Příspěvky uživatele - 213.87

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 26.2.2025 Obsahuje fotku
Turecko nejteplejší subtropický jih - Adana, meruňky v plůdcích, stanice -7°C... reálně ještě horší, zamrzlé foliovníky tomu odpovídají, takže sklizeno, palmy asi taky kaput. Sýrie Aleppo, stanice -9°C... Malatya turecko 1000mnm - největší... celý příspěvek >
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 26.2.2025
V bulharsku už jim meruňky kvetly? Ono je to možná jedno, při -24°C. Když vidím co udělalo -12°C s ještě zavřenými květními pupeny... MH
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 26.2.2025
Přiroubovanec Congatu je narašený dost, u mě ta střední doba kvetení asi odpovídá. Proč je u vás opožděný, máte opravdu Congat? Leskora je odolnější proti mrazu do poupat i do plného květu to potvrzuju, ovšem po odkvětu když opadnou květní listky... celý příspěvek >
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 25.2.2025
Tak i v Subtropech turecka, ráji všech meruněk a broskví, mají vše zmrzlé, podle těch rampouchů to byly silné mrazy. Zažívají teď to, co je u nás na jaře už spíš pravidlem.  Od roku 2018 tady na severovýchodě meruňky normálně nezaplodily ani... celý příspěvek >
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 23.2.2025
Vysypávají se až po týdnech. Hned po mrazu se to pozná tak, že se květní pupen rozloupne jestli je uvnitř živý. Asi vám vydržely. Zmrzly jen ty co byly ještě více nalité nebo dokonce už v počáteční fázi poupat. MH
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 20.2.2025
Ano, Wondercotu už se červenaly poupata delší dobu. S Tsunami je dost zmrzlá i Carmentop, ta už byla taky pomalu v poupatech, sem tam na ní něco žije, ale to už by nesmělo mrznout ani v období květu. Z broskví jsem vytipoval jako nejvíc nalitý... celý příspěvek >
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 20.2.2025 Obsahuje fotku
Pricia stav. Napohled to nemusí vypadat, důležité jestli jsou uvnitř pupeny zelené. Pokud jsou nahnědlé, časem se pupeny vysypou. MH
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 20.2.2025 Obsahuje fotku
Dej si meteostanici za 3 stovky, čidlo pověs volně do koruny a ráno máš v paměti uložené Tmin. Na ty blízké stanice se nemůžu spolehnout, někdy ukazují podobně, ale často jsou mrazy větší. Prohlédnul jsem několik květních pupenů z meruněk,... celý příspěvek >
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 19.2.2025
Taky si myslím, je to teprve začátek mrazových cyklů. Mrazy se daly čekat na tuto dobu. Díval jsem se na narašenější Vanillacot - ten se zdá být vpořátku, více je napučený ten tvůj raný,,tyrintos", u něj vidím změklé pupeny, uvnitř ztratily barvu...... celý příspěvek >
Poškození květních pupenů meruněk mrazem, 19.2.2025 Obsahuje fotku
Nedopadli jsme s teplotou sice nejhůř, ale pupeny peckovin jsou nalité. Ráno jsem čuměl do tabulky, tak meruňky to mají nahnuté asi všude. Snad jen ty zázračné meruňkářské kopce se silnějším mrazům vyhnuly. Někde byla i lepší podrobnější tabulka,... celý příspěvek >
Počasí 2025, 14.2.2025
Ve španělsku 15°C, u nás taky 15°C ale v minusu   No snad nebude tolik. MH
Počasí 2025, 12.2.2025 Obsahuje fotku
Kdysi ano, ale dnes je odrůd, italové to mají pěkně přehledně... v teplých jižních klimatech v květnu zrají třešně, meruňky, a zimní jabka sklízejí poslední v říjnu až listopadu, o nic ochuzeni nejsou, spíš naopak. MH
Počasí 2025, 12.2.2025
Tak ve španělsku už kvetou meruňky, video před 3 dny. Zrání prvních meruněk od 15 April. Já chci taky MH https://www.youtube.com/shorts/tkba7W9dFMk
Kadeřavost broskvoní 2025, 9.2.2025
Jsem si říkal raději postříkám dřív než později. Některý rok vyrašily zelené špičky dřív než jsem stačil postříkat a už to dodatečný rychlý postřik nezachránil. Před květem je to u mě pozdě. Ale v jiné lokalitě kde je menší tlak to může být... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoní 2025, 9.2.2025
Už jsem broskve skroro všechny postříkal mědí, možná trochu předčasně. Champion WG střední dávka 30g/10L tak jako vloni důkladné omytí letorostů zblízka... drbačka, ale kdyby už nepršelo až do rašení, tak bych už podruhé nestříkal. Právě nechci aby... celý příspěvek >
Další diskuze:  1234  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika