|
Lze zaměnit rašelina za hrabanku z lesa při výsadbě vřesovištních rostlin?, 1.8.2008 Azalky a rododendrony mají naprosto stejné nároky na půdu, ve které jsou pěstovány. Ještě doplním pana Alího - to hnojivo bych volila Organo-minerální hnojivo pro azalky a rododendrony. Je to ideální zdroj organických látek a živin pro všechny... celý příspěvek > |
|
houbičky v trávě, 1.8.2008 Pro hosta 76.122 - Mykorrhiza je přirozený symbiotický (vzájemně prospěšný pro oba partnery) vztah mezi kořeny rostlin a půdnimi houbami. To jsou ale úplně jiné houbičky! Zdravím - Daniela. |
|
|
|
Papriky, 1.8.2008 Ten previcur (mimo jiné) podporuje růst kořenového systému, tak já být vámi, bych ho opravdu vyzkoušela. Letos se mým paprikám také nadaří tolik, jako jiné roky. Je to zvláštní, vloni mi nešly melouny, předloni byl slabší rok na... celý příspěvek > |
|
filtrace - vyčištění, 1.8.2008 Výměna písku každý rok je zcela zbytečná. Máme bazén s pískovou filtrací již pět roků a ještě jsme písek ani neměnili, ani nedoplňovali. Slouží stále dobře. Zdravím - Daniela. |
|
mravenci ve skleníku, 1.8.2008 Mravenci jsou pěkní potvoráci - dnes mně taky poštípali a navíc podcestičkovali dvě papriky, doufám, že se vzpamatují. Tak jsem vzala vařicí vodu a nalila jsem jí pěkně přímo do mraveniště. Je to ten nejrychlejší a osvědčený způsob, jak se jich... celý příspěvek > |
|
Papriky, 31.7.2008 To by mohla být nějaká houbová choroba. Měla jsem letos něco podobného. Postříkala jsem papriky PREVICUREM a pomohlo to. Zdravím - Daniela. |
|
Mám taky koťata, 31.7.2008 Tedy Micuko, ta Vaše koťátka jsou nádherná - obzvlášť to černobílé! Já jsem také jednou měla nádherného kocourka, ale ukradli mi ho cikáni. Byla jsem z toho dlouho moc smutná. Zkusím najít foto. Zdravím - Daniela. |
|
reznouci thuje, 31.7.2008 Podle toho, co píšete, jste je sázel v době, kdy již bylo dost teplo. Pokud thuje nebyly v kontejnércích, ale měly jen kořenový bal, tak se mohlo stát, že jim trochu zaschly kořínky. Kořenový bal se také za tři měsíce nestačil natolik... celý příspěvek > |
|
Mám taky koťata, 31.7.2008 Ahoj lidičky! Už se mi po vás všech stýskalo - FAKT!! Byli jsme s manželem na pár dní na Moravě - jezdit na kolech. Hned jsem sedla k PC a musím vám všem napsat, že jsem si pěkně početla. Moc děkuji panu Alímu,... celý příspěvek > |
|
Rybízová štáva, marmelada - ako lisovat?, 25.7.2008 Natrhám rybíz, operu a do stoje to házím i s větvičkami - jinak by to bylo moc pracné a strávila bych na tom zbytek mládí. Zdravím - Daniela. |
|
|
|
aloe vera, 25.7.2008 Já bych si z řízku udělala novou a tu starou bych někomu dala, nebo vyhodila. Dělám to takto také - jinak bych měla doma překytkováno... Zdravím - Daniela. |
|
může se teď něco sázet, 24.7.2008 Se sadbou jahod bych počkala do září. Nyní můžete sít hlavně ředkvičky, ty Vám vyrostou ke sklizni za 30 dní. Potom kedlubny, podzimní květák, mrkev a pokud máte pár starých brambor, tak šup s nimi ještě rychle do země - bramborám stačí tři... celý příspěvek > |
|
aloe vera, 24.7.2008 Já bych dosavadní styl pěstování Vaší aloe vůbec neměnila. Zřejmě jí to vyhovuje a to je dobře. Někde jsem dokonce četla, že by neměly být na přímém slunci, že se mají přistiňovat. Já to neřeším, protože moje aloe je na slunce zvyklá od rána do... celý příspěvek > |
|
Celer 2, 24.7.2008 A proč jste letos bez mrkvičky? Tu ještě stihnete zasít a sklízet budete v říjnu, nebo ještě později - do prvních mrazíků. Já jsem právě dnes vysela mrkev na uvolněný záhon a hned mi to zalil deštík. Zdravím - Daniela. |
|
Povídání stále o kočkách, 24.7.2008 Micuko, ten Váš kocourek je moc krásný. Já mám strašně ráda černobílé kočičky, ale nějak se nám nezadařilo. Přeji Vám mnoho krásných štěňátek. Zdravím - Daniela. |
|