|
Zantedeschia, 7.4.2008 Zantedeschia vznikla křížením různých druhů kaly a má podobný způsob pěstování. Ven ji můžete dát až po zmrzlících. Potřebuje lehčí, propustnou zeminu (namíchat tedy s trochou písku) a vyžaduje polostín ! Vykvete po třech měsících od zasazení.... celý příspěvek > |
|
Cherry a hrušková rajčátka, 7.4.2008 Také jsem mívala problém s praskáním cherry rajčátek. Prý je to způsobeno nepravidelnou zálivkou. Ale přišla jsem na to, že když jsem je sklidila o trochu dříve, než byla úplně zralá a nechala jsem je jeden den ležet v košíčku přikrytá... celý příspěvek > |
|
|
|
Sázení rychlených cibulí tulipánů v dubnu?, 6.4.2008 Hani, cibule zasaďte nyní - nečekejte do podzimu, obzvlášť, když už mají klíčky. Po odkvetení odstraňte květy a nechte je zatáhnout. Pak je teprve vyjměte ze země a zazimujte zabalené do novin na chladném místě. Daniela. |
|
vrba, 6.4.2008 Já si to docela dovedu představit, mohlo by to být pěkné. A určitě by vás to vyšlo levněji, než plot z thůjí. Vzhledem k tomu, že vrbové proutí zapíchnuté do země roste jako z vody, tak ani se sazenicemi byste zřejmě neměl problém. Tak ať... celý příspěvek > |
|
listovka, 6.4.2008 Listovka je zahradnická zemina připravená kompostováním listí. To budete muset počkat do podzimu, shrabat listí, zakompostovat, trochu prosypat dolomitickým vápencem a počkat do příštího roku. To je ale nadlouho. Takže asi... celý příspěvek > |
|
Pro p. Vysloužila, 6.4.2008 Kéž by to tak bylo, že!! - Já vím, že to tak není, ale panu Vysloužilovi bych to přála, aby byl "v balíku". Daniela. |
|
oleandr - může jít už ven?, 6.4.2008 Alenko, to jste jim udělala pěknou otužovací kůru. Když přežily zimní mrazy, tak teď snad již nezmrznou. Takže já osobně bych to riskla. Zdravím - Daniela. |
|
Papriky - bude ještě mrznout?, 6.4.2008 Děkuji všem za reakci a za rady. Každou noc sleduji teploměr - jestli se neblíží k nule. Vloni jsem ve skleníku zapalovala starou petrolejku a pomohlo to. Letos jsem to ještě nepotřebovala. Dost mě udivuje, že u nás... celý příspěvek > |
|
Papriky - bude ještě mrznout?, 6.4.2008 Vloni jsem zasela semínka začátkem února a vzešlo jich málo. Tak jsem letos sela o 14 dní dřív, abych měla dost času na zasetí nových, kdyby se to opakovalo. Vzešly všechny a sazenice vyrostly nějak rychle. Tak jsem to nevydržela a zasadila jsem je... celý příspěvek > |
|
Kompostér, 4.4.2008 My máme ty samé kompostéry dva a dvakrát tak větší pozemek. Ty dva kompostéry zcela postačí. Výhoda je v tom, že pokud na jaře z jednoho odebírám spodními dvířky kompost, tak zatím plním ten druhý. Přes léto naplním oba a... celý příspěvek > |
|
|
|
sasanka vábná, rozkošná - anemone blanda, 4.4.2008 Vyžaduje polostín, v době květu chce hodně zalévat. Množí se dělěním hlíz. Na zimu je dobré ji zakrýt chvojím, nebo hlízy vyndat ze země a zazimovat jako mečíky. Zdravím - Daniela. |
|
Kdy se zaštipuje Nestařec mexický?, 3.4.2008 Tím sluníčkem by to také mohlo být. Nestařec by si měl na sluníčko zvykat postupně. Daniela. |
|
Thuje - jak množit?, 3.4.2008 Množení thůjí ze semen se nedoporučuje, protože rostliny získané ze semen nejsou věrné. Semena totiž dědí jen velice málo rodičovských vlastností. Většinou pak vyrostou thůjky nepěkné a řídké. Nejlepší je množení vegetativním způsobem – řízky... celý příspěvek > |
|
Kompostér, 3.4.2008 Občas ho tou vodou musíte polít, nebo pokud máte kompostér v dosahu a začne pršet, tak nechat horní víko odklopené a po dešti ho opět zavřít. Dělám to také tak a funguje to. Zdravím - Daniela. |
|
Dosna, 3.4.2008 Pokud přendáte cibule do nějaké nádoby a trochu zalijete, tím si rostlinu předpěstujete. Ven do země ji pak zasadíte v druhé polovině května, protože tato rostlina je opravdu velmi teplomilná. A hned po zasazení na záhon ji přihnojte, ona... celý příspěvek > |
|