|
Jezírko v zimě, 12.3.2015 Máte pravdu, vysavač je nejlepším řešením. V "půjčovně" se ale platí záloha cca 5-10 tis . S tím je nutné počítat a nebo si pořídit vlastní |
 |
Jezírko v zimě, 9.3.2015 Význam UVC lampy bych nepřeceňoval. Rozhodující vliv na čistotu vody má již samotná konstrukce jezírka. Umístnění, oslunění, plocha / hloubka, výkon čerpadel / filtrace atd. Pokud UVC "neozáří" 100 % obsahu vody, bakterie se rychle množí, tak je jen... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zajímavé ceny čerpadel, UV lamp a filtrů, 5.3.2015 Pokud máte "bordel na dně" tak plovoucí skimmer nepotřebujete. Nejdříve si pořiďte odpovídající filtraci |
 |
Jezírko v zimě, 5.3.2015 UVC lampu nezapínám už 5 let. Tu jsem odsunul do sklepa kde leží nevyužita a přesto je voda i nyní průhledná až na dno. |
 |
Jezírko v zimě, 13.2.2015 To že ryby v zimě nespí je velmi závažný problém. Na jaře budou vysíleny natolik, že může dojít až k utonutí! |
 |
Písková filtrace, 29.1.2015 Nemyslím si že by písková filtrace měla rozhodující vliv na čistotu vody. Čistá voda v jezírku mohla být z úplně jiného důvodu. Použití takové filtrace pro "vizuální" dočištění si dokážu představit, ale jen pro menší louže. Pokud z filtru "valí"... celý příspěvek > |
 |
Biotec 18 screenmatic, 27.11.2014 Pro laika je nejlepší žádné hodnoty neměřit. Papírkové indikátory jsou vhodné pro " mladé chemiky ". Dobře fungující jezírko si "hodnoty vody" upraví samo, tak je lépe nezasahovat do eko systému. Bohužel někteří lidé mají neustálou potřebu něco... celý příspěvek > |
 |
Biotec 18 screenmatic, 16.11.2014 Je dobře že jste si nechal poradit a už uvažujete " jinak" |
 |
Biotec 18 screenmatic, 15.11.2014 Pěkná hračka, na větší akvárium dobrý. Pokud chcete opravdovou filtraci k jezírku tak si pročtěte zdejší fórum, řešilo se to tady už několikrát. |
 |
Destilační přístroj, 10.11.2014 Nebylo by lepší spíše odpovědět na otázku? Napsal jste, že uvedené řešení je nesmysl, ale nijak jste to nezdůvodnil a na dotaz odpovídáte otázkou - poněkud zvláštní způsob konverzace. Přeji Vám hezký den. MS |
 |
|
 |
KOI - nemoc, 6.10.2014 Pokud jste koi koupil u našeho "předního" chovatele tak byly ryby infikovány už od chovatele. Příjdete cca 30-50 % osádky. Voda ve Vašem jezírku bude nejspíš v pořádku, tak nečiňte žádná unáhlená rozhodnutí. Setkal jsem se stím už mnohokrát. |
 |
Jak zpřírodnit břeh foliovaného jezírka, 12.9.2014 Podívejte se na web Banáta, má tam inf jak správně ukončit okraj jezírka a nemusíte vymýšlet vymyšlené |
 |
PH metr - jaký, 1.9.2014 Ano, teorie je to zajímavá. Mám v domě tři různé meteo s bezdr.čidly . Pokud je postavím vedle sebe i s čidly tak každá vč. čidel ukazuje jinou hodnotu. Nejsou z tržnice
|
 |
PH metr - jaký, 1.9.2014 Ještě si připočtěte odchylku čidla. Pokud bude odchylka stejně velká jako u meteo, tak naměříte +/- 4o C "přesné teploty". A to se vyplatí |
 |
PH metr - jaký, 1.9.2014 Před lety jsem to viděl úplně stejně jako Vy. Časem až Vás přestane bavit sekat trávník 2 x do týdne, jezírko zvětšíte. Takový metrový jeseter plující těsně pod hladinou... S tím topením to neřešte. Nejvíce škod je způsobeno v... celý příspěvek > |
 |