|
Příspěvky uživatele - 2.164
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Meruňky 2024, 3.4.2024  Větvička dnes před odrolením a stejná po odrolení. Rýsují se tam 3 plůdky. Takhle mrazem spálené byly celé stromy. |  | Kompostování rostlinného oleje, 2.4.2024 Bakterie si pošmáknou i na ropě. Trochu jedlého oleje do kompostu určitě nevadí, rozloží se rychle, nasáklý v živém, porézním materiálu, za přístupu kyslíku. Ale přiláká to myši a potkany. A psi budou takový navoněný kompost taky milovat. Ale, co mě... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňky 2024, 2.4.2024 Psal jsem v jiném vlákně, že jsem opatrný optimista, co se úrody meruněk týká. Ač jsou chomáče květů rezaté a neopadané, tak po odrolení tam 2 - 3 plůdky zůstanou. A rostou. Průběžně je sleduju. Stále jsou v rezavé punčošce a jsou už velké jako... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 31.3.2024 Jabloně v HK rozkvétají, hrušně jsou ještě napřed. Dnes jsem provedl druhý (poslední) postřik před květem. Další postřik bude následovat při dokvétání. Teď jsem použil proti padlí a strupovitosti Belanty + Captan (Captan je u nás běžně dostupný pod... celý příspěvek > |  | Moniliové spále 2024 STOP, 29.3.2024 Jo, bylo to jak "lásky mezi kapkami deště (s poryvy větru)". Tak už jen za snahu by nějaká ta meruňka mohla kápnout, ne?! Jsem opatrný optimista! |  | Moniliové spále 2024 STOP, 27.3.2024 Dnes jsem provedl postřik proti moniliové spále meruňky přípravkem Belanty při dokvétání. Píše se, že Belanty je odolné srážkám, ale nic bližšího. Tak jsem pátral a našel jsem, ale jen pro řepku, že déšť za třicet minut po postřiku už nevadí. Meruňce... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 27.3.2024  Ta houpačka se dá běžně sehnat i u nás. Zadejte třeba "váhy na postřiky... obrázky". Já mám váhu digitální. Ale k tomu Kašmíru: Nedá se říci, že srdce mé nezaplesalo, když ta videa shlédlo. Jestli jsem třeba v minulém životě v Kašmíru a blízkém okolí... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 25.3.2024  Kašmírská jablka teda nebrat. To je síla! V kýblu to míchá jako sádru, pak to cvrndá hrnkem do sudu. Žádné navažování, odměřování, ochranné pomůcky, nic. Hlavně, že uvádí kolik čeho na 100 litrů vody. Ty koncentrace musí být desetkrát až stokrát... celý příspěvek > |  | Špatně založená ovocná stěna?, 24.3.2024 Tak je přesaďte k domu, 45 cm od zdi🤭. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 22.3.2024 Postřik proti přezimujícím škůdcům nedělá, proti pilatce hned po odkvětu také ne. Proti obaleči jablečnému někdy o slavnostech, takže kdy? Snad fungicidní ochrana má trochu hlavu a patu. Akorát pajcovat fungicidy jablka měsíc před sklizní, proč?... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2024, 21.3.2024 Tak, na tom našem konci, v Hradci Králové (235 mnm), myší ouško v jádrovinách je, jsou vidět i první chomáčky zelených poupat. Tak jsem dnes stříkal Bellis + Decis. Přezimující choroby a škůdci, k tomu aktuálně padlí a strupovitost jádrovin, také... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 20.3.2024 Ač to vypadalo tragicky, tak se k ránu u nás v HK začala tvořit oblačnost. To pomůže hodně moc, i když se to nezdá. |  | Má cenu pěstovat Idared v 500 m.n.m?, 20.3.2024 Pro mě je Idared nejdůležitější odrůdou jablek, které pěstuju (235 mnm). Výnos, bezkonkurenční skladovatelnost. Chuť má z mých podmínek výbornou. Není to sice rezistent, potřebuje chemickou ochranu, ale to rezistenty také, i když se to tutlá. A... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 20.3.2024 V HK dnes asi - 3°C ve volném prostoru. Goldrich a Harlayne jsou na vrcholu kvetení, začínají opadávat první lístky. Chomáče květů jsou nahoře narezlé, ale vespod jsou snad nezasažené. Myslím, že úroda bude dobrá, pokud na to ještě něco nepřijde.... celý příspěvek > |  | Mráz ve vegetačním období v roce 2024, 19.3.2024 U nás v HK dnes ráno bylo chloupek nad nulou. Nebylo úplně jasno, takže dobrý! |  |
 |
|
|
|