|
Příspěvky uživatele - 214.234
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Krb kouří, 22.1.2009 Vy asi ten oheň při té přípravě masa dusíte, asi ho i zaléváte vodou, to pak hodně kouří. Já to dělám tak, že když chci péct maso tak to dělám na dřevěném uhlí. Pokud nepoužiji dřevěné uhlí tak v krbu udělám velký oheň, spálím spoustu dřeva a vyrobím... celý příspěvek > |  | Tulipány v truhlíku - kdy ven?, 15.1.2009 Jestli tomu dobře rozumím, tak máte truhlíky s tulipány zahrabané v zemi venku a přikryté chvojím, nejde vám o žádné rychlení. V tom případě nepotřebujete vlastně žádnou radu. Já bych na vašem místě někdy začátkem března odklidil to chvojí. A v zemi... celý příspěvek > |  |
|  | Koupě domu se zahradou, 10.1.2009 Máme v plánu koupit jiný dům, zajímalo by mne, jestli někdo máte zkušenost s koupí či prodejem, kolik se dá usmlouvat s ceny, kterou chce prodávájící či kterou inzeruje realitka. |  | Slivovice - kvas, 2.1.2009 Tož synku nevím, esli ty nám tu nekecáš, su z kraja Valašska, kúsek od Zlína a tam sa říká, že se nesmíja dávat celé hrušky do kvasu, lebo potom uprostřed zahnívají, a tož včil co je pravda? Všeci co znám hrušky krájajú aby nehníli. |  | Troška matematiky a fyziky - průtoky oprava, 2.1.2009 Teď mi padl zrak na papír, kde jsem si dosazoval do těch mých vzorečků a vidím, že jsem tam udělal chybu. Ten spád mezi hladinami by měl být jen 5 cm a ne 20, takže by to trubky s průměrem 4 cm měly zvládat. |  | Troška matematiky a fyziky - průtoky atd, 27.12.2008 Dosadil jsem si to těch vzorečků, co jsem napsal dřív a vyšlo mi, že průtok 4000l/ hod zvládnou trubky o průměru 4 cm při spádu mezi hladinami asi 20 cm. Takže pokud by to mělo takto fungovat bude ve třetí bečce hladina o 60 cm níž než v první, takže... celý příspěvek > |  | Troška matematiky - průtoky atd, 26.12.2008 Troška fyziky, při výpočtu vycházejte z následujicích vzorečků:
Potenciální energie E=m g h, kde m je hmotnost, g tíhové zrychlení a h výška.
Kinetická energie E=1/2 m v2, kde v je rychlost.
Bude záležet nejen na průměru potrubí, ale i na spádu... celý příspěvek > |  | Jakou odrůdu hrušně na dobrou pracharandu?, 23.12.2008 Myslím, že v dobách Karla Matěje Čapka Choda nebyl problém usušit naráz hrušky z celého stromu, tehdy bylo sušení ovoce běžným způsobem pro dlouhodobé uchování ovoce. Moji prarodiče měli sušírnu, kde se mohlo najednou sušit tak půl tuny... celý příspěvek > |  | sázení vánočního stromu, 13.12.2008 Míváme každoročně jako vánoční stromek asi tak metrový smrček, náleťák, který před vánoci vykopu někde v lese a zasadím do květináče. Po vánocích stromek vysazuji ven, ale je to tak, že stromek během těch dvou týdnů co je v teple začne rašit a ten... celý příspěvek > |  | Nahořklé maso z nové udírny, 21.11.2008 Jestli máte udírnu z trouby, a je tam těsnění, které vydrží teplotu 200°C při pečení a nejsou s ním problémy, tak nejspíš nebude dělat problémy ani při uzení při teplotách kolem 100°C. |  |
|  | Nahořklé maso z nové udírny, 15.11.2008 Ještě je tu taková možnost vzniku nahořklosti uzenin, že neudíte maso, ale přeuzujete nějaké uzeniny už hotové. Zrovna dnes jsem se při nákupech zaujal složením uzenin v obchodu a překvapilo mne, že i uzeniny v ceně nad 150 Kč za kilo měli jen 55... celý příspěvek > |  | Urychlení hnití jablek, 11.11.2008 My těmhle kosům říkáme drozdi. |  | Jezírko - vypustit či ne - ohradník, 6.11.2008 Pěkné jezírko, ale zaujala měto ohrádka okolo. To máte elektrický ohradník? A proti čemu? Proti psům? V poslední době naši psi začali ničit plot a přemyšlím jak jim v tom zabránit a jedna varianta co mě napadla je elektrický ohradník. |  | Okružní pila Hecht 822, 5.11.2008 pro:216.69
Tento úbytek napětí na motoru způsobí pokles výkonu motoru a protože obsluha vyžaduje stále stejnou práci, výkon se konpenzuje zvýšením proudové zátěže... to jste napsal pěknou hloupost, z délkou kabelu roste odpor, a tím se snižuje při... celý příspěvek > |  | Co to vlastně vyrábím, kompost?, 3.11.2008 Taky jsem kdysi dělal "pokus" při výrobě "kompostu". V koutě zahrady jsem vysadil křoví, aby tam nebylo vidět a pak jsem tam dával posekanou trávu. Koncem léta tam byla vždycky kupa vysoká tak dva metry, do jara to slehlo na... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|