|
Elektrická sekačka nebo aku?, 19.5.2009 ...já si myslím, že ať koupíte jakoukoliv značkovou sekačku, neuděláte chybu. Ovšem i "méně značková" či neznačková sekačka vám může léta sloužit. Já jsem příznivcem první skupiny, ale především u Gardeny, která dělá celkem kvalitní a... celý příspěvek > |
 |
Elektrická sekačka nebo aku?, 18.5.2009 I já si myslím, že 500 metrů zahrady je na akumulátorovou sekačku dost. To zřejmě na jedno nabití nezvládnete. Já osobně bych si akku sekačku nekoupil hlavně z důvodů životnosti baterie a její ceně.
Máte-li strach z přívodní šňůry, nechte si... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tuje v květináčích, 17.5.2009 Nikdo vám nechce poradit a já se vlastně ani nedivím. "Vyslovím" jen svůj subjektivní názor. Hnojit je můžete jak uvedeno v návodu, patrně nejlépe hnojivem na konifery.
S vaším zámyslem je ovšem spojeno mnoho úskalí:
- ne každá tuje bude... celý příspěvek > |
 |
Mravenci na hrušni a zkroucené listy, 17.5.2009 Chemstop |
 |
Mulčování trávníku na zahradě - pro a proti, 17.5.2009 ...já mám k mulčování trávníku ničím nepodložený negativní vztah. Mám pocit, že o tom občas mluví laici i odborníci, ale v podstatě to nikdo nedělá, profesionálové už vůbec ne. Mám-li mít trávník k potěšení, užitku i pohledu, pak časté mulčování musí... celý příspěvek > |
 |
Neznámá, 15.5.2009 ...jen se klidně přete, páč blíž k poznání budete mít zřejmě vy. Tuto rostlinu mám, možná je to Peperomia pereskiifolia, ale může to být i jiná z rodu pepřinců, je jich moc. |
 |
Jak se postarat o cibule, 9.5.2009 Z půdy by se měly cibule cibulovin výjmout nejdříve 6 týdnů po odkvětu. Po tuto dobu cibule narůstají a vyzrávají. Potom je já, pokud ještě mají, zbavím listů, suším při obvyklé teplotě v lískách, následně dočistím, vložím do pytlíků ze záclonoviny a... celý příspěvek > |
 |
O jaký druh plevele jde?, 8.5.2009 ...tohle doma nemám, ale asi to mechanicky moc nepůjde a jako chemie je doporučován Lontrel 300. |
 |
Poraďte co s tímle škůdcem?, 8.5.2009 ...zde se jako tip nabízí některý z druhů listohloda - Phyllobius oblongus nebo Polydrusus sericeus. Ovšem s čím na něj vám neporadím. Reldan vám nezabral a nebyla to hloupá volba. Bohužel, ani internet nehýří nápady. |
 |
Jak se zbavit molů, 4.5.2009 Potravinový mol patří ke stejné skupině domácích vetřelců jako např. červotoč skladištní. Oba si zaslouží stejnou pozornost a podobné postupy v zacházení. V případě mola vám ještě může být nápomocen feromonový lapač, který je velmi účinný, ovšem při... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Identifikace, 2.5.2009 ...tohle bude za tvora zřejmě nějaká mnohonožka - viz téma Škůdci - Černá housenka |
 |
Jak na mšice?, 28.4.2009 ...nevím, co si představit pod pojmem "žádný postřik", když dokonce ani voda vám nepomohla, ale mšici považuji za chemicky nejsnáze zničitelného škůdce. Osobně používám Pirimor a ještě se mi nestalo, že by nezabral. Věřím však,... celý příspěvek > |
 |
Délka vyklíčení hrachu, 22.4.2009 Já mám s pěstováním hrachu svou vlastní zkušenost, ač se někomu může zdát nepravděpodobná. To, že hrách nevyklíčí je často jen zdánlivé. Ve skutečnosti vyklíčí a mladé lístky jsou záhy sežrány, doslova uštípány na úrovni půdy. A kdo že... celý příspěvek > |
 |
Krtonoška, 17.4.2009 Zkuste napsat, ale správně, do políčka "vyhledávání" výraz krtonožka a bude se vám o té bestii i zdát. |
 |
Zelene hnojeni pred zalozenim travniku?, 17.4.2009 Pro váš záměr je zelené hnojení zbytečnost. Výsev zeleného hnojení je dlouhodobé, každoroční obohacování půdy po sklizni. Jednorázovou realizací skoro nic nezískáte. |
 |