|
Příspěvky uživatele - 2.164
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Potřebuji tip na dobrou švestku, 16.12.2023 Je to možné, ale na kompot bych použit tu Presentu. Plody jsou menší, lépe se vejdou do sklenice. Pokud chcete pozdnější peckovinu, doporučuji Nancyskou mirabelku. Se švestkou se nedá porovnat, ale je úrodná, aromaticko sladká, jde od pecky. Na... celý příspěvek > |  | Skudci na pokojových rostlinách, 16.12.2023 Milý, zlatý, nerozhodný. Vyhoďte ty kytky z okna na mráz a budete mít klid. Když si koupíte rajče, papriku, okurku, jablka, nedejbóže tropické ovoce, tak stoprocentně byly ošetřeny acetamipridem nebo deltametrinem, ale i jinými přípravky, a to... celý příspěvek > |  |
|  | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 15.12.2023 Nevím, nevím... Rzivost kolem stopky, žíhání... na Idared to nevypadá. Ale mohu se mýlit. Idared ale bývá sušší, dobrý je až v lednu, únoru. |  | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 14.12.2023  Výše jsem psal, že jsem si objednal Opál ze Slovenska. V neděli jsem objednal, dnes, ve čtvrtek dorazil. Špičák, pěkný. Opál je právně chráněná, běžně neprodejná odrůda. Tady se nákup povedl. Na štítku je označení JOJO44. Myslel jsem, že to je... celý příspěvek > |  | Skudci na pokojových rostlinách, 14.12.2023 Podle mě to jsou svlečky mšic (odhozená kůže, jak rostou). Kupte si insekticid Mospilan. Je i ve spreji. Také třeba pod názvem Mšice-molice stop. Bývá v suché formě, jen dolijete vodu. Postřikovat musíte několikrát cca po týdnu. Účinná látka je... celý příspěvek > |  | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 13.12.2023 Podle mě to bude jen zelené jablko s (pa)chutí rezistenta. Třeba se mýlím. Mám vypozorováno, že GS není až tak náchylné ke strupovitosti a padlí, ale miluje ho obaleč ablečný. |  | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 12.12.2023 Idared není takhle výrazně žíhaný. Podle mě to Idared není. |  | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 12.12.2023 Petře, k jakému datu je ten dotaz na Idared? |  | Degustace vlastních nebo kupovaných plodů jádrovin, 11.12.2023  Opál jsem vysazoval předloni, bohužel postupně odumřel. Mám ho objednán ze Slovenska. Jinak Golden Delicious je již za zenitem, Topaz je výborný, ale už skoro přezrálý. Karmína je zatím nádherná, ale akorát k jídlu. Bohemia Gold končí. Admirál je... celý příspěvek > |  | Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 5.12.2023 Draselnou solí na sníh hnojit lze. Je to lepší, než čekat na jaro. Vyplaví se nejen chlór, ale i sodík. Draselná sůl obsahuje kromě KCl i NaCl, tedy sůl, jako znečištěninu. Draslík se nevyplavuje. Většina plodin nemá sodík a chlor ráda. Asi jedinou... celý příspěvek > |  |
|  | Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 4.12.2023 Vzpomněl jsem si, že předloni jsem měl odrůdu Antonia. Dobrá, skladovatelná, ale Bernina je lepší. Podle mě je úrodnější, má minimum malých hlíz. |  | Najchutnejšia odroda zemiakov - vraný typ A, 4.12.2023 Dobrý den, "Berina" bude asi Bernina. Berninu jsem letos měl a pěji na ni chválu. Vysoký výnos, převážně velké hlízy, zatím neklíčí (i když bylo dlouho teplo), výborná chuť. Příští rok ji nasázím znovu. |  | Prosím o radu - co je to za květinku?, 1.12.2023 Děkuji. Při práci se šeflerou je lepší mít rukavice. Pryskyřice je dráždivá. Jinak šeflera je nenáročná a vděčná pokojovka. Rychle roste. Nesnáší přímé slunce a přelití, zvláště v chladné místnosti. Pak schazuje lístky a hnije. Když se aklimatizuje,... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 1.12.2023 Koukal jsem na to, fakt divné... |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 30.11.2023 Koukal jsem na nexles.com/cz. Mají tam insekticid Coragen v různých baleních. V ČR nejde v malém koupit. Je sice dražší, ale používají se minimální dávky. Má široké spektrum účinku, a zatím i vynikající účinek (obaleči a jiné housenky, molice,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|