|
Příspěvky uživatele - 2.164
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Přání pro Vánoce 2024 a Nový rok 2025, 3.1.2025  Ještě něco pro pobavení do nového roku 2025. Dělal jsem inventuru chemie, a takhle to dopadlo. Těším se na jaro, založím další vlákno postřiků jádrovin 2025, jako v letech minulých. Vloni, díky mrazům, jsem jádroviny skoro neošetřoval, nebylo co... celý příspěvek > |  | Přání pro Vánoce 2024 a Nový rok 2025, 23.12.2024 Přeji všem hodně zdraví v novém roce! Nejen v novém roce. A neberme sebe tak vážně, pyramidy po nás nezůstanou. Po kterých zůstaly, jsou stejně v pr.eli. Jinak řečeno, to tady ještě nikdo nikdy nepřežil.
Postřikům zdar!!!
|  |
|  | Dokážete to někdo určit?, 13.12.2024 Mně to připomíná columneu nebo eschynantus. Když si je koupíte, tak jsou díky chemii krásně kompaktní, našmajchlované pro prodej. Postupně účinek chemie doznívá a rostlina (i řízky z ní) začínají čápnout. Obojích rostlin je mnoho druhů a odrůd. A co... celý příspěvek > |  | Počasí 2024, 6.12.2024 Děkuji. Odpolko bude pršet, otepluje se. Holky zimovat do garáže půjdou během tohoto víkendu. Má se ochlazovat. |  | Počasí 2024, 6.12.2024  Subtropy v Hradci Králové. Ta vysoká palma je žumara nízká, malá před ní je Trachycarpus fortunei. Olivovník v hnědém květináči, bobkový list je svěšený a dva rozmarýny. Stále ještě vyčkávám s jejich úklidem do garáže, venku jim je zatím lépe.... celý příspěvek > |  | Púčiková mutácia🍎, 26.11.2024  Nejen rostliny, ale i zvířata. Hrušeň, kde chimérismus je trvalý. |  | Vada na kmeni jabloně, 5.11.2024 Postupuje to (infekce, škůdci) nahoru po kmeni. Kořeny nebudou asi kdovíjaké. Já bych ho dávno zlikvidoval, a už by tam rostl jiný. Můžete sázet ještě letos. Ta chránička neluftuje a hnije to. |  | Fíky, 2.11.2024  Ještě dodám, že fíkovník je plevel. Po pořádném zakořenění v prvním roce, je téměř nezničitelný. Mráz ho může poškodit, ale z kořenů vždy znovu vyraší. Opylování je trošku složitější, ale moderní odrůdy ho nepotřebují. Zvláště u nás. Je množený... celý příspěvek > |  | Fíky, 2.11.2024 Já mám fíkovníky dva. Dotato a Ice Crystal. Dotato pokračuje ve zrání, Ice Crystal se plodit snaží, ale fíčky vždy malé opadají. Po prvním mrazíku bude konec. Tedy zítra. Fíkovník plodí na bylinných letorostech, co na jaře teprve vyrostou. Má i jiné... celý příspěvek > |  | Jablon OPAL, 16.10.2024 No, jo... Ale letošní sezóna byla u nás v HK po chemické stránce slabota. Příští rok to musím napravit. Ne, ale jak nebylo žádné ovoce, tak mám na zahradě prales. Stromy mají mohutné přírůstky, předjarní střih bude náročný. |  |
|  | Jablon OPAL, 15.10.2024 No to je krása! Ten můj špičák se krásně ujal, možná mu jedno dvě jablíčka příští rok nechám na ochutnání. Jinak už jablka budu kupovat. Co jich pár přežilo mráz na jaře, tak jsou ve štrůdlu nebo zničené vosami a špačky. |  | Výsadba česneku pro sklizňový rok 2025, 6.10.2024 Dobrý den, česnek se má sázet na podzim co nejpozději. Kvůli půdním houbovým chorobám, hlavně fusariu. Při teplotě půdy pod 9°C fusarium neškodí, stroužek ale zakoření, a tím se stane odolnějším proti půdním chorobám. Já nejsem až tak zastánce velmi... celý příspěvek > |  | Jak se zbavit přesličky, 1.9.2024 Jediný běžně dostupný a účinný herbicid na přesličku je Garlon New. Třeba Roundup nefunguje vůbec. |  | Bofix a barvinek, 24.8.2024 Bofix zničí nebo poškodí většinu dvouděložných rostlin. Takže ublíží. |  | Čačanská lepotica, 9.8.2024 Č.lepotici jsme měl. Krásné plody, ale chuť špatná, ani sladká, natož aromatická. Šarka se na ní postupně podepsala, ke konci nebyla už jedlá vůbec. Po 10 letech jsem ji vykopal... |  |
 |
|
|
|