|
Příspěvky uživatele - 168.103
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vyrustek na stromkove jabloni - co to muze byt?, 15:39  Je to tak. Mohu jen dodat, že genetická bradavčitá uzlovitost jabloně se občas vyskytuje na slabě rostoucích jabloňových podnožích (foto 1) a také přímo na některých odrůdách jabloní, u mě např. na odrůdě Rozela (foto 2)Není třeba se obávat o zdraví... celý příspěvek > |  | Jakou zakrslou broskvon doporučujete?, 23.3.2025  Zakrslá nektarinka Balkonella naroubovaná koncem ledna na semenáček broskvoně. |  |
|  | Jakou zakrslou broskvon doporučujete?, 23.3.2025  FM3 naočkovaná na semenáček broskvoně v 2021 a pěstovaná podobně jako zakrslá v 10l květináči. |  | Divne pupeny, 23.3.2025 Máte pravdu, pane Petře, pletiva letorostu na fotce jsou naprosto neposkvrněná. To bývá vidět tak leda na mladých stromcích u školkařů. |  | Divne pupeny, 23.3.2025 Já tady nechci vystupovat jako odborník na řez. Mám sice na zahradě 14 broskvoní, ale uplatňuji na nich řez jiný, než je obecně doporučovaný. Já jen popisuji důvod, proč zobrazené pupeny jsou jen listové a případně květní pupeny zaschlé. Samozřejmě... celý příspěvek > |  | Divne pupeny, 22.3.2025 Všechno je v pořádku. Jde o loňský letorost, který vytvořll postranní obrost, na něm se nevyvinou květní pupeny a v následujícím roce vyrazí jen listové. Stává se to, když broskvoně mají nadbytek živin a vláhy. Takové výhony je vhodné už v roce růstu... celý příspěvek > |  | Předpěstování košťálovin, 19.3.2025  U mě sadba zatím moc nepřibývá, ale to je těmi velkými rozdíly teplot mezi dnem a nocí. |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 19.3.2025 na to bych se taky rád zeptal, 40 litrú/hodinu je zajímavá spotřeba. |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 19.3.2025  I u mě to zatím vypadá v pořádku, současné mrazy by takhle zavřené pupeny měly zvládnout. |  | Předpěstování košťálovin, 18.3.2025 To natahování textilií večer a uklízení ráno mě vcelku nebaví, ale košťáloviny a salát pod tím (3 vrstvy), jsou dostatečně chráněné, jak jsem se dnes přesvědčil. A přitom jsou ještě tak malé, že je ta ochranná vrstva nepoláme. |  |
|  | Kadeřavost broskvoní 2025, 18.3.2025  Myslím si, že 9. března byl u mě letos opravdu vydařený termín k postřiku, tím spíše, že pak začalo foukat, pak pršet, a pršet, pak zase sněžit a foukat a snad teprve dnes bych býval mohl postřik zopakovat, ale to už by byl postřik opravdu na hraně a... celý příspěvek > |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 18.3.2025 Nevidím to tak, že se meteorologové mýlí. Jak moc se mohou lišit teploty uvedu na 2 měřících stanicích ČHMÚ na Šumavě Na stanici Horská Kvilda v 1072mnm byla naměřená teplota dnes v 6 ráno téměř -18st a na stanici Churáňov v 1118mnm o 4km dál... celý příspěvek > |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 15.3.2025 Jinak samozřejmě jsem chtěl maximálně využít roubů od Vás a rouboval jsem také do korunek. Ale netroufal jsem si ani pomyslet, jak to dopadne, když záhy po roubování přišly ty mrazivé únorové dny. Ale přinemenším rouby Sugar Time naroubované do... celý příspěvek > |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 15.3.2025  K Vaší višni, pane Petře, Vám mohu popsat vlastní zkušenost z loňského očkování semenáčků broskvoní, kdy jsem naočkoval, mě ani nenapadlo při očkování dát si na to pozor, jednoduché květní pupeny. Semenáčky s pupeny jsem dal v lednu do místnosti, kde... celý příspěvek > |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 14.3.2025  Děkuji za skvělou nabídku, pane Petře, ale jak jsem psal, musel bych mít semenáčky vhodné k naočkování. Broskvové pecky nalezené v kompostu už jsem zasadil, ale uvidím, kolik jich vzklíčí a zda dorostou za sezónu do velikosti k očkování vhodné. Jinak... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|