Příspěvky uživatele - 114.115

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak na jabloně?, 10.9.2008
Rada obejdnat domíchávač zřejmě znamená, že si máte zahradu vybetonovat...
řez natírat či ne?, 7.9.2008
je možné, že ti moji zkušenější příbuzní to taky četli 
řez natírat či ne?, 7.9.2008
Vím, že v odborné literatuře se prakticky všude píše, že řezné rány se mají po řezu ošetřit. Protože však sama pracuji v oblasti, kterou lze nazvat vědecká činnost (i když můj obor není exaktní, ale společenská věda), tak mám ke zevšeobecnujícím... celý příspěvek >
řez natírat či ne?, 6.9.2008
Mám malý technický dotaz k ošetřování řezných ploch při řezů stromů. Zkušenější příbuzný, se kterým konzultujeme úpravy v zahradě, mi říkal, že se ustupuje od natírání řezu (ať už balzámem nebo latexem atd.), protože pod nátěrem živé dřevo nedýchá... celý příspěvek >
opadávání listů lonicery, 3.9.2008
Mě zimolez taky v posledních dvou týdnech shodil tak polovinu listů a nevím proč. Je to mladá rostlina, loni na podzim zasazená, letos se začal krásně rozrůstat, i když ještě nekvetl. Ťedˇsjem přijela na chatu po dvou týdnech a nestačila jsem... celý příspěvek >
Borovice - ořezání spodních větví, 29.8.2008
My jsme takhle u naší nové chaty loni ořezali několik větví borovice, které šly jednak přímo proti brance, jednak proti vchodu do domu (zahrada nebyla řadu let udržovaná a strom hodně přerostl). Jedna z těch větví byla velmi silná, tvořila... celý příspěvek >
pěstování phalenopsis, 23.8.2008
No, jak to vypadá, tak jste bohužel odžízla mladé, svěží a zelené vzdušné kořeny. Orchideje se vyznačují tím, že u nich probíhá fotosyntéza i v kořenech, nejen v listech. Proto jsou kořeny nazelenalé (zejména když jsou vlhké, a u mladých kořenů je... celý příspěvek >
pěstování phalenopsis, 23.8.2008
Zadejte si do Vyhledávání (v levém sloupci zde) heslo "phalaenopsis" nebo "orchidej" a vyjede vám několik témat, které se jeho pěstování věnují. Je tam spousta postřehů a zkušeností. A konkrétně k vašemu problému - chtělo by to... celý příspěvek >
Sametka podzimní - Trombicula autumnalis, 20.8.2008
Vitamín B, resp. Pangamin pomáhá do jisté míry i proti klíšťatům. Dáváme Pangamin v sezónu nám i našim psům, ne že by to byl všelék, ale napadení přinejmenším omezí.
co mám s orchidejí, 16.8.2008
Vzdušné kořeny nechte, rostlina jimi vstřebává vlhkost a probíhá v nich fotosyntéza. Když budete kytku zalévat, tak navlhčete přednostně tyhle kořeny (nejlépe rosením). Až budete rostlinu přesazovat, tak můžete část z nich (ty... celý příspěvek >
Co s cuketami? - čatní, 14.8.2008
Receptů je řada, třeba tenhle: Suroviny: 1 kg cukety, 2 červené papriky, 250 g cibule, palička česneku, 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru (v nouzi i sušeného, ale čerstvý je lepší), 500 ml vinného nebo jablečného octa, 100 g cukru, 1 lžička... celý příspěvek >
Co s cuketami? - dotazy, 14.8.2008
Stará lidová moudrost radí na pachy v ledničce ocet.   Nedávno jsem řešila starší zděděnou ledničku, v jejímž mražáku se zkazilo nějaké maso, celá lednička páchla jako stará jatka. Vymyla jsem ji pořádně Jarem, pak octem a nechala... celý příspěvek >
Ukousnuté květy růží a jiné, 11.8.2008
Děkuji za dobré rady, paní Lili! Vidím to tak, že jak říkáte, pořádně na jaře obě růže ostříhám. A když nebudou slušně rašit, tak půjdou na kompost. Hlavně jedna je horká kandidátka, ta co má jen jeden výhon... A ty afrikány dám mezi ně ještě teď,... celý příspěvek >
kdo poradí?, 9.8.2008
Taky radím nepouštět si škumpu do zahrady. Potvrzuji invazivnost z vlastní zkušenosti - škumpa se k nám dostala od sousedů. Ti ji po špatné zkušenosti u sebe pokácei a zlikvidovali, ale už byla u nás. Napřed jsem ji sekala, pak vykopávala, teď už... celý příspěvek >
Ukousnuté květy růží a jiné, 6.8.2008
Děkuji, já věděla, že to paní Lili bude vědět ! Problém je pojmenován a můžeme vytáhnout do boje. Já ale stejně nevím, jestli ty keříky nemám vykopat a nahradit něčím jiným. Jsou opravdu staré a slabé. Jeden z nich má jediný výhon, tak... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika