|
veliká žlutočervená hruška, 4.10.2008 No na těch červených mutacích už moc té žluté nezbývá, ale to je detail. |
 |
veliká žlutočervená hruška, 4.10.2008 No ono těch letních velkých žlutočervených ve starém sortimentu moc nebylo.
Podívejte se na internetu na odrůdy : ´Clappova´a ´Wiliamsova´. |
 |
|
 |
Dvě odrůdy naštěpované na jednom stromku, 28.9.2008 Ta Luisa bude ´Avranšská´ |
 |
Zahrada Čech, 28.9.2008 Tak jsem letos navštívl výše uvedenou akci. Zahrádkářská výstava v kdejaké vesnici má podstatně větší úroveň. Kromě několika zahradnických stánků a jednoho pavilonu s ovocem a zeleninou byla celá "výstava" uplně o něčem jiném. Nechápu proč... celý příspěvek > |
 |
dotaz odrůda?, 28.9.2008 No nevím, Vysočina je dost široký pojem. V září a říjnu můžete moštovat cokoliv. Přednost bych dával spíš kyselejším jablkům. Mošt ze sladkých jablek je fádní. Ideální je směs více odrůd.
Také jde o to, zda chcete kmený tvar, který nebudete moc... celý příspěvek > |
 |
Určení jablek, 28.9.2008 To může být ledaco. Třeba Baumannova reneta. |
 |
Můžu řezat trnku v září?, 6.9.2008 Já bych to radši nechal na jaro. Silným řezem storom vyprovokujete k růstu, ale on by se měl připravovat na zimu. Navíc se rána nezačne zavalovat a během zimy bude lýko zasychat hlouběji. |
 |
Kvete jabloň, 6.9.2008 V kterou roční dobu jste dělala ten výchovný řez? |
 |
Mnozenie podpnikov, 6.9.2008 Nové letorosty nejlépe koření z nezdřevnatělých bází. To znamená nechat obrazit ten pařez a po té několikrát nahrnout (nakopčit zem). Tak nějak rozumě, aby bylo dostatek listů nad zemí.
Jinak pokud si koupíte Vf materiál, budete mít o 30% vyšší... celý příspěvek > |
 |
jakou jabloň do 650m n/m, 1.9.2008 Dnešní pesticidy už jsou fajnovější než dřív. Dokonce některé bio-výluhy z rostlin jsou toxičtější než ty syntetické. Vše je třeba brát s rozumem.
Domnívám se, že pokud dojde k napadení mladého stromku mšicemi, je třeba provést nějaká opatření.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
jakou jabloň do 650m n/m, 1.9.2008 Pokud jsem to četl důkladně, je v příspěvku pana Zdenka napsáno "Ochrana proti mšicím" To je velmi obecné označení, Ochrana může být biologická, mechanická... Mladému stromku opravdu svědčí ochrana proti mšicím. Takový čerstvě vysazený... celý příspěvek > |
 |
Bosenská švestka, 31.8.2008 Karlata: V severovýchodních Čechách se takto říkalo kulaté slivce, která se svou kulatou hustou korunou lišila od švestky. Její pecka nešla od dužniny. Byla velice sladká, proto se přidávala do povidel a sušila, ježto sušené dlouho... celý příspěvek > |
 |
Neznama odruda jablone, 30.8.2008 Někde jsem slyšel, že Gravštýny jsou silně rozklonované. I v jedné vsi může být několik Gravštýnů a každý bude mít trochu jiné plody. Možná to bude podobné i s vybarvením těch červených. |
 |
Neznama odruda jablone, 30.8.2008  Tak jsem vyštrachal nějaké fotky |
 |
Neznama odruda jablone, 30.8.2008 Pane MZ
Není to Gravštýnské červené? |
 |