|
Slepice si vyzobávají peří, 26.4.2008 Krom těch vitamínů, které jsou také důležité, bych pro jistotu ty slepice také ještě pořádně prohlédla - myslím kůži pod peřím. Slepice mívají parazity, nejčastější je kleštíkovec kuří. Má velikost asi jako veš. Pokud najdete na slípkách... celý příspěvek > |
|
něco na porku, 26.4.2008 Jsou to takové malé, zpočátku světlé, později tmavé larvičky. Je to larva vrtalky pórové a na cibuli ráda řádí květilka cibulová. Způsobují červivění s následnou hnilobou rostlin a jejich deformaci růstu. Proti nim se používal postřik... celý příspěvek > |
|
|
|
studniční voda jako šutr, 25.4.2008 Tak to chce zapojit všechna lákadla a podpořit to vlastními silami - moc dobře to znám! Daniela. |
|
studniční voda jako šutr, 25.4.2008 Jsem tu ještě jednou. Udělejte to co nejdřív. Naši sousedi odebírají a používají vodu stále tak, jak je a už několikrát měnili topné tělísko u pračky. Ahoj - Daniela. |
|
Ligustrum ov. aureum - jak množit?, 25.4.2008 Ligustrum aureum - nebo-li ptačí zob. O množení ptačího zobu jsme tu již několikrát psali. Množí se řízkováním - vše najdete ve vyhledávání... Zdravím - Daniela. |
|
A neplavou a neplavou, 25.4.2008 Dito, myslím, že odpověď je C. A proč správnou odpověď napíšete až večer? - No protože jste se šla sušit! Daniela. |
|
studniční voda jako šutr, 25.4.2008 Dobrý den, my máme také studniční vodu s vysokou tvrdostí. Manžel to vyřešil tak, že před čerpadlem vody vložil metrovou vsuvku z PVC obalenou několika závity elektrického vodiče, který je zapojen do skříňky přístroje EZV. Jedná se o... celý příspěvek > |
|
Kosatce, 25.4.2008 Nosatec se vyskytuje spíš na ovocných stromech a v jejich okolí, tak nevím, nevím. Zdravím - Daniela. |
|
křeček polní, 25.4.2008 A nemá ten křeček něco na zádech? - třeba odrazové stopky? : "Železniční vlečka porazila křečka... nebudu už na trati nikdy dělat bobky, leda bych měl na zádech odrazové stopky..." Zdravím -... celý příspěvek > |
|
nízký živý plot k terase, 25.4.2008 V tomto případě bych asi volila nějaké neopadavé keře - například skalník, nebo rododendrony. Mě by se tam líbily i růže. Mohu-li poradit, otevřete si tuto adresu, http://www.garten.cz/enc/cz/ kde si můžete... celý příspěvek > |
|
|
|
množení zlatého deště, 25.4.2008 Nyní je na řízkování příhodná doba. Postup je podobný jako u řízkování ptačího zobu. Zdravím - Daniela. |
|
Ovoce, zelenina na jižní lodžii, 24.4.2008 Začít můžete právě nyní. Koupit větší truhlíky, zeminu a sadba už je také v prodeji. Tak hodně zdaru - člověk má radost z každého vlastnoručně vypěstovaného kousku! Zdravím - Daniela. |
|
A neplavou a neplavou, 24.4.2008 Dito - dobrá zpráva!! Dnes jsem četla v jednom časopisu dotaz jedné paní, proč jí ještě nevyplavali koi-kapři. Nějaký odborník jí tam odpověděl, že tyto rybky vyplouvají až když má voda tak 10 až 12°C. Do té doby prý stále spí. ... celý příspěvek > |
|
okurky nakládačky - pěstování vertikulárně, 24.4.2008 Já okurky nakladačky pěstuji tímto způsobem již několikátý rok a je to bezva. Pěstuji je také na kari síti, jako jiné popínavky, např. fazole (o tom jsem psala již v jiné diskusi). Má to velkou výhodu v tom, že okurky se mohou zalévat opravdu jen ke... celý příspěvek > |
|
jaká je nejvhodnější popínavka na plot z pletiva, 23.4.2008 Pokud se jedná o pletivo, které se nemusí natírat, tak to není žádný problém. Ale když jsem jednou dala k pletivu různé popínavky, tak jsme to potom z toho pletiva nemohli dostat, protože ty šlahounky byly všude dokonale namotané. Teď jsem to... celý příspěvek > |
|