vhodný právě kvůli tomu, abyste viděla v jaké kondici jsou kořeny rostliny a také můžete posoudit potřebu zálivky. Pokud jsou stěny orosené, je zbytečné zalévat (máčet). Klidně můžete dát květináč do keramického obalu, nejlépe... celý příspěvek > |
 |
Fíkus Benjamín - žloutne a opadává, 11.1.2011 určitě je to Benjamin? Mně to spíš vypadá podle obr. na Lyrata. Typovala bych to na nějakou houbu nebo plíseň. Zkuste z listu odstranit černé až do zdravého a ošetřit třeba mletou skořicí. Je antibakteriální |
 |