|
Příspěvky uživatele - 9.142
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nevzešel česnek, 24.3.2025 A od deseti slepic máte denně jedenáct vajec, protže snáší i kohout. |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 21.3.2025 Sice jsou meruňky mimo směr mého zájmu, ale probírané téma platí jaksi obecně. PzP má recht. Kde jsou doby, kdy počasníci věštili "četné přízemní mrazíky". To byla selanka proti flákancům, které jsou dnes. Ono to přijde už na malé plůdky na mráz... celý příspěvek > |  |
|  | Počasí 2025, 19.3.2025 Dnes ráno na chalupě = zahradě. Za poslední zhruba týden minimum -9. Ve skleníku v konvi na vodě škraloup ledu. Vyseté ředkvičky a rukola nic. Broskvoně mají pupeny nalité, ale zatím se drží zpátky. Réva neslzí. Tráva neroste, což je dobře. |  | Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 19.3.2025 Teplotní graf pro danou dědinu, pokud přímo na zahradě nemáte stanici, je stejně vypočítaný, extrapolovaný z dat okolních stanic. Takové rozdíly jsou zcela běžné a pochopitelné. Stěží můžou vyvěštit, jak bude zítra u vás na dvorečku. Zvlášť v případě... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 17.3.2025 Už jste jako ten pán z Břeclavska, co se rozčiloval, že počasníci hlásí sněžení a u nich ani vločka. Mně zas mrzí když přijedu od nás do PU, že je tam vše o 14 dnů vzrostlejší. Přece na horách sejou hrách, na dolině čočku. Holt si musíme zvyknout, za... celý příspěvek > |  | Nevzešel česnek, 10.3.2025 S tím promrznutím máte asi recht, jeden osamělý mráz to nezpůsobí. Osobně nevěřím těm bulvárním zprávám o teplém únoru, možná někde v karibiku. Loni v únoru vše narašilo a následně zmrzlo, letos mrzlo celý únor. Bohužel se k bulvárnosti zpráv o... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskvoní 2025, 10.3.2025 Mám zahradu ve fakt větrném místě a kadeřavosti se daří, že bych ji mohl prodávat. |  | Nevzešel česnek, 10.3.2025 Ale přece neznamená, že to co je u vás, je všude. |  | Kadeřavost broskvoní 2025, 9.3.2025 Potíž je ten, že pan W. podle jeho údajů stříká v naprosto nesmyslných terrmínech oproti metodice a kadeřavost nemá. |  | Předpěstování košťálovin, 7.3.2025 Záleží jaké ty mrazy budou. Obecně neprospívají ničemu. Seřízlé zelí nové hlavičky udělá, ale roste to velmi pomalu a rozumný užitek z toho není. Zkuste to. Lepší je mít připravenou sadbu rané zeleniny a nasázet ji. |  |
|  | Počasí 2025, 6.3.2025 Vztahuju to k zdejší délce, šířce a výšce. Vždycky jsem závistivě četl návody v moudrých knihách "vyséváme již začátkem března". Podle mně není nic zmeškáno. Doposud v noci stále mrzlo k -5. -6. stupňům. Jestli je sucho jinde neposoudím, na... celý příspěvek > |  | Rostlina odvádějící vlhkost do domu, 26.2.2025 Čtu nepozorně. Dotaz je nesmyslný. |  | Rostlina odvádějící vlhkost do domu, 26.2.2025 Mísím se poněkud zbytečně, ale nedá mi to. Pokud jde o dům v naší zeměpisné poloze, to odvádění vlhkosti bude asi potřebné nejvíc v zimě. Opadavá rostlina v zimě nic neodvede, nebo jen zanedbatelné množství. Neopadavá něco odvede, ale násobně méně... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 15.2.2025 PzP máte úplnou recht. Jen bych dodal, že i když plůdky (čehokoliv) "přejde" mrazík a ony to vydrží, ve výsledku to "není ono". Ale bohužel na dobu, kdy se zjara postupně oteplovalo a pak přišel den, kdy mrzlo naposled, už si vzpomínám jen... celý příspěvek > |  | Počasí 2025, 12.2.2025 Ale pak by to všechno uzrálo v červnu a celý léto byste chodil po sadu s rukama za p. a koukal na usychající listí. Není kam chvátat, Je únor a ten bílý, jak je známo, pole síli. |  |
 |
|
|
|