|
Příspěvky uživatele - 2.164
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Počasí, 9.1.2024 Musíte včas prohodit plíčko granulemi proti slimákům. Nejen vlastní políčko, ale i okolo (např. trávník). Aby si lízli, než do brambor doputují. Na ekopříprvky moc nevěřím, používám jen přípravky s metaldehydem. Pak stačí sypat 1 - 2x za sezónu. |  | Počasí, 8.1.2024 Plzák španělský (= také portugalský) se šířil v minulých letech nezávisle na počasí. Mírné zimy a suchá léta posledních málo let ho spíš omezily. Ale to je jen mé pozorování. V roce 2023 jsem jich na zahradě moc nenachytal, ale byli. Plzák španělský... celý příspěvek > |  |
|  | Počasí, 7.1.2024 Je dobře, že mrzne. Ke středoevropské zimě to patří. Je krásně zavlaženo, i do hloubky. Konečně mně vymrznou plevelné brambory, doufám. Bude méně padlí, ale bude více strupovitosti jádrovin, mandelinka bramborová lépe přezimuje. Padlí nesnáší velmi... celý příspěvek > |  | Pěstování datlovníku z pecky datle, 28.12.2023 Z pecky to není žádný problém. Problém je v tom, že je pravý datlovník i v místnosti velmi vzrůstný. Metr a půl dlouhé listy jsou běžné. Narostou brzy, přímo z květináče, bez kmínku. Pozor při přesazování semenáčků. Nedělá jim dobře, když se rozsype... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 27.12.2023 Postřiků bude muset být více, ale přečasnému kvetení bych se nebál. Má se ochladit. Není všem dnům konec. A broskvoně odolávají mrazu lépe, než meruňky. Letos u nás v HK meruňky v květu zmrzly, ale broskve byly, i na té mé zbědované, kadeřavé. Když... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 25.12.2023 Houba přezimuje na povrchu větví a hlavně na povrchu pupenů. Když se v předjaří oteplí a pupeny se zvětšují, tak se houba snaží prorůst do pupenů mezerami mezi šupinami. Když jsou vidět zelené špičky, tak tam houba dávno je. Všechny fungicidy působí... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 25.12.2023 Ano, jak se objeví zelené špičky (broskvoně), tak je pozdě. Merpan je preventivní, jako měď. Vygůglil jsem si ochranu broskvoní v zahraničí, vylezla Kalifornie. Na prvním místě je měď, Americkou "Sulku" už nemají zaregistrovanou, pak chlorothalonil a... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 25.12.2023 Peckoviny by se měly řezat až při rašení, klidně v květu. Rány se lépe hojí, omezí se infekce. Určitě záleží na počasí. Je-li teplé jaro, a tím rychlý vývoj vegetace, tak houba má k infekci třeba jenom 2 týdny. Je-li chladno a deštivo, tak infekce... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 23.12.2023 Použití Sulky (síry) nemá žádné omezení. Použití mědi má omezení. Ale hlavně v révě vinné, kde se používá více jak sto let proti plísni révy. Na pár broskvoních doma bych to opravdu neřešil. |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 23.12.2023 Kuprikol obsahoval oxychlorid mědi. Stejnou účinnou látku obsahuje polský Miedzian, je tekutý i práškový. Já ten tekutý Miedzian používám místo Championu. U nás není dostupný, tak jsem ho zobecnil jako měď, jako dostupný Champion. Ale letos teda... celý příspěvek > |  |
|  | Kadeřavost broskvoně 2024, 22.12.2023 Letošní jaro bylo pro brosvoně, ale i meruňky špatné. Nástup jara byl pomalý, pár dnů teplo, pak mráz, déšt´, sníh. Broskvoně a meruňky pochází z Asie a vyhovuje jim spíš podnebí kontinentální (studená zima, která rychle přejde do teplého jara).... celý příspěvek > |  | Počasí, 20.12.2023 Tak postřiky jsou pro mě záležitostí neoddiskutovatelnou (to je slovo, co). Bez nich ani ránu. Ale velmi přiměřeně, ač se to nezdá. V pátek se Slunce vrací, to je skoro zázrak. V půli ledna vyseju bulvový celer, a už to pak pojede. Jaro je v naději! |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 20.12.2023 Počítají se až od 1. ledna. Teď probíhá dormance, broskvoně spí, i když je docela teplo. Látky brzdící rašení potřebují čas a teplotu, aby se inaktivovaly.
A Petře, fakt není nic lepšího proti kadeřavosti, než měď. V předjaří, při nalévání pupenů... celý příspěvek > |  | Počasí, 20.12.2023 Včera byl v Hradci Králové úžasný východ Slunce, jako Petrův západ předevčírem. Ráno jsem jel šopovat směrem východním. Pro změnu. Tak o tom úkazu vím. |  | Kadeřavost broskvoně 2024, 19.12.2023 Dobrý den, zakládám broskvové a kadeřavé vlákno pro rok 2024. Mám jen jednu sortu, a to jednu Favorita Morettini 3. Letos byla kadeřavost veliká, i přes správnou chemickou ochranu. Bylo to nestandartním počasím v zimě a na jaře. Tak jsem si... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|