|
Ryby trhají lekníny, 26.9.2011 Nejde nereagovat na tento prispevek, ac mate z casti pravdu ze kapr je takove v uvozovkach "rybnicni prase". Ale prave KOI kapr je jeden z důvodů proc si spousta lidi oblibila zahradni jezirka. Je to uzasny pohled na barevene variace velkych koi kdyz... celý příspěvek > |
 |
Co s rostlinama na zimu, 19.9.2011 jestli je to spravna varianta to nevim ale ja vzdy vse ostriham, nechavam tak 2cm a rostliny vsechny prezimujou v pohode :) |
 |
|
 |
Filtrace - schválení, zavrhnutí, 15.9.2011 jak casto? vzdycky kdyz se zanese :)) jestli chces nejaky interval tak to je tezky rict zalezi to na mnoha faktorech: velikost filtrace, velikosti jezirka, zarybneni, mnozstvi krmiva a dalsi. Kdyz bude potreba filtr vycistit poznas to :) |
 |
Filtrace - schválení, zavrhnutí, 15.9.2011 ja v tom velky problem nevidim, jen budete mit obtiznejsi odkaleni a cisteni filtru. |
 |
Rozmnožení karasů, 13.9.2011 jednou z moznosti jak zabranit kockam ulovit vase milacky v jezirku je zakoupit jakysi plasic ktery prodavaji bezne v prodejnach s jezirkami. druhou levnejsi a lepsi variantou pri ktere je zapotrebi myslez jiz pri stavbe jezirka je znemoznit kockam... celý příspěvek > |
 |
Osázení bahenní zóny, 5.9.2011 myslim ze nevadi kdyz vysadite rostliny jeste ted i kdyz zari uz neni zrovna vhodny mesic. ja budu roustliny pouze presazovat uz jsou celkem vzrostle. |
 |
Osázení bahenní zóny, 4.9.2011  zdravím všechny příznivce zahradních jezírek. Mám teď malé dilema protože budu tento týden osazovat novou bahenní zónu plocha cca 5m2. Otázka zní zda-li mám rostliny sázet pouze do kačírku, nebo mám naspod nasypat substrát pro vodní rostliny.... celý příspěvek > |
 |
Vegetace v rybníku, 4.9.2011 trochu podobny problem jak chceme zbavit naseho maleho rybniku zelene rasy a slemu je nasadit par vhodnych ryb ktere se tim budou zivit jako napriklad tolstolobik. Jiny zpusob me nenapada. |
 |
Fólie Penefol 500 tl. 1,0 mm, 30.8.2011 v tom bych problem urcite nevidel folie je stejne sama zatizena vodou pokud nebude derava melo by to byt v pohode :) nejvetsi problem je ta UV stabilizace bez ni muzete folii po par letech vyhodit :) |
 |
Treni, 30.8.2011 no nevim zkusenosti moc nemam ale myslim ze to bude spis nedostatek kysliku z duvodu prehrati vody v jezirku zkus nam trochu napsat neco o jezirku:)) neprijde mi normalni aby se KOI kapri nehybali :)) |
 |
|
 |
EPDM folie, 6.8.2011  pokud mate epdm folii možná bych zkusil vyříznout do folie o hodně menší díru to pak přetáhnout na trubku, folie se pěkně přizpůsobí a pak už stačí jen zafixovat stahovací sponou. Dle mého názoru by to mělo těsnit.
nějak takhle |
 |
Proteinový skimmer, 5.8.2011 :) nevím ale je to možné viděl jsem jen pár návodů, ani nevím zda-li se dá využít do sladkovodních jezírek :) |
 |
Proteinový skimmer, 4.8.2011 zdravím, máte někdo zkušenosti s proteinovými skimmery, u nás jsem se s nimi ještě nesetkal pouze jsem našel nějaké návody na cizích stránkách. Máte o něm někdo nějaké informace? vypadá to docela funkčně :)) |
 |
Jezírko okolo 3000l a filtrace, 4.8.2011 ano jedna se o takzvaný skrápěný filtr, tyto filtry jsou velice účinné avšak nevýhodou je velikost filtru a dopravní výška pro přívod vody. Jestli máte zájem kouknout na spousty po domácku vyrobených filtrů ať už pro inspiraci nebo jen tak, koukněte... celý příspěvek > |
 |
Jezírko okolo 3000l a filtrace, 3.8.2011 zdravím a předem děkuji za vyčerpávající odpověď.
1.čerpadlo tedy pořídím silnější už teď jsem přemýšlel že bych koupil čerpadlo Aquaking ECO o výkonu 10 000l/h s regulací výkonu. Na skimmer jsem koukal a udávají u něho průtok 3-20 kubíku tak... celý příspěvek > |
 |