Příspěvky uživatele - lotusek

Ryby trhají lekníny, 26.9.2011
Nejde nereagovat na tento prispevek, ac mate z casti pravdu ze kapr je takove v uvozovkach "rybnicni prase". Ale prave KOI kapr je jeden z důvodů proc si spousta lidi oblibila zahradni jezirka. Je to uzasny pohled na barevene variace velkych koi kdyz... celý příspěvek >
Co s rostlinama na zimu, 19.9.2011
jestli je to spravna varianta to nevim ale ja vzdy vse ostriham, nechavam tak 2cm a rostliny vsechny prezimujou v pohode :)
Filtrace - schválení, zavrhnutí, 15.9.2011
jak casto? vzdycky kdyz se zanese :)) jestli chces nejaky interval tak to je tezky rict zalezi to na mnoha faktorech: velikost filtrace, velikosti jezirka, zarybneni, mnozstvi krmiva a dalsi. Kdyz bude potreba filtr vycistit poznas to :)
Filtrace - schválení, zavrhnutí, 15.9.2011
ja v tom velky problem nevidim, jen budete mit obtiznejsi odkaleni a cisteni filtru.
Rozmnožení karasů, 13.9.2011
jednou z moznosti jak zabranit kockam ulovit vase milacky v jezirku je zakoupit jakysi plasic ktery prodavaji bezne v prodejnach s jezirkami. druhou levnejsi a lepsi variantou pri ktere je zapotrebi myslez jiz pri stavbe jezirka je znemoznit kockam... celý příspěvek >
Osázení bahenní zóny, 5.9.2011
myslim ze nevadi kdyz vysadite rostliny jeste ted i kdyz zari uz neni zrovna vhodny mesic. ja budu roustliny pouze presazovat uz jsou celkem vzrostle.
Osázení bahenní zóny, 4.9.2011 Obsahuje fotku
zdravím všechny příznivce zahradních jezírek. Mám teď malé dilema protože budu tento týden osazovat novou bahenní zónu plocha cca 5m2. Otázka zní zda-li mám rostliny sázet pouze do kačírku, nebo mám naspod nasypat substrát pro vodní rostliny.... celý příspěvek >
Vegetace v rybníku, 4.9.2011
trochu podobny problem jak chceme zbavit naseho maleho rybniku zelene rasy a slemu je nasadit par vhodnych ryb ktere se tim budou zivit jako napriklad tolstolobik. Jiny zpusob me nenapada.
Fólie Penefol 500 tl. 1,0 mm, 30.8.2011
v tom bych problem urcite nevidel folie je stejne sama zatizena vodou pokud nebude derava melo by to byt v pohode :) nejvetsi problem je ta UV stabilizace bez ni muzete folii po par letech vyhodit :)
Treni, 30.8.2011
no nevim zkusenosti moc nemam ale myslim ze to bude spis nedostatek kysliku z duvodu prehrati vody v jezirku zkus nam trochu napsat neco o jezirku:)) neprijde mi normalni aby se KOI kapri nehybali :))
EPDM folie, 6.8.2011 Obsahuje fotku
pokud mate epdm folii možná bych zkusil vyříznout do folie o hodně menší díru to pak přetáhnout na trubku, folie se pěkně přizpůsobí a pak už stačí jen zafixovat stahovací sponou. Dle mého názoru by to mělo těsnit. nějak takhle
Proteinový skimmer, 5.8.2011
:) nevím ale je to možné viděl jsem jen pár návodů, ani nevím zda-li se dá využít do sladkovodních jezírek :)
Proteinový skimmer, 4.8.2011
zdravím, máte někdo zkušenosti s proteinovými skimmery, u nás jsem se s nimi ještě nesetkal pouze jsem našel nějaké návody na cizích stránkách. Máte o něm někdo nějaké informace? vypadá to docela funkčně :))
Jezírko okolo 3000l a filtrace, 4.8.2011
ano jedna se o takzvaný skrápěný filtr, tyto filtry jsou velice účinné avšak nevýhodou je velikost filtru a dopravní výška pro přívod vody. Jestli máte zájem kouknout na spousty po domácku vyrobených filtrů ať už pro inspiraci nebo jen tak, koukněte... celý příspěvek >
Jezírko okolo 3000l a filtrace, 3.8.2011
zdravím a předem děkuji za vyčerpávající odpověď. 1.čerpadlo tedy pořídím silnější už teď jsem přemýšlel že bych koupil čerpadlo Aquaking ECO o výkonu 10 000l/h s regulací výkonu. Na skimmer jsem koukal a udávají u něho průtok 3-20 kubíku tak... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika