Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 21.3.2025
Zdravím, pane MB. Je fajn, že netaháte z klobouku žádné novinky, ale máte to, o čem se dá diskutovat. Větu, kterou tady nedávno použil SPCH - "voják se stará, voják má", bych spíše použil pro tu vaši protimrazovou ochranu. V tomto ohledu se staráte... celý příspěvek >
Očkování / roubování broskvoní, 20.3.2025 Obsahuje fotku
Super pane Waltře. Není nad to, když je místo a je kam sázet. Já se s tím moc nepářu (viz. fotky). Očka nahoře a dole přichytím izolační páskou, pak je omotám roubovací páskou, kterou ani nepůlím, aby byla užší. Hlavně, že to přiroste. Ani ji... celý příspěvek >
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 19.3.2025
Klobouk dolů, pane MB před vaší ochranu proti mrazu. Vypadá to, že Korzár má v Podunajské nížině lepší polohu než je u vás v Hurbanovu. Alespoň se zdá, že jemu dost meruněk mrazy vydrží. Co se týče Koolgatu a Congatu, Marku, tak já jsem ještě plody... celý příspěvek >
Počasí 2025, 19.3.2025
A co řekl ředitel ČHMÚ ve včerejším rozhovoru? - Kolísání teplot v tomto období je normální, situace z minulého roku, kdy mráz způsobil velké škody se může opakovat. Vpády studeného vzduchu se očekávají. - Celkový objem srážek se nezmění, ale... celý příspěvek >
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 18.3.2025
Holomráz zase řádil? PP by napsal, že je teprve březen, tak co chcete.  Vlezte si za kamna a meruňky nechte být, protože tak je to v březnu spravne, tak to ma byt. Pane od Hurbanova, naposledy jsem takovou fotku tady viděl už hodně dávno, zřejmě... celý příspěvek >
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 17.3.2025
Zdravím, Marku. Očkování z minulého léta vypadá skvěle hlavně na broskvoních. Jak dlouho ten porost na stromech vydrží, to nevím. Není to určené pro úplné potlačení růstu původní odrůdy na kterou jsou ty cizí očka přenášené. Maximálně například na... celý příspěvek >
Počasí 2025, 17.3.2025
Výborný příspěvek, Milane. Zdraví nezadržitelně chátrá nejenom tobě. Proti věku není léku. Možná by už byl, ale "flinty" mají přednost. Co se týče počasí, tak sice chápu, že nejsme na Borneu, ale když vidím záběry z Beskyd, kde krásně chumelí, tak... celý příspěvek >
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 17.3.2025
Tak samozřejmě, že na kůře není nikde uvedeno JÁ JSEM VACKOVA. Důležitým ukazatelem pravokořennosti je fakt, že plody odkopků mají totožnou chuť jako plody na tom prastarém snad více jak třígeneračním stromu u toho pána.
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 16.3.2025
To jste mě moc nepotěšil, pane Waltře, ale podobnou zkušenost má i Martin. S tou Vackovou to je pech. Nejdřív se neujaly rouby, minulý rok odkopek od té pravokořenné Vackovy a teď zbytečně očkované květní pupeny. Je to trestuhodná nedbalost. Hlavně... celý příspěvek >
Ellipso UEB4702/1🍎, 15.3.2025
Ghiva je dost podobná Fuji, vlastní zkušenost. Díky za informaci, pane hugovotře.
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 15.3.2025
Očkovat na podnože je jistě lepší, než jak to dělám já, že očkuju do vzrostlých stromů. I když vy by jste mohl, pane Waltře, jeden ze svých Springcrestů také přeočkovat. Zajímal by mě váš názor na všechny ty odrůdy. Mám takový dotaz. Naočkoval jsem v... celý příspěvek >
Počasí 2025, 15.3.2025
Dobrý den. Já jen občas kouknu na monitoring sucha na ČHMÚ, tak snad nemusí být hned tak zle. Ten před včerejší déšťíček byl v březnu možná jediný a jediný prozatím v tomto roce, ale lepší něco než nic. Na Borneu jistě srážkový deficit nemají, jak... celý příspěvek >
Počasí 2025, 13.3.2025
Nemáte radost z dnešního deštíku, pane PP? To ochlazení a vlhko bude ku prospěchu i kadeřavosti, viďte. Tady už se začínají objevovat špičky zelených lístků.
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 13.3.2025
Alespoň něco, pane Waltře (vyrašil roub broskvoně). V létě můžu poslat k doplnění třeba Maycrest, Springbelle, Sugar Time, Spring Lady, Royal Majestic, Sagittarii, Royal Glory. Budu rád, když je posoudíte a porovnáte se Springcrestem. Minulý rok jsem... celý příspěvek >
Počasí 2025, 13.3.2025
To vám věřím, pane SPCH, že se vaše plicní sklípky tetelily blahem. A nemusí zrovna pršet. Stačí když kape jako dnes. Nedávno jsem se koukal na monitoring sucha a mapa celé republiky byla bílá (bez sucha). K 9.3. má už náše oblast začínající až mírné... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika