|
Příspěvky uživatele - 165.35
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
kdo poradí?, 10.8.2008 S invazivností souhlasím se čtenáři, nicméně je to opravdu pěkný strom, mám na zahradě 3, mladé výhony sekáme sekačkou, takže zatím žádné množení nenastává, lze ji dát do země s květníkem, ten pak vyzvednout, vše mladé kolem zlikvidovat herbicidem a... celý příspěvek > |  | Nemoc smrku, 9.8.2008 Tak fakt může být podhrabaný, kdyžtak kolem nakypřete zem, zalijte, přisypte zeminu a více to přitlačte. |  |
|  | Poradíte mi někdo? Babička to nazývá Karhátí, 8.8.2008 Znám ještě dalších asi tisíc výrazů pro bršlici, hlavně při jejím pletí, to mi pak nestačí fantazie. Hlavně, že to babička dávala králíkům a slepicím, tak to byla skvělá věc. Teď na podzim to zase vezmu rundapem, jak jsou pak ranní mrazíky a rostlina... celý příspěvek > |  | jaky zivy plot?, 8.8.2008 Záleží, jak vysoké rostliny si vysadíte, ale stejně budete muset aspoň 3 roky počkat, než dorostou do 3m. Tedy vyjma jap.topolu, ten je takový do 2let. Také ho zkouším, 2x ročně se musí seříznout do tvaru, větvě drtím a dávám jako... celý příspěvek > |  | Cypřišovec leylandův , 8.8.2008 Možná by to také chtělo nějaký postřik na tu plíseň, aby rychleji ustoupila a pak možná postřik hořkou solí pro lepší jehličí, pokud mi dá pan Josef za pravdu /koukala jsem, že toto jméno je uvedeno pod více příspěvky/. |  | Jak vypadá?, 8.8.2008 S řezem hlavně opatrně, možná byste měla začít už teď ho střihnout, já to dělala až později a teď se mi nedaří žádný pěkný tvar, hlavně to roste do délky, vždyť vidíte ten výhon, to bych to musela stříhat 1x měsíčně. A abych to uřízla zcela, třeba na... celý příspěvek > |  | Jak vypadá?, 8.8.2008 opravdu fešák. Jen nevím, jak ho udržet v pěkném tvaru, můj měl 3 výhonky a nevypadalo to pěkně, tak ho trochu rovnám, pak uvidím, kde mu zase co vyrazí. Když mrknete, tak i ty velké exempláře nejsou špatné, ale kam by to člověk dal? |  | Borovice Pinie, 8.8.2008 Ten můj semenáč je pouze 3-letý a je tu mraz.kotlina. Také experimentuji, jako asi většina, ale třeba sekvoj mi zmrzla a obráží asi 5 výhonky odspodu, takže je to křovíčko. Nerada bych, aby takto dopadla i pinie. Dávám letos i araucarii, ta je též... celý příspěvek > |  | Jak vypadá?, 8.8.2008  Dobrý den, doufám, že sem ještě mrknete. Koukala jsem na snímky, ten silný kořen /s kořínky/ dejte do hlíny, nechte venku jen ten několikacentimetrový silný kmínek nad "kořenovou"bramborou" a ta ať je v zemi. Těmi kořínky přijímá... celý příspěvek > |  | Jak vypadá?, 7.8.2008 Protože je to teplomilný strom, "pařím" to ve fóliovníku, v 50°C vedrech a každý den zaliju, drží. Proč by byl neforemný? Dejte raději nějakou tyčku a lehce přivažte /třeba proužkem z punčochy/, aby to drželo pěkně rovný kmínek a hlavně... celý příspěvek > |  |
|  | strom do dvora, 7.8.2008 Já nechtěně postříkala jabloň, měla jsem v postřikovači zbytek a nedošlo mi to, bylo to ředěné a jabloň zašla, i když jsem to po 2 hodinách /kdy mi to došlo/ šla smýt konví vody. |  | Nemoc smrku, 6.8.2008 Řekla bych, že je to suchem. Máme živý plot skoro 30m, předloni ve vedrech 2 stromy začaly reznout a opadávat, vykopala jsem podél kanálek, jen asi 10cm hluboký a do něj jsem pouštěla vodu, tak to přežilo, loni i letos je to zatím v pořádku. Asi to... celý příspěvek > |  | Jehličnany - množení, 6.8.2008 Thuje se množí celkem dobře, většinou řízky s patkou, já řeba roubovat neumím, tak jedině řízky. Stimulátor normálně v zahr.potřebách - u herbicidů, pesticidů,...tak v těchto regálech, jinak např. na netu agf - lze objednat,...já preferuji práškový,... celý příspěvek > |  | strom do dvora, 6.8.2008 Akáty mám také tedy jen 4, je to sice "plevel" stejně jako škumpa, ale mně se to líbí. Pokud to nejde jinak tak ty mladé vemte totálním herbicidem /stačí i levnější, účinek je stejný/, potřete pár listů neředěným a mělo by to být pryč.... celý příspěvek > |  | Acer Palmatum Atropurpureum, 6.8.2008 Já měla loni malý, jen asi 30cm, také se mu to takto stalo, nevydržel. Ale asi to bude tím sluníčkem, říkají, že ty červenolisté jsou na to choulostivé. Faktem je, že mi takto osychá i převislý červený buk. Asi to bude chtít něčím stínit, záleží i na... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|