Příspěvky uživatele - 167.27

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nemoc třešně, 31.3.2025
Výrobce lepu na mravence tvrdí, že jej lze dávat přímo na kůru. Já to raději dělám tak, že kmen obalím užší smršťovací fólií a tmel dávám na ni. Na konci sezóny se dá lépe odstranit a kmen je netknutý. Někdy to ovšem nefunguje, pokud je kůra... celý příspěvek >
Nemoc třešně, 30.3.2025
Mohla by to být obdoba krčkové hniloby. Některé odrůdy, třeba Karešova, tím trpí víc. Mně se to před lety stalo také, stromek jsem nakonec musel vykopat a zasadit jiný, těžko to nějak vyléčit. Ale můžete zkusit poškozený terminál za vegetace... celý příspěvek >
Odrůda Admiral, 30.3.2025
Přesně tak. Člověka to učí trpělivosti a pokoře. A ta radost, když se zadaří, té se hned tak něco nevyrovná. 
Odrůda Admiral, 10.3.2025
Tak mám dostřiháno a ošetřeno sulkou. Admirál už nalévá ty jeho typické obří pupeny. Doufám, že po loňském roce, kdy jsme nesklidili díky jarní mrazové kalamitě ani jediné jablko z žádné odrůdy bude letos nějaká lepší úroda. Už mě ta předražená a... celý příspěvek >
Fíky, 9.3.2025
Proti plesnivění řízků při zakořeňování řízků ve vodě by mohlo pomoci přidat pár kousků dřevěného uhlí. Pro řízky révy se to doporučuje, nebude v tom asi rozdíl. Sám ale zkušenost nemám.
Fíky, 28.2.2025 Obsahuje fotku
Možná by se dalo zakořeňovat stejně jako réva "Peničkovou metodou". Z pěstitelské skelné vaty se nařežou kostky cca 10x10x10cm, nechají se nasáknout vodou (nejlépe ze sněhu) a posadí se do truhlíhu na vrstvu keramzitu. Já to ještě zespodu zahřívám.... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoní 2025, 28.2.2025
Podle sumy teplot (dnes 1000) se u nás (severní okraj Prahy) mělo začít stříkat už dříve, já se na to chystám po oteplení příští týden. Snad to moc neprošvihnu. Loni jsem poprvé neměl ani jednu broskev, meruňku, švestku ani jablko, vše zničil jarní... celý příspěvek >
Výsevní substrát, 9.2.2019
Už jsem trochu vychladla. Bohužel u toho substrátu je vzadu napsáno, že supresivní účinek zajišťují pouze houby přirozeně obsažené v kompostu. Žádná speciální složka se do něj zřejmě nepřidává a to mě naprdlo. Takže jinými slovy každý substrát, který... celý příspěvek >
Výsevní substrát, 8.2.2019
Zdravím, dnes jsem si byla koupit můj oblíbený výsevní supresivní substrát z Forestiny, ale v prodejně, kde obvykle nakupuji ho neměli, tak mi prodavačka nabídla supresivní substrát od firmy Agro. Až doma jsem zjistila, že se vůbec nejedná o... celý příspěvek >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika