|
Propolisová tinktura, 19.8.2011 Zdravím, podrobný návod včetně fotek mám na svém webu.
Srdečně zdraví Martin
|
 |
Jak uchovat plásty s trochou medu, 19.8.2011 Zdravim - idealni reseni je chlazeny sklad mezisten - bohuzel je to take nejdrazsi reseni. Avsak zadna plisen, zadni skudci Velmi se mi osvedcily hermeticky uzaviratelne skrine v kterych se v nakladnich autech prevazi potraviny. Ty vsak take neni... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak zužitkovat zatuhlý med v plástech, 19.8.2011 Ahoj, se ztuhlym - zkrystalizovanym - medem lze udelat nasledujici: 1) v tepelne komore nechat zahrat (tusim na 45°C) a pak opatrne vytocit. Problem - ne kazdy ma tepelnou komoru
2) Plastve vyrezat a udelat medovinu
3) Nechat med vcelam :-)
... celý příspěvek > |
 |
Levný cukr, 19.8.2011 Ahoj vsem - v Nemecku (Aldi, Lidl) je cukr bezne! za 0,65 € tedy asi za 15,60 (1€ = 24 Kc). Zatim je to nejlepsi nabidka kterou jsem nasel. Takze vsichni z prihranici, kaslete na nase nenazrane obchodniky a nakupujte v Nemecku - cukr a mnoho dalsich... celý příspěvek > |
 |
Jak přemístit včely, 19.8.2011 Zdravim, osobne jsem se stehovanim vcelstev nemel problem. Nejlepe vecer (po zapadu slunce) nebo velmi brzy rano (pred rozednenim) zavru cesna, uly stahnu stahovakem a prenesu / prevezu. Dosud jsem v dusledku kocovani nezaznamenal zvyseny uhyn vcel.... celý příspěvek > |
 |
Dolmar MS 340, 7.8.2011 Zdravim,
diky za prima fotky. Nedavno jsem misto hobby krovinorezu partner B322 (cest jeho pamatce :-) poridil profi Dolmar MS 4510 za cca 15000 a jsem maximalne spokojeny. Pri vyberu sehraly roli i Vase komentare, takze velky DIK!
Jak uz jsem... celý příspěvek > |
 |
Přerostlá tráva kolem domu, 7.8.2011 Zdravim, nedavno jsem misto hobby krovinorezu partner B322 (cest jeho pamatce :-) poridil profi Dolmar MS 4510 za cca 15000 a jsem maximalne spokojeny. Profi stroj, kvalitni loziska, velky vykon, nedusi se ani v te nejvyssi trave, nuz si hrave poradi... celý příspěvek > |
 |
Levný cukr, 29.5.2011 Zdravím, i když je momentálně sezóna vytáčení, blíží se pomalu čas, kdy budeme muset včelky krmit a opět je tu problém se sháněním cenově přijatelného cukru. Jak to řešíte? Akce v supermarktech? Uvítám typy na cenově dobrého dodavatele cukru v... celý příspěvek > |
 |
Sršně - jak na ně?, 20.1.2011 Ja bych se s prenesenim / likvidaci hnizda (zalezi na velikosti) obratil na nejakeho vcelare z okoli. Osobne jsem takto pomahal jiz nekolik znamym. Male hnizdo lze dat do pytle a prenest na jine vhodne misto. Transport velkeho hnizda beznymi... celý příspěvek > |
 |
Koupit zahradu?, 3.1.2011 Zdravim, podivejte se do nabidky realitek ve vasem okoli a porovnejte. 140 Kc/m muze byt nekde pakatel jinde naopak docela vysoka cena. 900m2 je slusna vymera. Jeste bych se zkusil na meste poptat, zdali neprodavaji i jine pozemky a podle toho se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Podklad pro parkovací místo - kačírek, 30.12.2010 Ahoj ve spolek, stojim pred podobnym problemem - hodlam vybudovat pred domemem parkoviste o rozmerech cca 5x15m, ktere bude slouzit krome parkovani jako odstavna plocha pro vozik, kultivator atd. + napojeni na prijezdovou cestu. Uvazoval jsem o tom,... celý příspěvek > |
 |
Larvy chrousta, 26.12.2010 Souhlasím, chroustů je již tak málo, že bych problém neřešil. Na druhou stranu nemusí majitel naříkat :-) Francouzská chroustová polévka z 19. století
Na rozpuštěném másle usmažte libru (454 g) chroustů (bez křídel a nožiček), poté je zavařte do... celý příspěvek > |
 |
Sekačka na 3 ha zahradu, 24.12.2010 Lepe bych to nenapsal. Do nedavna jsem s tatou udrzoval zahradu 2700m2 letos pribyla do inventare druha cca 3000m2 zahrada a silne uvazuji o koupi rideru nebo trakturku. Udrzovat takovou plochu sekackou (byt s pojezdem a zaberem nad 50cm) mi prijde... celý příspěvek > |
 |
Oranie malotraktorom - obmedzenia, 15.12.2010 Zdravim,
nevim jak malotraktorem, ale kultivatorem s pluhem urcite ne. Na podzim jsme takto upravovali cirka 3000m2 plnych naletovych stromu. Puvodne jsem uvazoval, ze bych to mohl zkusit sam za pomoci lehke techniky, ale kdyz jsme vsechno... celý příspěvek > |
 |
Bezudrzbovy svah, 15.12.2010 Diky. Materidouska je dobry napad! |
 |