|
Fikus elastica, 11.10.2010 Tak super, díky! A ještě jedna věcná - s tím co odřežu už nejde ni udělat, co? Myslím namnožit... Vím že se normálně množí těmi zelenými odrosty nahoře, nejlíp pod 3. listem uříznout... Ale když uříznu už zdřevnatělý kmínek, tak to už se nechytí,... celý příspěvek > |  | Fikus elastica, 11.10.2010 Tak to je super, protože chudák fakt vypadá děsně :-) Jinak ořezávat na jaře? |  |
|  | Fikus elastica, 9.10.2010 Dobrý den.
Potřebovala bych poradit, jak fikus elastiku upravit? Dostala jsem ho v zanedbaném stavu, mnoho dlouhých prohnutých a zatočených větví...
Jak ho mám zastřihat, aby se rostlina dala dohromady a vypadala k světu? Četla jsem že se má množit... celý příspěvek > |  | Co je to za kytku?, 4.10.2010 No super, to by mohlo být ono, děkuju moc!!! Tak ho stromka sestříhám a nějak na listopad přemístím do chodby kde bude mít požadovaných 10-15 stupňů a třeba budou plody potom :-)
Jinak nějaké rady ohledně zastříhávání by byly? |  | Co je to za kytku?, 4.10.2010 Mno, jak jsem se koukala na fotky fejchoy, tak mi to přijde trochu jiné... Tuhle mojí kytku jsem dostala před pár dny, takže vůbec netuším z čeho byla vyseta a kde se vzala...
Ale podle obrázků má listy narozdíl od fejchoy víc do špičky a... celý příspěvek > |  | Co je to za kytku?, 4.10.2010 Díky za rady!
Okna jsou na jih, ale vzhledem husté zástavbě přímého slunce minimum,,, stojí tam už cca půl roku a pořád je dobrá, tak to asi nebude problém... Tuhle kytku jsem dostala jako cca 2 metry vysokou, chudák se úplně bortila, ani podpora co... celý příspěvek > |  | Co je to za kytku?, 4.10.2010 Tak mleko netece... :-( |  | Hnědnutí listů, 4.10.2010 podmisku má, jen jsem jí dala na focení na stranu od ostatních rostlin bez podmisky... nejsem tyran kytek, nebojte :-D
Jinak díky za rady! Takže list uříznu, osprchuju a začnu pravidelně rosit a budu doufat... |  | Co je to za kytku?, 3.10.2010 no, teď když na to koukám je to trochu podobné jako borůvka... nejdřív jsem myslela že je to nějaký fíkus, ale nevím jaký... taky mě překvapily začervenalé lístky na konci...
Každopádně za návod na dracénu díky moc :-)
Jen věcná: myslela jsem, že... celý příspěvek > |  | Co je to za kytku?, 3.10.2010 na to jsem koukala a ta je prý popínavá, tahle na to nevypadá :-( |  |
|  | Hnědnutí listů, 3.10.2010  Mám doma kytku, měla by to být alokázie. Tak 4 měsíce se ji dařilo dobře ale asi od září jí začly hnědnout listy... zatímco dorůstal nový list, ten starý odumřel, takhle asi 3 za sebou... teď už žádný nedorůstá, předposlední list odumírá a já bych... celý příspěvek > |  | Co je to za kytku?, 3.10.2010  Dostala jsem několik rostlin, které ale nevím co jsou zač... Poradí někdo prosím? |  |
 |
|