|
hnojivo na tuje, 12.4.2008 Hořká sůl se používá pouze jako doplňkové hnojivo pro rostliny při nedostatku hořčíku a aplikuje se jako postřik 2x až 3 x za rok. Nejvhodnějším hnojivem na thůje je hnojivo na konifery. Pokud chcete hnojit zvířecím trusem, je vhodné... celý příspěvek > |
|
Maliny - tráva, 11.4.2008 Jakýmkoliv postřikem byste mohli poškodit maliny. Řešila bych to buď namulčováním, nebo pokrytím netkanou textílií, to by mohlo trávu zadusit. Daniela. |
|
|
|
hrách na balkone?, 11.4.2008 Hrách i fazole jdou pěstovat i v truhlíku na balkoně. Pokud mu natáhnete podél stěny ke stropu pár provázků, vytvoří vám pěknou zelenou stěnu, oživí váš balkon a ještě sklidíte slušnou úrodu. Jenom je nutné ho občas přihnojit a v létě, když je... celý příspěvek > |
|
šáchor, 11.4.2008 Trochu se mýlíte - šáchor, neboli lidově kočičí tráva, je právě pokojová květina, kterou lze od května umístit venku, ale na zimu potřebuje opět přenést do místnosti s teplotou nejméně 12°C. Překvapuje mne, proč chce paní Zuzana provádět na... celý příspěvek > |
|
pivoňka, 11.4.2008 Na přesazování pivoněk je nejvhodnější doba právě nyní - březen až duben. Při přesazování se snažte dodržet přibližně stejnou hloubku, v jaké původně rostly. U dřevitých pivoněk by mělo být místo očkování asi 10 cm pod povrchem půdy. Hlízy... celý příspěvek > |
|
tůje cypřiš, 10.4.2008 To je docela zábavné - sklouznout od diskuse o thůjkách k trpaslíkům. Já sice trpaslíka na zahradě nemám, ale na skalku k plotu, kde chodí okolo děti jsem dala takové sádrové konipasy. Dělá mi moc dobře, když děti chodí okolo a líbí se jim to -... celý příspěvek > |
|
radermachera, 10.4.2008 Rostlina vyžaduje polostín, pravidelnou zálivku a občasné rosení. To všechno splňujete. Problém bude asi v tom zalévání. Buď zaléváte málo, nebo moc. Pokud zaléváte hodně, zkuste ubrat a rosit jen občas a ne denně. Zdravím - Daniela. |
|
Venkovní ibišek, 10.4.2008 Názory ohledně stříhání ibišků se různí. Někteří pěstitelé doporučují střih každé jaro po mrazech, aby bohatěji kvetly, jiní ibišky zastřihávají pouze po výsadbě tzv. výchovným střihem, aby získaly tvar a odstranily se příliš dlouhé a nevzhledné... celý příspěvek > |
|
Poradí mi někdo?, 8.4.2008 Ten plevel se potvora ukáže až později než po roce a může být sebelépe udělaná dlažba. Některé druhy plevele dokáží růst i na holé zdi. Ale dá se to udržet i bez té chemie. Ocet jsem ještě nezkoušela. Daniela. |
|
Konopí, 8.4.2008 K úpravě zákona došlo letos v březnu. D. |
|
|
|
Konopí, 8.4.2008 Ale je to argument - pokud si budete pěstovat do tří kusů rostlin a budete si z něj dělat třeba mast na regma, tak na vás nikdo nemůže! Daniela. |
|
Thůje do rodinných zahrad nevysazovat, 8.4.2008 Ať si dá každý na svoji zahradu co chce, podle svého vkusu, jednomu se líbí to, druhému něco jiného. Ale každý k tomu může říci svůj názor. Já osobně si myslím, že všechno se má dělat s citem a s rozumem. Zdravím - Daniela. |
|
Konopí, 8.4.2008 Pravda je, že technické konopí žene víc do výšky a není tak pěkné, ale dá se zaštipovat a přinutit tak k zahoustnutí. Já ho mám ve skleníku každý rok dva kusy - po každé straně jeden, proti mšicím to funguje spolehlivě. Daniela. |
|
Konopí, 7.4.2008 Obrat "větší než malé množství drogy" byl léta předmětem sporů i žertů. Nikdo nevěděl, kolik to přesně je. Vláda se to rozhodla určit. Nové nařízení říká, že člověku nehrozí soud, pokud pěstuje jednu až tři rostliny konopí. |
|
Trávník a houby, 7.4.2008 V koutě trávníku, kam téměř nesvítí sluníčko a je stále vlhko se mi také občas objevily houbičky a mech. Na podzim jsem toto místo posypala pískem, dolomitickým vápencem a houbičky jsem postříkala sulikolem. Podle návodu sulikol nevadí... celý příspěvek > |
|