|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 16:21 Díky. Ten Early Orange bohužel není odolný vůči mrazu v květu, alespoń u mě ne. Občas se stane, že ten první zralý plod (pokud vůbec nějaký přežije) má specificky aromatickou příchuť, ale ty ostatní jsou fádní. Pořád ho tady mám a ani jsem do něj... celý příspěvek > |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 15:12 Zajímalo by mě, jak by to celkově dopadlo bez toho rosení. Minulý rok stačilo všechny plody zahubit právě -2°C (-2,6°C bylo na letišti). Ty plůdky byly o něco větší, tak dva až tři centimetry, možná víc. Jak jsem psal, některé spadly až po dost... celý příspěvek > |  |
|  | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 13:46 Omlouvám se za ty překlepy. Kdysi jsem se divil panu Vysloužilovi, že má skoro v každém příspěvku překlep a teď, když jsem dospěl do jeho let, tak jich mám snad ještě víc. Proti věku není bohužel léku. Co se týče plodomorky, tak největší záhada je ta... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 13:29 Leccos zlé pro jiné dobré- snad ten skoroorkán pomůže významně naředit benzen v Hustopečích nad Bečvou
No nechtěl bych být v kůži toho strojvedoucího, který jel údajně přes ty výhybky mnohem rychleji než měl, Co se týče počasí, tak je nebývalé... celý příspěvek > |  | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 13:11 Nevím, jak u vás, ale tady je Lucasova těsně před rozkvětem (bílá poupata). Proti ostotatním odrůdám je to nejčasněji kvetoucí hrušeň. Její plůdky plodomorce moc nejedou, ani nevím, jestli jsem tam někdy nějaké našel. Možná díky té časnosti kvetení.... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 12:16 V pohodě, pane JA. Myslím, že není špatné najít ve Zbiroze nového kamaráda v podobě MilošeK. Máte to tam jistě moc pěkné, pánové. |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 12:11 Ty zmrzlé plůdky hned neopadají. Minulý rok vydržely Vanillacoty na roubu snad tři týdny, než spadly. Jsou to sice kacířské myšlenky, ale neškodila by nějaká ta mrazová probírka. Tady neproběhlo zatím nic. Jen se všude ježí opylené květy, a že jich... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 6.4.2025 Pane JA, teď nevím, jestli jste tím "kousek od vás" myslel mě nebo MilošeK. Mám dvě RH a kvetou. Sousedův RH + naočkované letorosty z jeho stromu na mém očkovacím oplégru mají květy ještě zavřené. Údajně jsou to všechno RH. Zrají i ve stejnou... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 6.4.2025 Pane z Pardubic, neměl jsem z Fairhaven moc dobrou zkušenost, proto jsem vám napsal o tom doplnění kvalitnějších odrůd do toho Fairhavenu. Je ale možné, že jste s ním spokojen. Co se týče FM3, tak vám zde poskytne jistě kvalitní plody. Aby jste měl... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 6.4.2025 Pane z Pardubic, doporučoval bych pro zdejší lokalitu pořízení FM3 a do Faihavenu bych přiočkoval třeba Flamingo, nebo Halehaven. Na spolehlivé zakončení sezóny Cresthaven. |  |
|  | Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 6.4.2025 Díky, Davide. Tsunami a Pricia fakt nekvetou tak raně jako třeba Wondercot, "Thyrinthos" nebo Mayacot. Mě by zajímalo, jestli nezkoušíš něco novějšího z hlediska kvality plodů, ať už u meruněk, broskvoní, nebo švestek. Nějaký tvůj nový objev. Ani... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 6.4.2025 Zdravím, Pepé. Při zimním počasí v dubnu se člověk může tvářit přece jen radostněji, než v prosinci nebo lednu, kdy je zima ještě dlouhá. Jen krapet toho "Bornea" by se šiklo. Kadeřavost zatím není nikde vidět, ale počítám, že se něco časem objeví.... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 6.4.2025 Venku poletuje sníh - klasika pro období kvetení meruněk ve střední Evropě. Kolikrát už to člověk zažil, i když ne každý rok. Venku je zima, že by psa nevyhnal, tak si s panem PP zalezeme za kamna, jak se na duben sluší a patří a můžeme si zazpívat... celý příspěvek > |  | Broskvoně 2025, 6.4.2025 Takový mrazíček nepředstavuje pro kvetoucí Redhaven a Fairhaven vůbec žádný problém. Rozhodující budou poklesy teplot pod nulu koncem dubna nebo v květnu. |  | Broskvoně 2025, 5.4.2025 Minuloroční neúrodu způsobil mráz dost dlouho po odkvětu, kdy plůdky byly již poměrně velké. Květy broskvoní jsou odolnější. Předpokládám, že nějaký Royal Majestic, nebo něco podobného nemáte. |  |
 |
|
|
|