|
Choroba sazenic rajčat při předpěstování, 3.6.2008 Nevím, co by s vašimi rajčaty mohlo být, ale chtěla jsem se vás zeptat - proč pěstujte rajčata ve skleníku? Jestli jste ve výše položené oblasti, tak by se to ještě dalo pochopit. Já si totiž myslím, že nejlépe je rajčatům venku. A přestože... celý příspěvek > |
|
chlubím se, 3.6.2008 Hani, já tu vodu z umyvadla vždycky na ně "chrstnu" ze zhora, takže jsou listy celé mokré. Nikdy jsem si nemyslela, že to tak funguje. Daniela. |
|
|
|
Difenbachie se uzdravila, 3.6.2008 Dobrý večer všem, kteří začátkem dubna reagovali na můj dotaz. Také děkuji za rady. Zkusila jsem moji difenbachii méně zalévat a přestala jsem jí rosit. Další skvrny na listech se již neobjevily!! Mám z toho radost, protože... celý příspěvek > |
|
chlubím se, 3.6.2008 Jani, jsou krásné - gratuluji! Podělím se s Vámi o svoji zkušenost. Já polévám růže mýdlovou vodou z umyvadla, ve kterém si omývám ruce od zeminy, když pracuji na zahradě. Růže mám krásné a nikdy jsem na nich neměla žádné škůdce. ... celý příspěvek > |
|
Jahody, 3.6.2008 Mohlo by se jednat o fytophtorovou hnilobu. Dochází při ní k náhlému vadnutí a zasychání starších a postupně i mladších listů. Následně infikované rostliny hynou. Příčinou vadnutí a zasychání je poškození kořenů, které postupuje od krčku... celý příspěvek > |
|
Pěstování rajčat v pytlích, 3.6.2008 Náš známý také pěstuje rajčata v pytlích i ve velkých (dobře vymytých)nádobách od fasádních barev. Kdybych to neviděla na vlastní oči, nevěřila bych tomu, jakou má velikou úrodu. Jen místo kristalonem hnojí granulovaným kravským... celý příspěvek > |
|
rostliny proti hmyzu, 3.6.2008 Proti hmyzu existuje mnoho rostlin. Vhodné do bytu jsou například molice, nebo afrikán a levandule. Na zahradu i do bytu pažitka, která je dobrá proti mšicím a padlí. Krom živých rostlin si můžete usušit květy šeříku a rozprostřít na okno, nebo... celý příspěvek > |
|
Balkon na východ, 3.6.2008 Surfinie jsou takové vděčné květinky a určitě se jim bude dařit i na východní straně dvora. Zdravím - Daniela. |
|
Tuje Smaragd, 2.6.2008 Vymrznout by neměly. Spíš se stává, že někteří lidé zapomínají thůjky zalévat i v zimě - obzvlášť, když je suchá zima. Na jaře jsou pak thůjky uschlé a vypadá to, že zmrzly. Zdravím - Daniela. |
|
Chilli papričky - pěstování v květníku, 31.5.2008 Chilli papričky se dají v květníku pěstovat celoročně a mají je v prodeji i některá květinářství. Zdravím - Daniela. |
|
|
|
řízkování, 31.5.2008 V Praze teď pršet přestalo, ale nebylo to nic moc. Tak PROSÍM - pošlete nám sem také nějaký deštíček, nemusíte to všechno "vyžrat" sami!!! Ať nemusím tolik zalévat.
My jsme měli před šesti lety... celý příspěvek > |
|
škůdci na kosatcích, 31.5.2008 Pokud u vašich kosatců dochází k zahnívání květních pupenů, způsobuje to květilka kosatcová jejíž larvy se vyvíjejí v květních pupenech kosatců a ty pak nevykvetou. První postřik se provádí když se objeví první květní... celý příspěvek > |
|
řízkování, 31.5.2008 Řízkovat se dá téměř všechno. Tady je návod: http://www.dendro.mojzisek.cz/m_rizkov.php Zdravím - Daniela. |
|
Údržba bazénu, 31.5.2008 Čím teplejší voda, tím víc se množí řasy. Za chvilku byste měl vodu v bazénu úplně zelenou. Bez chemie se tedy neobejdete - buď savo, nebo chlorové tablety v plováku. Zdravím - Daniela. |
|
Rajčata, 31.5.2008 Pro paní Hanu - odpověď na Váš dotaz : "Rajčata jsou zralá, chutná, avšak u stopky je žlutý až bíly tvrdý kus, který se musí odříznout. " Je to způsobeno nedostatkem draslíku v půdě. Draslo se dá koupit v každém... celý příspěvek > |
|