Příspěvky uživatele - 208.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hnojení záhonu pro cihuli, 27.3.2025
Proste jak chcete, to nejsou bludy. Jestli to nevíte vy, je to váš problém. Milan HP
Z toho si nic nedělejte, já jsem tu za exota. Jde jen o to, zda to místo, kde rostly smrky, není příliš překyselené. Popelem kyselost snížíte. No a já doporučoval brambory, protože ty můžete hnojit chlévskou mrvou v dostatečném množství, případně... celý příspěvek >
Ale draslík podporuje polymeraci jednoduchých cukrů v bramborách. Tedy vznik vyšších cukrů, tedy škrobu. Ověřeno vlastním pěstováním. Zkuste si to vygooglit. Milan HP
No, já jsem toho názoru, že čím víc toho o zahrádce víme, tím míň chyb naděláme. Však to víte. Změření pH nevyžaduje žádné vysoké školy. Prodávají se jednoduché zahradnické testy. Mne to napadlo kvůli těm smrkům: jak moc je to kyselé. A tak trochu... celý příspěvek >
Hnojení záhonu pro cihuli, 26.3.2025
Podíval jsem se na kyselosti půd pro zeleniny. Nejnižší pH prý snášejí brambory. A protože ty snášejí i hnojení mrvou či jinými organickými hnojivy, slepičinec nemůže škodit. A pro zvýšení pH vymáčený dřevěný popel, z něhož byla slita voda. I když by... celý příspěvek >
Nevzešel česnek, 26.3.2025
Gratuluju. Ten klíček je tam sice sotva vidět, ale je tam! Já to tam nahoře mám podobné s cibulí: musím ji pěstovat ze semínek. Sazečka se, právě kvůli plísni, velmi silně neosvědčila. Tak jsem zkusil semínka. Už před lety. A ejhle, cibule je tak... celý příspěvek >
Nevzešel česnek, 26.3.2025
Ano, pokud mi můj letošní poslední pokus nevyjde alespoň na 50%, vzdám to. Syn nedávno změnil partnerku a ta nová má zahrádku. Zatím česnek nepěstují, ale co není, může být. Výměnný obchod. Teď zelenina proudí ode mne k nim. A i sazenice. Anebo... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 25.3.2025 Obsahuje fotku
Prosím Tě, Waltře, jakou odrůdu kapusty - nebo jsi myslel růžičkovou? - pěstuješ? Já furt tápu, abych našel kapustu s opravdovou kapustovou chutí. Letos mám Vertus, Winter Kinga neměli. Předzvěst hezky rostla, ale ta chuť tam nebyla. A loni pozdní... celý příspěvek >
Nevzešel česnek, 25.3.2025
Ano, loni mi tak nějak vzešel. Ten problém ale byl, že nic nedal, protože ho v té jílovce a celkem mokrém roce těžce zasáhla plíseň, kterou tam mám odnepaměti. Jestli víte, jak se jí zbavit, poraďte. Proto ty moje pokusy se zlehčením půdy a se... celý příspěvek >
Rajčata 2025, 25.3.2025
Kontakt přes email. Můžete tu adresu smazat. Milan HP
Nevzešel česnek, 23.3.2025
Jen se zeptám: jak jste udržel česnek (předpokládám, že byl váš vlastní), aby neklíčil až do března? Chtěl jsem to také zkusit, ale nevím, kde sehnat sadbu (ten můj loňský byl totální propadák). No a ta moje diverzifikace pěstování česneku vedla... celý příspěvek >
Velké bílé larvy, 23.3.2025
Ano, mám za to, že larvy chrousta už jsem neviděl celá léta. O chroustech dospělých ani nemluvím. Jako děti jsme chodívali na chrousty. Každé 4 roky se přemnožili a dokázali ožrat strom no, dohola úplně ne, ale hodně. Co se u nás vyskytuje, jsou... celý příspěvek >
Předpěstování košťálovin, 19.3.2025
Saláty jsem ještě ani nevysel. Dělám ty letní ledové a sadbu seju do VVZ pod netkankou. Tak možná příští týden, až se trochu oteplí. Ředkvičky a raná mrkev už tam jsou, ale co dělají, netuším. Od výsevu jsem to neodkryl. Loni jsem je ale sel už 3.3.... celý příspěvek >
Vypadá naprosto v pohodě. A Ty dobře víš, že nic moc neuspěcháš. Mně už taky rané zelí a brokolice vyklíčily. Tak jsem je hned šoupnul do cca 12°C, aby nevyčouhly. Sel jsem je bez namáčení 15.3. Docela fofr. V 19°C. Hned jak bude v provozu... celý příspěvek >
Dobře jsi to vyřešil. A mám za to, že nebudeš litovat, že jsi nespěchal s výsadbou ven. Milan
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika