|
Příspěvky uživatele - 114.115
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak na jabloně?, 10.9.2008 Rada obejdnat domíchávač zřejmě znamená, že si máte zahradu vybetonovat... |  | řez natírat či ne?, 7.9.2008 je možné, že ti moji zkušenější příbuzní to taky četli |  |
|  | řez natírat či ne?, 7.9.2008 Vím, že v odborné literatuře se prakticky všude píše, že řezné rány se mají po řezu ošetřit.
Protože však sama pracuji v oblasti, kterou lze nazvat vědecká činnost (i když můj obor není exaktní, ale společenská věda), tak mám ke zevšeobecnujícím... celý příspěvek > |  | řez natírat či ne?, 6.9.2008 Mám malý technický dotaz k ošetřování řezných ploch při řezů stromů. Zkušenější příbuzný, se kterým konzultujeme úpravy v zahradě, mi říkal, že se ustupuje od natírání řezu (ať už balzámem nebo latexem atd.), protože pod nátěrem živé dřevo nedýchá... celý příspěvek > |  | opadávání listů lonicery, 3.9.2008 Mě zimolez taky v posledních dvou týdnech shodil tak polovinu listů a nevím proč. Je to mladá rostlina, loni na podzim zasazená, letos se začal krásně rozrůstat, i když ještě nekvetl. Ťedˇsjem přijela na chatu po dvou týdnech a nestačila jsem... celý příspěvek > |  | Borovice - ořezání spodních větví, 29.8.2008 My jsme takhle u naší nové chaty loni ořezali několik větví borovice, které šly jednak přímo proti brance, jednak proti vchodu do domu (zahrada nebyla řadu let udržovaná a strom hodně přerostl). Jedna z těch větví byla velmi silná, tvořila... celý příspěvek > |  | pěstování phalenopsis, 23.8.2008 No, jak to vypadá, tak jste bohužel odžízla mladé, svěží a zelené vzdušné kořeny.
Orchideje se vyznačují tím, že u nich probíhá fotosyntéza i v kořenech, nejen v listech. Proto jsou kořeny nazelenalé (zejména když jsou vlhké, a u mladých kořenů je... celý příspěvek > |  | pěstování phalenopsis, 23.8.2008 Zadejte si do Vyhledávání (v levém sloupci zde) heslo "phalaenopsis" nebo "orchidej" a vyjede vám několik témat, které se jeho pěstování věnují. Je tam spousta postřehů a zkušeností.
A konkrétně k vašemu problému - chtělo by to... celý příspěvek > |  | Sametka podzimní - Trombicula autumnalis, 20.8.2008 Vitamín B, resp. Pangamin pomáhá do jisté míry i proti klíšťatům.
Dáváme Pangamin v sezónu nám i našim psům, ne že by to byl všelék, ale napadení přinejmenším omezí. |  | co mám s orchidejí, 16.8.2008 Vzdušné kořeny nechte, rostlina jimi vstřebává vlhkost a probíhá v nich fotosyntéza. Když budete kytku zalévat, tak navlhčete přednostně tyhle kořeny (nejlépe rosením).
Až budete rostlinu přesazovat, tak můžete část z nich (ty... celý příspěvek > |  |
|  | Co s cuketami? - čatní, 14.8.2008 Receptů je řada, třeba tenhle:
Suroviny: 1 kg cukety, 2 červené papriky, 250 g cibule, palička česneku, 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru (v nouzi i sušeného, ale čerstvý je lepší), 500 ml vinného nebo jablečného octa, 100 g cukru, 1 lžička... celý příspěvek > |  | Co s cuketami? - dotazy, 14.8.2008 Stará lidová moudrost radí na pachy v ledničce ocet.
Nedávno jsem řešila starší zděděnou ledničku, v jejímž mražáku se zkazilo nějaké maso, celá lednička páchla jako stará jatka.
Vymyla jsem ji pořádně Jarem, pak octem a nechala... celý příspěvek > |  | Ukousnuté květy růží a jiné, 11.8.2008 Děkuji za dobré rady, paní Lili!
Vidím to tak, že jak říkáte, pořádně na jaře obě růže ostříhám. A když nebudou slušně rašit, tak půjdou na kompost. Hlavně jedna je horká kandidátka, ta co má jen jeden výhon...
A ty afrikány dám mezi ně ještě teď,... celý příspěvek > |  | kdo poradí?, 9.8.2008 Taky radím nepouštět si škumpu do zahrady.
Potvrzuji invazivnost z vlastní zkušenosti - škumpa se k nám dostala od sousedů. Ti ji po špatné zkušenosti u sebe pokácei a zlikvidovali, ale už byla u nás. Napřed jsem ji sekala, pak vykopávala, teď už... celý příspěvek > |  | Ukousnuté květy růží a jiné, 6.8.2008 Děkuji, já věděla, že to paní Lili bude vědět !
Problém je pojmenován a můžeme vytáhnout do boje.
Já ale stejně nevím, jestli ty keříky nemám vykopat a nahradit něčím jiným. Jsou opravdu staré a slabé. Jeden z nich má jediný výhon, tak... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|