Příspěvky uživatele - 89.125

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
přesazení, 14.11.2008
Ghislaine de Féligonde
dnešní růže nevoní?, 11.11.2008
Zdravím kájo, Váš popis odpovídá růži Fontaine (Tantau 1969). Odtud asi ten dotaz na "fontánovou" růži.
Růže do květináče, 11.11.2008
Růže "do květináče" může být dvojího původu: buď koupená jako tzv,. pokojová (a to jsou většinou růže původem málo mrazuvzdorné) a nebo málo vzrůstná kompaktní zakrslá varianta růže (často také uváděná jako skalková), která ale je... celý příspěvek >
Růže Landora, 7.11.2008
Zdravím Eliško, "King´s Macc" je dobrý tip, ale nesedí časově - paní Pavlína má růži cca 6 let a "King´s Macc" je novinka z roku 2002. Je málo pravděpodobné, že tak horkou novinku by tu někdo měl už v prodeji ve školce... celý příspěvek >
Stromková růže: sázení a zazimování, 7.11.2008
Oporu určitě ano. Pokud budete růže na zimu ohýbat, pak je od opory odvážete, zazimujete a na jaře postupně pozvolna napřímíte a znovu přiváížete. Pokud nebudete růže na zimu ohýbat a zazimujete korunku nastojato, pak je opora a pevný úvazek velmi... celý příspěvek >
Modrá růže, 7.11.2008
Jsem trochu skeptik, příroda se tak snadno nenechá ovládat. To, co Suntory představila doposud byly spíše variace na šeříkovou barvu (silně připomínající dosavadní "modré" růže, snad v trochu intenzivnějším odstínu, ale určitě ne v modré... celý příspěvek >
Růže Landora, 7.11.2008
Ne, růže mně neživí .
Pnoucí růže - jméno?, 7.11.2008
Zdravím Pavlíno, Flammentanz mě také napadl, ale ten silně voní??? Podle květu se růže strašně špatně určují, chtělo by to vidět poupě, list, ostny, mladý obrost,.... Až budete příští rok porovnávat, nezaměřujte se pouze na květ, ale všímejte si... celý příspěvek >
Žlutá pokryvná růže, 1.11.2008
Ve žlutých pokryvných není moc velký výběr, aby byly tak bujné a plazivé aby převisaly přes okraj. Z osvědčených odolných odrůd je asi nejplazivější "Celina"(Noack 1997), dále je na výběr zimovzdorná "Golden Cover"(Olesen... celý příspěvek >
Pnoucí růže - jméno?, 1.11.2008
Proti tomu, že by to byla "Sympathie" svědčí dva fakty.: ta totiž kvete neustále a navíc silně voní. I tvar keře mi připadá jiný. Jako takzvaná bezejmenná červená pnoucí se nejčastěji prodává osvědčený a odolný kultivar "Paul´s Scarlet... celý příspěvek >
Růže Landora, 1.11.2008
Zdravím Pavlíno, já bych to tipovala na "Just Joey", sedne barvou, silnou vůní, tvarem květu i načervenalými stonky Jako další kandidát by připadala v úvahu některá z následujících: "Lolita" od Kordese, "Bettina" od... celý příspěvek >
Podnože pro růže, 1.11.2008
Firmy, které pěstují podnože je prodávají ve velkém. S požadavkem 5 - 10 ks byste nejspíš neuspěla. Jestli můžu navrhnout, zkuste se dohodnout s některou Vám blízkou růžovou školkou, zda by Vám těch několik kousků nepřenechali. Eventuelně zkuste... celý příspěvek >
Rosarium Uetersen a New Dawn, 26.10.2008
 Nevím, s touhle dvojicí bych váhala.  Rosarium   Uetersen je plnokvětá a barevně hodně výrazná růže. New Dawn má květy poloplné a po prvním kvetení už nekvete nijak bohatě. Obávám se,  že ho Rosarium Uetersen přebije. Ani... celý příspěvek >
přesazení - pro Evu, 26.10.2008
Zdravím Evo, to, že se růže neujmou bývá chyba sazenic, ne půdy (samozřejmě nic neplatí stoprocentně, ale když se vedle daří jiným růžím, tak to půdou nebude).  Nedoporučuje se sice pěstovat růže po růžích, ale podívejte na růžové školky -... celý příspěvek >
La Reine Victoria, 23.10.2008
Milá Magdaléno, vaše povídání se krásně čte, máme stejný vkus a stejné problémy - tj. "...kam proboha ty růže zase dám...". S těmi výhony - četla jsem v jedné velmi staré růžařské knížce takový jednoduchý trik. Praktikuji ho už léta a... celý příspěvek >
Další diskuze:  12  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika