|
Papriky - výsadba, 19.4.2008 Prý je to proto, aby se sazenice papriky hned zezačátku nevysílila. Aby nedávala všechnu sílu do květů a rozvinula kořenový systém, kterým pak lépe přijímá živiny. Udělala jsem letos to, že na jedné straně skleníku jsem květy paprikám vyštípala... celý příspěvek > |
|
Papriky - výsadba, 19.4.2008 Někde jsem četla, že se mají paprikám vyštipovat květy -před výsadbou do země. Já to tedy nedělám a papriky mám každý rok pěkné a veliké. Vy květy vyštipujete? Máte s tím někdo zkušenost? Díky - Daniela. |
|
|
|
kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 18.4.2008 Myslím si, že pokud není proveden postřik proti škůdcům ve všech zahradách v jedné oblasti, že potom je postřik neúčinný. Jeden postříká a druhý ne. A škůdce z jedné zahrady na druhou přenesou ptáci a hmyz. Zdravím -Daniela. |
|
cesmína, 18.4.2008 Cesmína se hodí spíš do zahrady, protože některé druhy vyrůstají do výšky několika metrů. Zdravím - Daniela. |
|
Roubování okurek, 18.4.2008 Už vím, - právě jsem to všechno prostudovala na této adrese : http://www.krtekcentrum.cz/default.php?PG=16&SE=roubovani%20okurek.txt - je to opravdu zajímavé, už jsem o tom slyšela, ale nikdy mě nenapadlo to... celý příspěvek > |
|
Roubování okurek, 18.4.2008 Roubování okurek se provádí jen kvůli tomu, že jsou pak odolnější vůči plísním, nebo i kvůli větším výnosům? Daniela. |
|
Výsadba Ptačího zobu, 18.4.2008 Já jsem si před lety namnožila ptačí zob sama a šlo to dobře. Řízky (dlouhé asi 20 cm) se odebírají v červnu z mladých výhonů, které již nejsou měkké, ale ještě nezdřevnatěly. Listy jsem podle rady zkrátila na... celý příspěvek > |
|
Hojivo Travin, 18.4.2008 Travin účinkuje už tak po týdnu. Já ho používám na jaře, když začne růst tráva a pak podruhé v létě. To většinou vydrží až do zimy. Ničím jiným nehnojím, protože máme pěknou zem a tráva roste jako zběsilá. Přesný návod, jak a kolik, je na... celý příspěvek > |
|
Zmarlika Kanadská - Jak se dá pěstovat u nás?, 18.4.2008 Mám dotaz - do jaké výšky vyroste tento strom, jaký má tvar a jak vypadá? Díky Daniela. |
|
rozdíl mezi chilli papričkou a feferonkou, 17.4.2008 Domnívám se, že chilli papričky jsou méně aromatické, ale ostřejší, než feferonky. Daniela. |
|
|
|
Meruňka kvete, 17.4.2008 Já bohužel nevím, co máme za odrůdy, protože jsme stromy koupili i s domem. Začínají vždy kvést v druhé polovině - až koncem března. Za šest let jsme měli úrodu pouze dvakrát, pokaždé to zmrzlo. Nejsem odborníkem přes ovocné stromy.... celý příspěvek > |
|
Buxus Sempervirens - Zimostráz vždyzelený, 17.4.2008 Urea bude zřejmě močovina? |
|
Jak vyřešit sušení prádla na zahradě?, 17.4.2008 To by mohlo být pěkné, ještě mít někoho šikovného, kdo by to vyrobil. |
|
Merunka kvete - malé plůdky, 17.4.2008 Znova jsem meruňky prohlížela a drží. Myslím si, že kdyby omrzly, že by při dotyku odpadly? Večer jsem rosila, takže to snad pomohlo? Daniela. |
|
Hojivo Travin, 17.4.2008 Po týdnu začnou plevele uvadat, pak teprve trávu sekám. Plevele se už neukážou a vydrží to až do léta. Daniela. |
|