|
Vinoslivij 🍑, 31.7.2023  Vynoslivyj (Výnosná.Odolná)vznikla volným opýlením odrůdy Esperen.Za autora odrůdy je považován botanik a šlechtitel K.F. Kostina.Výnosné meruňky mají pravidelně kulovitý nebo mírně plochý tvar.Plody jsou středně velké 40-50 gramů.Slupka tuhá zlato... celý příspěvek > |
 |
Švestky 2023, 30.7.2023  Včera jsem zblajznul celou panenskou úrodu Černošické,4 kousky.Vaněk Josef nekecal.Postupně dozrává další červencová odrůda Červená ranka.Výborná švestička nabušená šťávou, voňavá, slaďoučká se zvláštní balkánskou příchutí.Až se stromy rozplodí to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Bílá meruňka Šalach Ananasnyj, 30.7.2023 Nevím čím to je ale i taková V.P (VP LE 12/2) Bergeron tady v některých letech dokáží 19-20 Brix, Vynoslivyj klidně i 25 Brix.Šarka na listech meruněk se na první pohled lehce přehlédne, jsou tam takové malé bílozelené flíčky. |
 |
Meruňky 2023, 30.7.2023 Tady ty vyžrané díry a následnou hnilobu spůsobují škvoři, nejvíc to schytaly Sunhaveny. |
 |
Bílá meruňka Šalach Ananasnyj, 30.7.2023 Cukernatost je vysoká 24-27 Brix, roztékající se plody v chuti připominaly sladkosti sušené datle.Forum byla jemnější s příchuti medu jenže náchylnější na šarku. |
 |
Bílá meruňka Šalach Ananasnyj, 30.7.2023  Voňavá.sladká, typická annanaska. |
 |
Albatros, 30.7.2023 Většinu broskvoní jsem zrušil (bakteriální vymirání pupenů).Navíc ve srovnání kvality plodů byla Albatros oproti ranější Springtime jen chudou příbuznou.Snow Queen chutnala hmyzákům a monilií, chuť na bělomasku byla luxusní. |
 |
Ladycot 🍑, 29.7.2023 Milan to tady zná Petře.Z nějakého důvodu přizpívá jako host.Osobně bych byl pro aby se přihlásil pod nějakou přezdívkou nebo jen jako Milan.Nemusel by cpát obrázky do tolika přízpěvku. |
 |
Royalvee, 28.7.2023 U mě bezesporu nejkvalitnější broskve před R.H.o třídu převyšují mé oblibené F.M.3 a Sunhaven.Velmi šťavnaté, vynikajíci chuti, ideální broskve na výrobu domácích sirupů a limonád. |
 |
Vinoslivij 🍑, 28.7.2023 Správny název této vynikajicí odrůdy je Vynoslivyj.
|
 |
|
 |
Nazev, 27.7.2023 Broskvoň (Nektarinka). |
 |
Eliášova, 25.7.2023  Naprostý souhlas.Ještě o pár dnů ranější by měla být Šenfeldova, taky od Mělníka tu se mi zatím nepodařilo sehnat. |
 |
Poradite nekdo, co je to za svestku?, 23.7.2023 Nejspíš Čačanská raná. |
 |
Meruňky 2023, 22.7.2023 Kámoš vo Francúzku má obrovskou kliku, že mu meruně kvetou až teď. |
 |
Změny ve fóru ++++, 22.7.2023 Tento tragéd si připadá méněcenný, je to vrozená nélečitelná choroba.Kope kolem sebe (nejen bezplevené kruhy) a otravuje kld a pohodu i ve svém okolí (nejen fungicidy).Prostě se tímto způsobem velice baví a na "růžovoučké zahradě" barvivě popisuje... celý příspěvek > |
 |