|
Příspěvky uživatele - 189.109
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vřící voda v čerpadle, 29.1.2020 Laskavě ponechte na tazateli, zda moji zkušenost s domácí vodárnou využije nebo ne. Aspoň ho nasměruje správným směrem, protože stejně musí sundat kryt čerpadla, aby zhodnotil velikost poškození. Třeba tam najde natavené plastové lopatky, třeba... celý příspěvek > |  | Vřící voda v čerpadle, 29.1.2020 Čerpadlo jelo nasucho a začaly se tavit plastové lopatky. Pravděpodobně budou poškozené tak, že budou dělat nějaký malý podtlak (viz. unikající vzduch přes povolený šroub), ale ne tak velký, aby nasálo vodu. |  |
|  | Postreky aplikacia, 17.1.2020 S ohledem na to, že stromky jsou ošetřované ve školkách, bych po vysazení mšice vůbec neřešil. A bez problému se dá zasáhnout, pokud by se přece jen objevily a tropily vážnou škodu - na tak malých stromcích lokálně na vrcholcích výhonů. V minimálním... celý příspěvek > |  | Postreky aplikacia, 17.1.2020 Nic stříkat nemusíte. Postřik se dělá proti tomu, co reálně hrozí. Stromky jsou čerstvě vysazené, takže vám nic nepokvete - nehrozí monilie. Nebudou ani plodit, takže nemusíte řešit obaleče či pilatku. Jediné, co se dá, tak postřik brokvoní... celý příspěvek > |  | Řez ovocných stromů, 17.1.2020 Klidně ty 2 kosterní větve ponechte (jestli vám vyhovují výškově). Další výhony vyrazí pod vrcholem zastřihnutého terminálu, takže z nich použijete další 2 jako zbývající kosterní větve (jejich vzdálenost od stávajících je malá, takže pro korunu ok).... celý příspěvek > |  | Založení kompostu - trava, hnuj, hlína, sláma, 16.1.2020 Samozřejmě, to já také. Nikoli však v zimě. Přečtěte si vlákno o bokashi, je to tam rozvedené více... |  | Strom a silný severní vítr, 8.1.2020 Kupoval jsem u jedlykastan.cz, ale na tom nezáleží. Roubované jsou, takže se rozhodně nejedná o "semenáč", jak tvrdíte. Kupoval jsem i slovenské odrůdy Bojar a Mistral v Uherském Ostrohu, a jsem si jistý, že počet plodů bude stejný. Svědčí o tom i... celý příspěvek > |  | Štěpování - a co potom?, 7.1.2020 Sice už nemám prostor, přesto jsem něco ze stromů ušmikl, kdyby se mi chtělo naroubovat ty poslední zbytky semenáčků, co mám ještě v záhonu. Nicméně to nechávám jen tak ležet pod stromy, není potřeba to nijak řešit, zatím se takové rouby vždy bez... celý příspěvek > |  | Pokus s bramborami, 7.1.2020 Samozřejmě že se kromě půdy šíří i vodou a vzduchem. Je to zmíněno v každém popisu šíření fusaria. |  | Mochyňa (Physalis peruviana), 6.1.2020 Mochyně se mi chová znečně nepředvídatelně. Někdy ji předpěstovávám, někdy přesazuji ažv květnu to, co se vysemení z kompostu, v rychlosti růstu pak není velký rozdíl, rostliny se doženou a srovnají. Při předpěstování se taky zarazí v růstu. Naopak... celý příspěvek > |  |
|  | Řez mladé broskvoně, 3.1.2020 Stromky jsou naprosto v pořádku rostlé, řez se provádí v době květu. Proto bych vám doporučil shlédnout na Youtube videa p.Urbana ohledně řezu broskvoní (odkaz vám vyjede hned po zadání slov "Urban" a "broskvoň" na youtube.com). Jsou velice názorná a... celý příspěvek > |  | Zemní vrták na sloupky, 11.12.2019 Jajaj, chuděry, takové barbarství... běžte to vysvětlit vinařům, aby místo drátěnky používali přírodní provazy. Také pěstitelům kiwi, aby je netáhli po kovových konstrukcích. A nebo všem zahrádkářům, kteří vmotávají svá rajčata do kovových spirál.... celý příspěvek > |  | Dráty na révu, 10.12.2019 Mám několik desítek let kovové sloupky v plotu, které jsou provrtané a skrz ně protažené vodící dráty, a k žádné destrukci nedochází. Takže bych z toho nedělal zbytečného strašáka. A co se týká vzdušné vlhkosti - běžně se kovové konstrukce vespodu... celý příspěvek > |  | Dráty na révu, 9.12.2019 Provrtat sloupky? Menší dírka na jednodrát, větší dírka na dvoudrát? |  | Stratifikace peckovin, 28.11.2019 A v čem je lepší, že je takto "znásilňujete" mimo jejich typickou vegetační dobu? Normálně se to dělá tak, že po odplození stromu se pecky / jádra dají do země, přes zimu se přirozeně stratifikují a příští rok vám vyrostou pěkné semenáčky. Proč to... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|