|
Dýně hokkaido, 21.7.2012 Nám se letos celkem zadařilo - hodně jsem je předpěstoval, takže už bohatě kvetly, když jsem je sázel. Včera jsme sklízeli první, k večeři byla polévka a olizuju se ještě teď.
Pod každou rostlinu jsem zaryl tak dvě vrchovaté lopaty kompostu, a... celý příspěvek > |  | Velmi sladká, aromatická rajčata, 21.7.2012 Dobrý den, u nás vede ve sladkosti Goldkrone (žluté cherry), myslím si, že "aromatičnosti" mají také dost.
Z červených je můj oblíbenec Stupické. Moc dobré, atraktivní rajčatová chuť. Akorát na sušení to moc není, je hodně šťavnaté. |  |
|  | Jaká rajčata pěstujete, 16.3.2012 Já se spíš snažím množství odrůd omezit, takže po velkých experimentech z loňska zůstávám u:
Stupické (pro mě jednička), Goldkrone, Tornádo F1, San Marzano 3
letos jsem zasel jako pokus ještě Slávu Porýní - říkal jsem si, jestli to nebude... celý příspěvek > |  | Jak velké květináče?, 5.3.2012 5. Odrůdy:
Pokud to jde, preferuju klasické odrůdy přded hybridy, žádný ryze praktický důvod se ode mě nedozvíte, prostě chci pěstovat odrůdy, u kterých "si můžu sám udržet osivo, když budu chtít". Někdo nad tím možná zakroutí hlavou, ale je to... celý příspěvek > |  | Jak velké květináče?, 5.3.2012 3. Mikroklima, škůdci a ostatní úvahy:
Balkon je specifický tím, že je většinou "odtržený" od okolní "přírody" - málo na něj prší (pokud máte nad sebou další balkon), od nejbližší vegetace ho odděluje aspoň několik metrů. Na základě mých... celý příspěvek > |  | Jak velké květináče?, 4.3.2012 2. Výživa:
Jak už jsem se zmínil, máte v balkonovém pěstování málo zeminy na rostlinu, takže je potřeba dát rostlinám co nejlepší substrát. Tím "co nejlepší" rozhodně nemyslím kyselý rašelinový substrát na množení, ale poctivý kompost. Jak... celý příspěvek > |  | Jak velké květináče?, 4.3.2012 Milý Adame, bohužel jsem byl teď nějakou dobu natolik mimo, že mi unikly Vaše příspěvky - což mě mrzí, protože podle všeho jste podobný cvok jako já, ale ve stádiu, ve kterém jsem byl zhruba v tuto roční dobu v roce 2009.
Pokusím se v několika... celý příspěvek > |  |
 |
|