Příspěvky uživatele - 189.109

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vřící voda v čerpadle, 29.1.2020
Laskavě ponechte na tazateli, zda moji zkušenost s domácí vodárnou využije nebo ne. Aspoň ho nasměruje správným směrem, protože stejně musí sundat kryt čerpadla, aby zhodnotil velikost poškození. Třeba tam najde natavené plastové lopatky, třeba... celý příspěvek >
Vřící voda v čerpadle, 29.1.2020
Čerpadlo jelo nasucho a začaly se tavit plastové lopatky. Pravděpodobně budou poškozené tak, že budou dělat nějaký malý podtlak (viz. unikající vzduch přes povolený šroub), ale ne tak velký, aby nasálo vodu.
Postreky aplikacia, 17.1.2020
S ohledem na to, že stromky jsou ošetřované ve školkách, bych po vysazení mšice vůbec neřešil. A bez problému se dá zasáhnout, pokud by se přece jen objevily a tropily vážnou škodu - na tak malých stromcích lokálně na vrcholcích výhonů. V minimálním... celý příspěvek >
Postreky aplikacia, 17.1.2020
Nic stříkat nemusíte. Postřik se dělá proti tomu, co reálně hrozí. Stromky jsou čerstvě vysazené, takže vám nic nepokvete - nehrozí monilie. Nebudou ani plodit, takže nemusíte řešit obaleče či pilatku. Jediné, co se dá, tak postřik brokvoní... celý příspěvek >
Řez ovocných stromů, 17.1.2020
Klidně ty 2 kosterní větve ponechte (jestli vám vyhovují výškově). Další výhony vyrazí pod vrcholem zastřihnutého terminálu, takže z nich použijete další 2 jako zbývající kosterní větve (jejich vzdálenost od stávajících je malá, takže pro korunu ok).... celý příspěvek >
Založení kompostu - trava, hnuj, hlína, sláma, 16.1.2020
Samozřejmě, to já také. Nikoli však v zimě. Přečtěte si vlákno o bokashi, je to tam rozvedené více...
Strom a silný severní vítr, 8.1.2020
Kupoval jsem u jedlykastan.cz, ale na tom nezáleží. Roubované jsou, takže se rozhodně nejedná o "semenáč", jak tvrdíte. Kupoval jsem i slovenské odrůdy Bojar a Mistral v Uherském Ostrohu, a jsem si jistý, že počet plodů bude stejný. Svědčí o tom i... celý příspěvek >
Štěpování - a co potom?, 7.1.2020
Sice už nemám prostor, přesto jsem něco ze stromů ušmikl, kdyby se mi chtělo naroubovat ty poslední zbytky semenáčků, co mám ještě v záhonu. Nicméně to nechávám jen tak ležet pod stromy, není potřeba to nijak řešit, zatím se takové rouby vždy bez... celý příspěvek >
Pokus s bramborami, 7.1.2020
Samozřejmě že se kromě půdy šíří i vodou a vzduchem. Je to zmíněno v každém popisu šíření fusaria.
Mochyňa (Physalis peruviana), 6.1.2020
Mochyně se mi chová znečně nepředvídatelně. Někdy ji předpěstovávám, někdy přesazuji ažv květnu to, co se vysemení z kompostu, v rychlosti růstu pak není velký rozdíl, rostliny se doženou a srovnají. Při předpěstování se taky zarazí v růstu. Naopak... celý příspěvek >
Řez mladé broskvoně, 3.1.2020
Stromky jsou naprosto v pořádku rostlé, řez se provádí v době květu. Proto bych vám doporučil shlédnout na Youtube videa p.Urbana ohledně řezu broskvoní (odkaz vám vyjede hned po zadání slov "Urban" a "broskvoň" na youtube.com). Jsou velice názorná a... celý příspěvek >
Zemní vrták na sloupky, 11.12.2019
Jajaj, chuděry, takové barbarství... běžte to vysvětlit vinařům, aby místo drátěnky používali přírodní provazy. Také pěstitelům kiwi, aby je netáhli po kovových konstrukcích. A nebo všem zahrádkářům, kteří vmotávají svá rajčata do kovových spirál.... celý příspěvek >
Dráty na révu, 10.12.2019
Mám několik desítek let kovové sloupky v plotu, které jsou provrtané a skrz ně protažené vodící dráty, a k žádné destrukci nedochází. Takže bych z toho nedělal zbytečného strašáka. A co se týká vzdušné vlhkosti - běžně se kovové konstrukce vespodu... celý příspěvek >
Dráty na révu, 9.12.2019
Provrtat sloupky? Menší dírka na jednodrát, větší dírka na dvoudrát?
Stratifikace peckovin, 28.11.2019
A v čem je lepší, že je takto "znásilňujete" mimo jejich typickou vegetační dobu? Normálně se to dělá tak, že po odplození stromu se pecky / jádra dají do země, přes zimu se přirozeně stratifikují a příští rok vám vyrostou pěkné semenáčky. Proč to... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika