|
Příspěvky uživatele - 209.180
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Výtah na svah na materiál, 29.3.2025 Uvažujeme o vybudování výtahu/lanovky po svahu na zahradě pro dopravu materiálu/ nákupů. Svah je dlouhý, sklon cca 30 stupňů. Mělo by "jezdit" po zemi. Máte někdo s tímto zkušenost?
děkuji za rady
Zuzka |  | Ovocné stromy v oblasti pohoří Brdy, 13.3.2025 Ráda bych navázala na tuto starší diskuzi. Vyhlížíme si pozemek na zahradu v oblasti Brd, Českého krasu a okolí. Mezi dálnicemi D4 a D5. Rádi bychom pěstovali i meruňky, broskve a víno. Nadmořské výšky se dají najít okolo 300-400 m.n.m. Počítáme s... celý příspěvek > |  |
|  | Moruše Pendula, 29.3.2024 Dobrý den,
neposkytl by mi někdo na roubování větvičky moruše Pendula? Nejlépe z Prahy a okolí. Přijela bych si. Pokud je i jiná převislá moruše, tak klidně i jiné, než je pouze Pendula, ale nedaří se mi zjistit, zda jsou i jiné... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 28.2.2023  Ano, mě ta jejich nabídka přišla podezřelá. Proto jsem dala odkaz do diskuze, zda o tom někdo něco víte:). Plísni odolná rajčata mám z Dobrá semena.
To tmavé rajče z Lidlu, není Kumato. Plody většinou prodávají v přejaří. Je hědo zelené, ploché,... celý příspěvek > |  | Rajčata 2023, 27.2.2023 Loni jsem pěstovala Consuelo, Rubylicious, Crimson Crush, Coctail Crush a pak "tmavé rajče", které prodává Lidl k jídlu. To tmyvé je výborné. Naroste mi vždy mnohem větší, než má Lidl:) a chuťově jsou výborné.
Nyní hledám, zda jsou u nás na trhu... celý příspěvek > |  | Odrůdy melounů pro venkovní pěstování, 27.2.2023 Děkuji za typy. Vyzkouším. Zdena |  | Odrůdy melounů pro venkovní pěstování, 25.2.2023 Dobrý den,
ráda bych zkusila pěstovat vodní nebo i jiné melouny. Zahradu máme kousek za Prahou. Odrůd vodních melounů je na trhu hodně. Nevím, jaký zvolit, aby dozrál.
Našla jsem odrůdu Rosario F1 -je menší a měla by zrát od července. Dále... celý příspěvek > |  | Rajčata - co jim je?, 27.6.2020 Můžete ještě vyzkoušet postřik kyselinou boritou (cca lžička do 10).
Bór řídí vápník a hořčík...
Zdena |  | Uříznutý terminál ze zahradnictví, 3.4.2020 Záleží na tom, jak strom nasazuje nové větve. U té švetky, která nasazuje nové větve kolmo, se mi to bohužel zatím nepodařilo. Sice jí nahoře nová větev narostla, ale pod špatným úhlem - nešla vyvázat. Ustřihla jsem ji, že letos zkusím znovu, zda... celý příspěvek > |  | Uříznutý terminál ze zahradnictví, 2.4.2020 To možná i pan Matěj chce, ale chybí mu ten terminál. Mám stejný problém. Koupila jsem si také přes e-shop cca 2 roky zpět švestku a mám stejný problém. Navíc je to odrůda, která nasazuje větve téměř kolmo. Což je sice fajn, ale nový terminál se... celý příspěvek > |  |
|  | Moruše převislá, 2.4.2020 Neví někdo, zda moruše převislá -PENDULA je pouze jedna, nebo jsou varianty ALBA a i NIGRA? Ráda bych přeroubovala moruši nigra - teoreticky Trnavská na převislou. Nevím, zda je jedno, zda to bude varianta Alba nebo Nigra, tak se proto ptám tak... celý příspěvek > |  | Hruška neplodí, 30.3.2020 Kolik boraxu jste do děr nasypal? O boraxu koluje asi hodně nepodložených mýtů:(. Prý se již při malém množství může předávkovat a zničit stromy... Asi to pravda úplně nebude.
Má někdo zkušenosti?
Zdena |  |
 |
|
|
|