|
Hnojení na list, 17.6.2007 Pane Vysloužile, vy víte úplně všechno! Jak je to možné? Jste tak starý a zkušený, nebo vzdělaný? To je mysleno v dobrém!!! Děkujeme za rady! |
|
jak se zbavit krtka, 17.6.2007 Koťata rozdáme a necháme si vždy jen jednu kočku a jednoho kocourka. Ten se sice toulá, ale když se vrátí, tak celou zahradu tak označkuje, že máme jistotu, že žádný vetřelec k nám nepáchne. |
|
|
|
Pinus strobus Macopin, 15.6.2007 Nepsal jsem že to jsou ty španělské, ale že jsou podobné - právě tou košatostí, ale že záleží na mnoha jiných faktorech - jako ostatně u všech rostlin i stromů!!! |
|
Pinus strobus Macopin, 14.6.2007 Jedná se o pínie podobné těm, co rostou v subtropech, ale tato je odolnější vůči chladu. Tyto pínie je možné vidět třeba ve Španělsku, tam je jich hodně. Dorůstají do výšky cca 3 až 4 metrů a jsou krásně košaté. Tak se nechte překvapit, protože také... celý příspěvek > |
|
Vzdálenost thůjí od hranice pozemku (plotu), 14.6.2007 Také Vás zdravím! Kdysi platilo, že keře, nebo stromky by měly být od hranice pozemku podle své výšky. Půlmetrový keř - půl metru, metrový - metr a třeba dvoumetrový - dva metry ...atd. Nevím, zda to ještě platí, ani nevím, podle jaké to bylo... celý příspěvek > |
|
Jílovitá zemina, 14.6.2007 Dobré je napodzim do půdy zarýt hodně slámy. Ty půdu zlehčí. Písek je sice také dobrý, půda se tolik nelepí, ale je dál strašně těžká. Doporučuji slámu - mám to vyzkoušené!!! |
|
Šáchor - suché konce listů, 13.6.2007 Šáchor je nejlepší pěstovat ve starém plastovém kýbli. Každý den mu dát tolik vody, aby v ní doslova stál! |
|
Trávník, 13.6.2007 Je třeba vyhrabat ostrými hráběmi veškerou suchou a spálenou trávu. Potom znovu osít (nejlepší je travní semeno, na suchá stanoviště). Pak je třeba opět pohrabat, aby se semeno vprqavilo do země a zalévat a zalévat a zalévat. Potom hodně a často... celý příspěvek > |
|
jak se zbavit krtka, 13.6.2007 Pořiďte si kočku! Krtek se odstěhuje pryč - koček se strašně bojí! |
|
Jezírko - rybičky - nemoc?, 13.6.2007 Rybku je třeba dát do zvláštní nádoby - s vodou, na kterou je zvyklá a do vody přidat pár zrníček hypermanganu (rozpustit ve skleničce a nalít k rybce již rozpuštěné). Hypermanganem se zlikviduje plíseň, rána se vydesinfikuje a dobře se zahojí. |
|
|
|
Utěsnění skleníku, 13.6.2007 Já jsem vytěsnila skleník průhledným (bezbarvým) silikonovým tmelem. Když je zjara venku ještě chladno, tak škvírami alespoň neuniká teplo. A když začne být teplo, tak začínám větrat oknem a dveřmi. |
|
nova puda v skleniku, 13.6.2007 Na dno je dobré dát hnůj a překrýt zeminou. Ve skleníku pěstuji jen skleníkové okurky a papriky. Podle mých zkušeností je paradajkám lépe venku (pokud nebydlíte na horách), protože ve skleníku je na ně moc teplo a ženou do výšky. A navíc papriky se s... celý příspěvek > |
|
Zasychání plodů skleníkových okurek, 27.5.2007 Mě se to stalo také. Použila jsem lehký postřik fundazolem a začala jsem víc větrat - okno ve skleníku otevřené i přes noc. Zřejmě šlo o nějakou plíseň, protože další plody okurek už dorostly bez problémů. |
|
mšice na paprikách, 26.5.2007 Myslím marihuanu. |
|
Poradí mi někdo název?, 26.5.2007 ...je to ono - moc děkuji ! Už se těším na první úrodu. |
|