|
Příspěvky uživatele - 97.194
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Prořezání mirabelek, 25.9.2008 Odborníci radí opravdu v době květu. Stanislaw:-) |  | rez na hrušni Williamsova, 21.9.2008 Člověče, Vy jste neuvěřitelný pesimista podle všech Vašich příspěvků. |  |
|  | Co je to za okurku? Je to vůbec okruka?, 21.9.2008 Dobrý den. Tipnul bych to na indickou okurku. Kdysi jsem něco podobného zkusil, ale jíst se to nedalo, jenom to bylo na parádu. Takže, pokud si to dobře pamatuji, tak nějaká odrůda Lagenárie. |  | Pecka, 18.9.2008 Dobrý den. Vaše znalosti jsou správné. Ze všech švestek trošku zlobí ta Vámi uváděná Durancie, vše ostatní je v pohodě. Od pecky nejdou úplně snadno nově zaváděné ušlechtilé myrobalány, ale to jde zřejmě mimo Váš dotaz. Stanislaw:-) |  | Jak na jabloně?, 10.9.2008 Tak mi to prosím odpusťte. Mám tu výhodu, že jsem se o přírodu začal zajímat před 45i lety a drží mě stále. Pohodu přeje Stanislaw:-) |  | Jak na jabloně?, 10.9.2008 No, je Vám tím naznačeno, že pokud Vás to nechytne za srdíčko, tak si objednejte domíchávač betonu a ten beton použijte místo zahrádky. Nic víc. |  | Jaký druh švestky na slivovici?, 10.9.2008 Dobrý večer pane Čížek. Ano je to tak. Jsou to přesně ty Těchobuzice, které uvádíte. Myslím, že tam stále je šlechtitelská stanice, ze které pocházají vynikající novinky z tohoto oboru. Pokud nabízejí stromky, tak to máte vyhráno, protože se zabývali... celý příspěvek > |  | střih ročních buků, 9.9.2008 Dobrý večer paní Syso. Záleží na tom, zda chcete tvarovat buk jako bonsaj, či zda jej chcete použít v živém plotě, nebo pouze jako soliteru v nějakém kreatiním záměru. Časově je to potom poměrně rozdílné. Upřesněte prosím svůj záměr.... celý příspěvek > |  | Co je to za jehličnan?, 9.9.2008 Pseudotsuga menziesii neboli douglaska Menziesova. Zajímavý strom, u nás na některých lokalitách opravdu mohutný. Stanislaw |  | řez natírat či ne?, 7.9.2008 Dobrý den. Pane doktore, pokud si to dobře pamatuji, tak ten výzkum v Americe dělali lidé, kteří se spíš zajímají o dendrologii, než o ovocnářství. Už jsem to sem kdysi psal. U nás ty výsledky zveřejnil jeden náš renomovaný dvouměsíčník, který... celý příspěvek > |  |
|  | Jak a v čem sušíte ovoce? Sušení rajčat, solární sušárna, 29.8.2008 Žádné zabarvení nevidím. Čistil jsem to jen jednou a to jsem vzal běžný kartáček a za chvilku bylo hotovo. Bylo to od švestek, takže takové usušené kapičky tam byly. Stejně jsem je strčil do pusy a pohoda. Zeleninu nepěstuji, mám dva ovocné sady,... celý příspěvek > |  | Jak a v čem sušíte ovoce? Sušení rajčat, solární sušárna, 29.8.2008 Dobrý den. Asi můžu trošku napsat. Vlastním úplně běžnou plastovou sušičku, kterou jsem zakoupil v obchodě. Má 2 rychlosti a 5 pater. Běží u mne naprosto pravidelně. Zrovna i dnes jsem ji používal. Spotřebu ale vůbec neřeším. Suším jen ovoce a jednu... celý příspěvek > |  | Skalka mezi dva jehličnany, 29.8.2008 No a když už je vše hotovo, moje otázka je tatáž. Vaříte furt tak dobře, jako před tím, než jste se do toho dali? Stanislaw:-) |  | Do jakého stáří/výšky lze kácet smrky bez povolení?, 27.8.2008 Dobrý den. Je to trošičku jinak. Výška kmene v místě měřeného obvodu 130cm a obvod 80cm. Potom je třeba povolení. Stromky, které pisatel popisuje jsou mimo hlášení, jsou dobré akorát tak na plaňky plotu. Stanislaw |  | Setí trávníku koncem října?, 26.8.2008 Dobrý den. Termín, který uvádíte je rozhodně vhodný pro výsev travního osiva. Je ale možné, že osivo vůbec nevzejde. Toho se však vůbec nelekejte, potože přes zimní období díky vláze krásně nabobtná a v jarních měsících naprosto vyrovnaně vzjede.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|