|
Příspěvky uživatele - 189.109
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Myrobalán, 26.11.2019 Řekl bych, že to je myšleno tak, že je škoda místo na zahradě obsadit planým myrobalánem, když jsou desítky druhů a stovky odrůd chutnějšího ovoce. A když myrobalány rostou v každém druhém příkopu. Ale samozřejmě proti gustu... |  | Gulicky na korenoch, 25.11.2019 Na druhou stranu mi přijde ale divné, že by prodejce prodával či posílal stromek s kořeny prorostlými plevelem. To jsem zatím ještě nikdy nezaznamenal. Ať se vyjádří Peter.pe, zda to jsou skutečně kořeny něčeho jiného zamotané v kořenech stromku. I v... celý příspěvek > |  |
|  | Poušť 2018-2019, 21.11.2019 Mladé stromky přírůstky pěkné, přestože tu přes léto téměř neprší a půda se rychle vysušuje (hlinitopísčitá). U stromků je vylepšovaná hnojem, kompostem a dřevěným uhlím, na povrchu mulčovaná trávou, takže zřejmě díky tomu drží vláhu. Zalíváno 2x -... celý příspěvek > |  | Orchidej - bílé skvrny na listech, 15.11.2019 Červci. Sají z listů a květů. |  | Pravokořenné stromy, 5.11.2019 Samozřejmě, padlí na semenáčích taky pozoruji a na naroubované odrůdě už pak ne. Myslel jsem ale náchylnost na choroby či patologické jevy, viz příspěvek V. ze 4.11.2019 17:08. |  | Pravokořenné stromy, 5.11.2019 Používal jsem jádra ze staré zimní jabloně, co je na zahradě (odrůdu neznám), roste to zatím k mé spokojenosti. Jen jsem chtěl mít větší pravděpodobnost, že podnož nebude trpět chorobami. Možná zkusím to Panenské.
Ano, o kůlový kořen semenáčky... celý příspěvek > |  | Výsadba hrušně, 1.11.2019 Uhlí neřešte. Já jsem na něj přešel, boť pro mě to je téměř nutnost - mám vysychavou hlinitopísčitou půdu bez většího množství humusu, téměř tu přes léto neprší, voda tam není, takže potřebuju nějakým způsobem vylepšit vlastnosti k zadržení vlhkosti.... celý příspěvek > |  | Výsadba hrušně, 1.11.2019 Myslíte, že to co fungovalo celá desetiletí, dnes náhle přestalo fungovat a doporučuje se jiný postup?
Vězte, že já to taky tak dělám - ke kořenům dám horní kvalitní ornici smíchanou s kompostem, na to posadím stromek, a zahrnu další částí horní... celý příspěvek > |  | Výsadba hrušně, 1.11.2019 Šmarja, to je přeci jedno, kolik toho celkem smícháte. Vhodné prostě je, abyste stromek sadila do směsi kompostu a zeminy smíchané zhruba v poměru 1:1.
Pokud u vás převažuje SZ směr, dejte podle toho kůl. U nás se pravidelně střídá směr Z (SZ,... celý příspěvek > |  | Výsadba hrušně, 1.11.2019 2 kolečka kompostu, po 1 kg minerálů je šílenost. Není to myšleno k 10 a více stromům? Dojte tam velký kýbl kompostu, smíchjte s původní zeminou, a pod to po hrsti každého minerálu. Tak, aby se nedotýkalo kořenů, ale kořeny k tomu prorostly.
Já... celý příspěvek > |  |
|  | Braeburn, 31.10.2019 Pane Polehla, na mé otázky se vám reagovat nehodí do krámu? Zkuste po pravdě odpovědět, možná se tím hodně vysvětlí. Děkuji.
jednoduché přehledy o odrůdách v odborných publikacích pro zahrádkáře založeny na bodovém systému
Můžete prosím... celý příspěvek > |  | Braeburn, 31.10.2019 jednoduché přehledy o odrůdách v odborných publikacích pro zahrádkáře založeny na bodovém systému
Můžete prosím nafotiti a dát sem nějaký příklad, ať člověk může posoudit, o čem mluvíte a jak je tato informace pro hobíky relevantní?
určují co... celý příspěvek > |  | Česnek po zeleném hnojení (hořčice)?, 30.10.2019 Moje zkušenost - vloni jsem vysel špenát, měsíček a fazole. Zaorával jsem to v listopadu a hned do toho sázel česnek. A česnek byl letos moc pěkný, a jako vždy 100 % vzejitý. Nevím, jak tomu je jinde a jestli to je problém, ale u mně ne. Letos to... celý příspěvek > |  | Podnož hrušně - kdoule, 29.10.2019 Ten pokus se stejnou odrůdou hrušně na různých podnožích - S1 a BA-29 mám v plánu udělat
Já si myslím, že takový pokus nebude o ničem vypovídající. Jistě jste postřehla, že spousta z nás má v poslední době problém s pěstováním hrušní. Velice... celý příspěvek > |  | Doporučte odrůdu ořešáku, 24.10.2019 Prakticky se používají podnože semenáč ořešáku královského (normální vzrůst) a ořešáku černého (snižuje vzrůst o 1/3). |  |
 |
|
|
|