 |
Jak zvýšit výnosy brambor, 21.4.2009 Nie nehovorim ze tak pestujem. Ale ako pestuju ti biopestovatelia? Dnes takto pestovat bez chemie vo vecsom nemozno. Tak ake bio? Bio bolo pred 60rokmi. Bio a bieda. Dnes su snahy o to bio ale ono to bez tej kravky ci ovce nepojde. A k tomu smeruje... celý příspěvek > |
 |
Výroba domácího sýra, 21.4.2009 Surove mlieko trocha zahrejeme, do trocha teplej vody rozmiesame primerane mnozstvo syridla,,kľagi,, a za miesania lejeme na mlieko.
Prikrijeme, nechame stat. Po asi 30-40 minutach je to zosyrene. Pomali to poprekrajujeme, nechame 2min. oddichnut a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak zvýšit výnosy brambor, 21.4.2009 Zdravim, neda mi nezareagovat n a bio. Biosposob pestovania ten košer sa pouzival u nas pred 2. svet. vojnou ked kazdy gazdoval sam na svojom. V jeseni sa rozhodil hnoj, zaoral sa, na jar sa znova preorala poda lebo sa sadilo za pluhom. O postreku sa... celý příspěvek > |
 |
Výťažnosť ovocia pri výrobe muštu, 13.4.2009 vy, co mostujete a mate letite skusenosti, by jste mohli poradit ktera odruda odovzdá nejvic aromatickych latek do destilátu... teda nejedna se o obsah cukru. Proste z ceho je najaromatickejsi jabkovice. |
 |
Jakou švestku na slivovici, 11.3.2009 Ak Vám môžem poradiť, tak si preštudujte celú tému s podobným názvom, ktorú nájdete v starších príspevkoch. Je to tam celkom pekne rozobraté, o čom svedčí aj množstvo príspevkov. Určite tam nájdete odpoveď. Sám mám najlepšie skúsenosti s... celý příspěvek > |
 |
Pomoc se založením trnkového sadu, 12.2.2009 Zdravim páni. Potrebujem poradiť. Bol som oslovený priteľom o pomoc pri vysadení odrôd sliviek na pálenie a na špecifické miesto.
Sám sa preto chcem poradiť pretože sám mám "jednoduché" podmienky na voľbu podnože a odrody. Voda hlboko+ horšia pôda... celý příspěvek > |
 |
Podnož pro hrušeň, 12.2.2009 Mičurínstvo je pekná vec, ale načo štepiť rastliny aby Vám živorili a neni z nich úžitok... S podnožou semenáča Hardyho maslovky nemám skúsenosti, mohli by Ste ju bližie opísať?... hlavne ma zaujíma rast. Dakujem |
 |
Dřínky nejenom k jídlu, ale i k pití, 21.1.2009 Každý si dopomáhame ako vieme, tak je to aj s nedostatkom dienok v našej oblasti Gemera. V severnejšej časti sa im darí aj sú zastúpené vo väčšej miere. Správne ošetreným kvasom nie je zlá žiadna pálenka. Takže odcudzovať tento spôsob nevydím... celý příspěvek > |
 |
štepenie, 18.1.2009 Kdeže ešte štepiť?! Presne ako sa vyššie vyjadril p. Vysloužil. Hrušky štepiť pred miazgou nemá opodstatnený zmysel a prevažujú veľkou mierou negatíva. Vysokú pravdepodobnosť ujatia máte za miazgy, čo je u jadrovín najlahší spôsob, tak načo si... celý příspěvek > |
 |
Podnož pro hrušeň, 16.1.2009 Moraváci by mali menej piť slivovice. |
 |
|
 |
Ředění slivovice, 6.1.2009 To záleží od tuhosti ľudského plemä. U nás jednoznačne 53. Pri kvalitnom kvase, následnej kvalitnej pálenke pri 53 vynikne všetko tak ako má. |
 |
Poraďte prosím názorně, jak tento strom ostříhat, 4.1.2009 Fakt neošetrená jabloň, nejedná sa náhodu o plánku zo semena? |
 |
Slivovice - kvas, 4.1.2009 Najprv by som ja zmeral cukornatosť, ale pravdepodobne je vhodný čas na pálenie.
Vedel by mi niekto poradiť? Mám kvas, ktorý je tak cca v polovici kvasenia (môj hrubý odhad). Kvasí pomaly-teplota v miestnosti stálych 10-12 stupňov. Potrebujem... celý příspěvek > |
 |
Slivovice - kvas, 3.1.2009 po trech mesicech se mi zacel zalivat kolac. nepotopil se uplne ale je na povrchu zalit tekutinou. je vhodni cas na paleni? |
 |
Rouby - termín odběru, 15.12.2008 To znamená, že vlky nie sú neplodné? |
 |