|
Kysané zelí, 24.10.2007 Tak já tam zkusím nedat žádný cukr a uvidíme. Asi jsem ale zapoměla na to nejdůležitější a to je nádoba. Myslíte, že by na tu mojí zkoušku stačila 5 litrová láhev od okurek ? Daniela. |
|
Kysané zelí, 24.10.2007 Tak říkáte vyzkoušet a potom upravit recept podle své chutě? Nebude moc kyselé, když tam nedám vůbec žádný cukr? Díky za radu - Daniela. |
|
|
|
Ostrihat ibisky?, 24.10.2007 Jsou moc pěkné! Tak až odkvetou, tak je začněte zalévat jen malilinko - až když jim úplně vyschne zem. A nebojte se je potom ostříhat. Přes zimu si odpočinou a v březnu, až je přihnojíte a začnete více zalévat, tak znovu obrazí a zahoustnou a... celý příspěvek > |
|
foliovník z Petek, 23.10.2007 Stejně by mě moc zajímalo, jak vypadá takový fóliovník z petek. Nikdy jsem to neviděla. Nemá někdo fotku? Tak se pochlubte - slibuji, že Vám to nebudu hanit. Zastávám názor, že je to každého věc, co si kdo na své zahradě postaví... ... celý příspěvek > |
|
Kysané zelí, 23.10.2007 Našla jsem tady recept na kysané zelí, z čehož mám radost, protože bych ho chtěla zkusit letos naložit. Jen bych potřebovala poradit, při jaké teplotě se má nechat kvasit a při jaké teplotě ho potom skladovat. Mám možnost ho skladovat... celý příspěvek > |
|
foliovník z Petek, 23.10.2007 Nějak se mi to nezdá. Dobře - přes den se voda v petkách ohřeje a je schopná pár hodin "topit", ale když je zjara chladná noc, tak kolem čtvrté ráno už musí být voda natolik vychladlá, že tam opět klesne teplota a je po efektu? Daniela. |
|
Skleník z petlahví, 23.10.2007 Vytápět skleník petlahvemi mi opravdu nepřipadá jako hnus. To, co je pro Vás hnus, může být pro druhé praktické, nebo nouzové řešení, protože klasický skleník dnes není levná záležitost. Mě se to také příliš nelíbí, ale je to každého věc, co si na... celý příspěvek > |
|
Skleník z petlahví, 23.10.2007 A také jste vodu v těch petkách obarvila černou tuší? Asi to budu muset také vyzkoušet. Zatím jsem přitápěla ve skleníku svíčkami, ale to něco stojí - ty petky mi připadají lepší... Daniela. |
|
Ostrihat ibisky?, 23.10.2007 Ibišky stříhám celoročně, kdykoliv je třeba. Ještě nikdy jim to nevadilo. Jen na jaře dávám pozor, abych neodstřihla s větvičkou i poupě. Daniela. |
|
Durman rozmnožování, 23.10.2007 Durman rozmnožuji pouze řízky, které odebírám z dobře vyzrálých výhonů. Řízky dávám do truhlíku, přes který dávám ochranný kryt z mikrotenové fólie, která pomůže vytvořit vhodné mikroklima a usnadní zakořenění řízků.... celý příspěvek > |
|
|
|
Rododendron - choroba?, 23.10.2007 Na plíseň to nevypadá, protože listy nemají šedý povlak. Podle mého názoru došlo k přemokření kořenů. Vlivem dlouhodobého přemokření dochází k šíření fytoftorové hniloby kořenů. Začne to tím, že nejdřív vadnou jednotlivé výhony, později... celý příspěvek > |
|
Skleník z petlahví, 23.10.2007 Nějak tomu nerozumím - když máte skleněný skleník, proč tam jsou ty petlahve? Kvůli udržení tepla? Daniela. |
|
Léčivky do bytu, 23.10.2007 Bylinky se dají pěstovat i v květináčích doma. Není to o mnoho těžší, než na zahradě. Navíc to má jednu velkou výhodu, mohou se sklízet po celý rok. Čerstvé mají lepší chuť i vůni než sušené. Důležité je zajistit jim dostatečné... celý příspěvek > |
|
zátiší, 23.10.2007 Katalpa trubačovitá je český název, latinský je Catalpa bignonioides. Odrůda NANA je také bignonioides. Ta je ale moc malá - na kmínku, která dělá kulatou korunku a dorůstá maximálně do výšky 2 až 3 m. Používá se jako dekorativní... celý příspěvek > |
|
zazimování vřesu a levandule, 22.10.2007 Levanduli postačí suchá, vápenitá a propustná půda. Nesnáší přemokření. Je nenáročná na hnojení - pokud jí budete hnojit, půjde spíš do listů a nebude mít tolik květů. Takže já levandule vůbec nehnojím. Koncem léta je mírně zastřihnu - jen odstraním... celý příspěvek > |
|