|
Cherrymoya, 14.6.2012 Omlouvám se, špatně jsem pochopila dotaz. Předpokládala jsem, že Vám "odešel" celý vrchol semenáčku. |
 |
Vadnoucí hadovky - Proplant?, 12.6.2012 Previcur jsem už nikde nesehnala, byl vyřazen z registru a nahradil ho prý právě ten Proplan. Ale i tak děkuji. |
 |
|
 |
Vadnoucí hadovky - Proplant?, 12.6.2012 Ve foliáčku začalo vadnout těch pár už plodících hadovek a prodejcem mi bylo doporučeno zalít je Proplantem. Ochranná lhůta je uvedena AT, tj. při dodržení termínu doporučené aplikace (při výsadbě) žádná lhůta není, protože než začnout plodit, tak... celý příspěvek > |
 |
Noni - morinda citrifolia, 27.5.2012 Tak jo, doufám, že vám rostlinky brzo přijdou, že nabudeme bohaté zkušenosti s pěstováním :-) a hlavně se sklizní :-))) a že si zase popovídáme. Mějte se fajn. |
 |
Prosím o radu (asi škůdce), 26.5.2012 Není velký květináč a nezaléváte ho moc? Určitě se někdo ozve :-) |
 |
Kroutí se borůvky, 26.5.2012 Už se ta přesazená borůvka trochu vzchopila?
|
 |
Noni - morinda citrifolia, 26.5.2012 Nemáte za co. Víte, asi tolik pěstitelů chtivých noni moc není a tak ne, že by někdo nechtěl odpovědět, ale my zájemci o tuto rostlinu toho moc nevíme (aspoň já ne) a informace nejspíš neumíme najít. Že jsou květy oboupohlavní, jsem náhodou objevila... celý příspěvek > |
 |
Noni - morinda citrifolia, 25.5.2012 Na jednom anglicky psaném webu se mi podařilo vyšťárat, že noni má květy oboupohlavní a tak by měl být váš problém s opylováním vyřešen. Doufám, že jsem to správně přeložila.
Teď už jen rostlinky udržet a přivést do květu :-) |
 |
Noni - morinda citrifolia, 15.5.2012  Tak dnes přišly měsíc objednané dvě rostlinky noni. Vzorně zabalené, zasazené v květináčcích 8 cm. |
 |
Kroutí se borůvky, 13.5.2012 Pokus jsou tak postižené pouze vrcholky větviček, ustřihněte je a počkejte, jestli další nové výhony budou v pořádku. Pořád si ale myslím, že problém je v substrátu, případně málo vody, hodně vody, málo přihnojování, hodně přihnojování, změna pH... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kroutí se borůvky, 12.5.2012 Neřešila bych to. Myslím, že svůj podíl na tom má rychlý růst a taky prudké slunce. Dejte jim chvilku času a srovná se to. |
 |
Kroutí se borůvky, 9.5.2012 Možná, že došlo ke změně půdní reakce díky kontaktu rašeliny s okolní zeminou.Borůvky mají velkou spotřebu vody, Koukněte na nějaká předchozí témata, už se to tady dost podrobně řešilo. Hodně radosti z úrody :-)
Něco najdete třeba tady.
|
 |
Kroutí se borůvky, 9.5.2012  Já pěstuji borůvky v patnácti kalfasech různých velikostí a tohle mi listry dělaly, pokud jsem borůvky přehnojila nebo pokud jsem nechala dlouho kalfas v jiné nádobě s vodou, aby se dostatečně nacucnul substrát. No já nevím, ale žádné živočišné... celý příspěvek > |
 |
Kroutí se borůvky, 8.5.2012 Dobrý den. nepřehnojil jste je? |
 |
Noni - morinda citrifolia, 5.5.2012 Mně taky nic nevyklíčilo. U Laelii jsem objednala dvě rostlinky před třemi týdny. Dodnes rostlinky ani případný mail nedorazily. |
 |